zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Jobhoppen is uit

13 september 2001 - Jobhoppen was een kortstondige hype. De vaste baan is nog even populair als een aantal jaar geleden. Met grote regelmaat wisselen van baan (het zogenaamde jobhoppen) komt alleen bij specifieke groepen in de arbeidsmarkt vaker voor, zoals jonge starters.

 Lees verder...   Reageer
 

Aanslag op Amerika ook aanslag op de economie

12 september 2001 - De brute terreuraanslagen op Amerika gisteren zullen ook sporen nalaten op de wereldeconomie. Het consumentenvertrouwen zal afnemen, het fysieke handelsverkeer met Amerika loopt een deuk op en beleggers gokken zoveel mogelijk op veilig.

 Lees verder...   Reageer
 

Service moet banensites winstgevend maken

12 september 2001 - Volgens een woordvoerder van Newmonday was de formule van BanenNet.nl achterhaald. BanenNet maakte bekend zijn activiteiten te stoppen en onderdelen te verkopen aan Newmonday en Jobtrack.nl.

 Lees verder...   Reageer
 

Incentive alleen effectief bij duidelijke doelen

12 september 2001 - Een incentive inzetten als beloningsinstrument is alleen effectief als het doel van de actie duidelijk wordt omschreven. Dat schrijft het Amerikaanse tijdschrift Marketing Journal.

 Lees verder...   Reageer
 

Konings moet Laurus verkoopklaar maken

12 september 2001 - Jan Konings is door supermarktconcern Laurus aangesteld om het bedrijf klaar te maken voor verkoop aan een buitenlandse partij. Dat melden verschillende bronnen dicht bij het bestuur van de onderneming.

 Lees verder...   Reageer
 

Amerikaanse beurzen blijven ook vandaag gesloten

12 september 2001 - De Amerikaanse effectenbeurzen gaan op zijn vroegst vrijdag en uiterlijk maandag weer open. Dat heeft de voorzitter van de effectenbeurs van New York, Richard Graso, woensdag verklaard.

 Lees verder...   Reageer
 

Ongepaste reclame op laatste nippertje geschrapt

12 september 2001 - Een aantal advertenties en commercials is woensdag op het nippertje niet verschenen in de landelijke dagbladen of op televisie. Zo werden onder meer uitzendingen van televisie­zender Yorin met als titel 'The big battle', reclamefilmpjes van Spiderman en van een beursfonds teruggetrokken.

 Lees verder...   Reageer
 

Bij succes krijgt Scheepbouwer ongewoon hoge bonus

11 september 2001 - De arbeidsvoorwaarden waaronder Ad Scheepbouwer is binnengehaald bij KPN zijn 'ongewoon agressief qua incentives'. Dat maakte president-commissaris Ton Risseeuw van KPN bekend tijdens de inderhaast belegde persconferentie gistermiddag.

 Lees verder...   Reageer
 

Alleen vrouwelijke ondernemers mee op handelsmissie Jorritsma

10 september 2001 - Minister Annemarie Jorritsma van Economische Zaken zal van 10 tot en met 12 september met een handelsmissie van vrouwelijke ondernemers Berlijn bezoeken. Het is de eerste handelsmissie die het ministerie van Economische Zaken speciaal voor vrouwelijke ondernemers organiseert.

 Lees verder...   Reageer
 

Groot verschil tussen arbeidsparticipatie academici en laag-opgeleide

10 september 2001 - Academici zijn in grote mate vertegenwoordigd in het arbeidsproces. De arbeidsdeelname van deze groep is negentig procent. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

 Lees verder...   Reageer
 

Scheepbouwer dééd bij TPG waar KPN van droomde

10 september 2001 - De nieuwe topman van KPN, Ad Scheepbouwer, is relatief onbekend. Als topman van de TNT Post Groep deed hij nauwelijks van zich spreken, maar intussen deed hij goede zaken.

 Lees verder...   Reageer
 

Bolkestein: EU wacht kapitalisme volgens Amerikaans model

9 september 2001 - Europees commissaris Bolkestein waarschuwt dat Europa de sociale welvaartsstaat met baanzekerheid moet opgeven voor kapitalisme naar Amerikaans model, wil het zijn ambities waarmaken en de Verenigde Staten economisch voorbijstreven.

 Lees verder...   4 reacties
 

'Goede' werkgevers laten hun personeel harder werken

9 september 2001 - Medewerkers bij bedrijven met een goed personeelsbeleid moeten iets harder werken dan hun collega's bij minder hrm-gerichte bedrijven. Zij ervaren dat echter niet als storend.

 Lees verder...   Reageer
 

Amsterdam heeft eindelijk eigen business school

9 september 2001 - Afgelopen vrijdag vond de officiële opening plaats van de Amsterdam Graduate Business School. Hiermee heeft Amsterdam eindelijk zijn eigen universitaire business school.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1501 1502 1503 1504 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10