zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemer staat positief tegenover liefde op de werkvloer

13 februari 2013 - 44 procent van de Nederlandse werknemers is van mening dat daten met een collega moet kunnen. Zij vinden dat in de liefde alles geoorloofd is. Negentien procent van de respondenten geeft aan het niet bezwaarlijk te vinden als collega's met elkaar daten, mits de een geen manager is van de ander.

Dit blijkt uit online onderzoek van Unique naar liefde op de werkvloer. 505 respondenten kregen de vraag voorgelegd: 'Daten met een collega: Ja of nee?' 



Promotie
Vijf procent van de ondervraagden gaf als antwoord: 'Voor promotie doe ik alles'. Zij willen juist daten met een leidinggevende. Dit is een daling van drie procent ten opzichte van vorig jaar. 32 procent van de Nederlandse werknemers wil juist absoluut niet daten met een collega. Voor hen geldt dat ze nog liever ontslag nemen, dan dat ze gaan daten met een collega. 

Logische liefde
"Jaarlijks stellen we Nederlandse werknemers in de aanloop naar Valentijnsdag dezelfde vraag. In vergelijking met vorig jaar is er weinig veranderd in de manier waarop werknemers tegen liefde op de werkvloer aankijken. Voor de een is in de liefde alles geoorloofd, en voor de ander absoluut niet," aldus Raymond Puts, algemeen directeur bij Unique. "In de praktijk komt liefde op kantoor regelmatig voor. Dit is logisch, want werk beslaat een groot gedeelte van uw leven en u brengt veel tijd door met collega's."

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Liefde op het werk gaat niet ten koste van de productiviteit
 Daten met een collega is steeds minder taboe
 Liefde op kantoor viert hoogtij
 Liefde op de werkvloer eindelijk geaccepteerd
 
 
reacties
 
Marianne Steinman  |   | 
13-02-2013
 | 
08:50 uur
Een opgebloeide liefde op het werk kan fijn zijn. Het schijnt zelfs de werkprestaties ten goede te komen. Als arbeidsrechtjuriste zijn mij echter diverse zaken bekend, waarin de liefde verwelkte en 1 van beide voormalige tortelduifjes het veld moest ruimen (ontslag) vanwege een verstoorde arbeidsrelatie.
Nienke  |   | 
13-02-2013
 | 
09:12 uur
In 19980 zat ik bij de eerste groep vrouwen die ging varen bij de Koninklijke Marine. Uiteraard vormden zich ook daar stelletjes. Onze commandant had daar geen problemen mee, zolang het werk er niet onder leed. Zijn credo was: 'verliefde mensen zijn gelukkige mensen en ik vaar graag met gelukkige mensen'. De eerste officieer echter, dacht er heel anders over en liet bij het eerste koppel de man overplaatsen.
Persoonlijk ben ik niet tegen relaties op de werkvloer, maar wel als het uitmondt in een verbroken relatie, want dat gaat meestal gepaard met ruzie en ellende. En daar heeft het werk wel onder te lijden.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10