zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

ABN Amro blijft gewoon zaken doen met familie Bin Laden

21 september 2001 - ABN Amro ziet geen aanleiding de relatie met de Saudi Binladin Group, het bedrijf van de familie van Osama bin Laden, te verbreken. De bank beweert te hebben vastgesteld dat er geen banden zijn tussen het bedrijf of de familie met de terrorist.

ABN-Amro doet al jaren zaken met de familie. De zeventig jaar bestaande Saudi Hollandi Bank, een 40 procents deelneming van ABN Amro, is een van de huisbankiers van de Saudi Binladin Group (SBG). Al bijna sinds het begin heeft de ABN Amro contact met het bedrijf. De banden tussen de familie Bin Laden en Osama bin Laden zouden al lang geleden zijn verbroken. ABN Amro ziet daarom geen reden te veronderstellen dat de terrorist zaken doet via het bedrijf van zijn familie.



Volgens een woordvoerder van de bank is de kwestie wel met de familie en het bedrijf besproken. De naam Bin Laden is beladen en beďnvloedt de reputatie van het bedrijf. De woordvoerder wil niet zeggen of de groep hieruit consequenties trekt. De oorsprong van het vermogen van Osama bin Laden ligt bij de onderneming; de 300 miljoen dollar die hij van zijn vader erfde.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
ronald huisman  |   | 
3-05-2011
 | 
11:39 uur
Lekkere jongens die ABN-AMRO, maar dat wisten we al! Deze Graai Bank veronderstelt......ja natuurlijk! Waar big money te halen valt wil Gerritje wel mee doen, alleen brengen en hun (wettelijke, zorg-)verplichtingen, daar zijn voor hun ''arme nederlandse klantjes'' daar zijn ze niet zo happig op. Mijn case: al 4,5 jaar dispute met deze Oplichters Bank. Kijk ook op www.gerrit-zalm.com. Ik krijg nog 19.000 beleggings winst van ze. En de Nederlandse Belasting Betaler? hoeveel miljard was 't? Slaap lekker Nederland, ABN-AMRO we komen er nog wel achter.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10