Reactie: Wat een artikel zeg! Draai al een paar jaartjes mee en weet als geen ander hoe men reageert op een voorstel om buiten werktijd te gaan vergaderen.
Laten de werkzaamheden het niet toe, bv op productie/prestatie gerichte afdelingen, te vergaderen onder reguliere werktijd is het lastig maar niet onmogelijk om te duiden waarom deze keuze voor het bedrijf de beste is. Tip: Ik belegde meestal een lunchbijeenkomst. Kostte wat broodjes uit de kantine en meestal was 30-45 minuten genoeg.
tip 2: via de url prima antistress tips
Reactie: Ik vond het gedrag van Mevr.Verdonk in de Tweede Kamer niet netjes om niet te zeggen onbeschoft. Dit is waarschijnlijk een gebrek aan zelfvertrouwen.
Ze kan beter weer gevangenis directeur worden.
Zulke mensen kunnen we missen in de politiek.
Reactie: In principe hoeft werkoverleg buiten de reguliere werktijden geen probleem te zijn.
Aan de andere kant willen werknemers na werktijd echt niet naar hun werkplek om weer over hun werk te praten.
Wat wel helpt is, dat werknemers in een ontspannen sfeer buiten hun normale werkplek, zich lekkerder voelen om te overleggen .In een ontspannen sfeer is er dus geen druk op de werknemers. Om als voorbeeld aan te halen in een leuk restaurant ,een Recreatie oord , een pretpark of gewoon samen een sport gaan beoefenen.
Als bedrijf kan het een beetje kosten ,maar denk aan de informatie en effect ervan bij de bedrijfsvoering.
Reactie: Volgens mij is de beste ''truc'' om geen trucs te gebruiken en gewoon jezelf te zijn en datgene aan te bieden wat je te bieden hebt, niks meer maar zeker niet minder. Geef de klant het gevoel belangrijk te zijn, maar streel zijn ego niet te goed want dat ondermijnt je onderhandelingspositie (laat hem weten dat er meer klanten om jou zitten te springen). En zoek daar een gulden middenweg in. Maar boven alles staat eerlijkheid (klant komt dan terug, tenzij je een eenmalig product hebt natuurlijk).
Reactie: Wat een herkenning, ik werk bij een amerikaans bedrijf en vanuit hun filosofie zou ik ook zo te werk moeten gaan. Maar mijn Nederlandse klanten zijn niet op het achterhoofd gevallen. Ik sta al diverse jaren in de top van de Europeese salesmen ranking en heb de hoogste ratio's. Waarom? Zeg wat je doet en doe wat je zegt, lever kwaliteit en service en kom je afspraken na. Dan zul je zien dat de prijs niet meer het belangrijkste is ondanks de crises. Verlaag je niet tot gekonkel maar blijf je zelf. En inderdaad je hebt het of je hebt het niet.
Reactie: Inhoudelijk een zinvol en overtuigend sukje.
Mijn opmerking is dat het taalkundig beter kan. Enerzijds zijn er makkelijk te vermijden slordigheden, anderzijds, en dat is iets lastiger, kan het directer, met minder herhalingen en meer origineel geschreven worden. De inhoud is het beslist waard om ook nog eens goed geschreven te worden.
Reactie: Ik sluit me aan bij @vanleeuwen. Ook de positionering van Sales is relevant. In veel bedrijven wordt Sales gezien als de uitvoerders van de productmanagers en zijn de marketeers eerder leidend. Dat is dan vaak een sterk indside out perspectief ipv outside in.
Wanneer bedrijven hun toekomstige omzet willen veilig stellen, zullen ze de slag moeten gaan maken naar klantgedreven organisatie. Dat betekent allereerst: zet Sales weer centraal en breng ze samen met Marketing. Sales zijn de voelsprieten van de organisatie in de markt. Als ze écht aan tafel zitten bij de klant, weten ze wat er speelt en kunnen ze daarin productmanagers sturen ipv andersom.
Laat Sales weer nadenken over welke bewegingen er zijn bij hun klanten, welke propositie zij daarin kunnen bieden die relevant is voor de klant en waarde toevoegt. Partnership en ondernemersschap zijn inmiddels uitgemolken begrippen, maar daarom niet minder relevant.
Hopelijk gaan de dames het inspirerende voorbeeld zijn voor de sales van de toekomst!
@marjolienhins. Ben het helemaal met je eens: enkel het man of vrouw zijn, zegt niks. Het gaat uiteindelijk om de juiste balans in beide energieen (mannelijk: daadkracht & focus op resultaat, en vrouwelijk: focus op verbondenheid & empathie).
Reactie: Een artikel om over na te denken..........
Je hebt gelijk zo zou je er ook tegen aan kunnen kijken.
Even los van de persoon: er zijn veel woorden voor nodig om aan te geven dat je in de communicatie een brug moet slaan naar de ander vice versa.
Kort samengevat: focussen op de ander, luisteren (echt-) en aardig zijn is belangrijk. Verder, hou je zenuwen de baas.
Echter, het toewerken naar een resultaat dat meer in jouw richting zit is een volgende belangrijk aandachtspunt. Voor de follow-up zijn geen algemeenheden voor te geven.
Hierin spelen (grote/kleine) belangen en posities een rol.
Reactie: @Arnold Dat is nog al aanmatigend om verkopers als ''de belangrijkste beroepsgroep van Nederland'' te bestempelen. En eveneens een achterhaalde benadering. Het gaat immers om samenwerking in de gehele keten, Van zand tot klant. Als er een willekeurige schakel uitvalt heeft uiteindelijk niemand meer wat te doen.