zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Fiscale strop dreigt voor samenwonenden bij dood partner

27 september 2001 - Tienduizenden samenwonenden dreigen vanaf 1 januari 2002 een forse financiële klap te krijgen wanneer zij een erfenis ontvangen als hun partner overlijdt. Dat komt doordat zij geen samenlevingscontract hebben en onwetend zijn van een belangrijk onderdeel van een nieuwe wet, die als het aan het kabinet ligt per 1 januari ingaat.

 Lees verder...   1 reactie
 

Laptop bron van RSI-klachten

27 september 2001 - Ruim 22 procent van de laptopgebruikers, heeft dagelijks last van van RSI of aan RSI gerelateerde klachten. Dat komt onder meer omdat ze te lang achter hun computer zitten.

 Lees verder...   Reageer
 

Online ganzenborden nieuwste wapen in personeelswerving

26 september 2001 - Bedrijven en potentiële werknemers kunnen nu via een online ganzebordspel met elkaar in contact treden. Het spel is een initiatief van werving- en selectiebureau Joblogics en crossmediabureau The Shop International.

 Lees verder...   Reageer
 

Top 10 van levensvragen die u zichzelf kunt stellen

25 september 2001 - Over de zin van het leven kunnen uitbundige discussies worden gevoerd. Ze zijn in veel gevallen terug te voeren naar individuele levensvragen.

 Lees verder...   2 reacties
 

VrouwOnline.nl wil SMS-gedrag van vrouwen veranderen

25 september 2001 - VrouwOnline.nl, een VNU-website voor vrouwen, heeft samen met KPN een site gelanceerd over SMS. De site moet vrouwen onder meer bekend maken met de mogelijkheden van SMS.

 Lees verder...   Reageer
 

KPN-aandeel wordt prijs in de Postcodeloterij

25 september 2001 - Deelnemers aan de Nationale Postcodeloterij kunnen tot het einde van het jaar KPN-aandelen winnen. In totaal worden er een miljoen verloot onder enkele honderdduizenden winnaars.

 Lees verder...   Reageer
 

Topondernemers geven les aan studentondernemers

25 september 2001 - Jan Timmer, Henny van der Most (van Kernwasser Wunderland) en Roel Pieper zijn de gasten voor de eerste ondernemersavond van dit jaar op de campus van de Universiteit Twente (UT). De drie top-ondernemers zullen hun ervaringen op donderdag 27 september delen met student-ondernemers van de universiteit.

 Lees verder...   Reageer
 

Kostprijs slechte raadgever bij vaststellen verkoopprijs

25 september 2001 - Het is niet raadzaam om de kostprijs als basis te nemen bij het vaststellen van de verkoopprijs van nieuwe producten of diensten. Ook concurrentie-informatie is vaak geen goede raadgever.

 Lees verder...   Reageer
 

Laurus breekt nu ook met Van der Straatens plannen

24 september 2001 - Laurus laat de strategie om alle winkels om te bouwen tot Konmar varen. Het geplaagde supermarktconcern houdt voorlopig ook Super De Boer en Edah in de markt.

 Lees verder...   Reageer
 

'Herverzekeraars verkopen massaal aandelen'

23 september 2001 - De twee grootste herverzekeraars ter wereld, Munich Re en Swiss Re, zijn op grote schaal begonnen aandelen te verkopen. Het zou daarbij gaan om een waarde van miljarden Britse ponden.

 Lees verder...   Reageer
 

Ondernemers na aanslagen zorgelijk over economie

23 september 2001 - Nederlandse ondernemers zijn in de eerste week na de terreurdaden in de VS negatief gestemd over de economische toekomst. Vooral de verwachting van een dalend consumentenvertrouwen baart hen zorgen.

 Lees verder...   Reageer
 

Maatschappelijk ondernemen niet altijd profijtelijk

23 september 2001 - Het gezegde 'Wie goed doet, goed ontmoet' lijkt niet altijd te gelden. Een bedrijf dat 'maatschappelijk ondernemen' ter harte neemt en zich uitslooft om goed te zijn voor medewerkers en omgeving, moet nog maar afwachten of dat ook leidt tot een hogere koopbereidheid bij de klant.

 Lees verder...   Reageer
 

ABN Amro blijft gewoon zaken doen met familie Bin Laden

21 september 2001 - ABN Amro ziet geen aanleiding de relatie met de Saudi Binladin Group, het bedrijf van de familie van Osama bin Laden, te verbreken. De bank beweert te hebben vastgesteld dat er geen banden zijn tussen het bedrijf of de familie met de terrorist.

 Lees verder...   1 reactie
 

Online persdienst waagt de stap naar betaalde content

21 september 2001 - Persberichtensite Nieuwsbank.nl gaat vanaf 25 september geld vragen aan zijn lezers. Alleen persberichten waar de afzender voor betaald heeft, zijn nog gratis in te zien.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1499 1500 1501 1502 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10