zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Online personeelswerving sterk kosten besparend

21 september 2001 - Het plaatsen van een vacature is op internet veel goedkoper dan in een krant of tijdschrift, en een voorselectie, aan de hand van bijvoorbeeld de beste CV's, levert in digitale vorm veel sneller de meest kansrijke kandidaten. Dit blijkt uit een onderzoekje van Management Scope.

 Lees verder...   Reageer
 

Meer mensen van bedrijfsleven naar overheid dan andersom

19 september 2001 - De overheid heeft in 1999 per saldo meer mensen vanuit het bedrijfsleven aangetrokken dan er ambtenaren naar de commerciële sector zijn gegaan. Het positieve saldo bedraagt 7.000 personen.

 Lees verder...   Reageer
 

BVD onderzoekt zakelijke belangen Bin Laden in Nederland

19 september 2001 - De Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD) doet momenteel intensief onderzoek naar vermeende criminele activiteiten van Osama bin Laden of leden de terroristische groepering Al Qaeda ('de basis') in Nederland. Dat zei woordvoerder V. van Steen van de BVD woensdag.

 Lees verder...   Reageer
 

Baggerklucht deel III: fusie staat toch weer op de tocht

19 september 2001 - De baggerfusie tussen HBG en Ballast Nedam staat nog steeds in de ijskast. De Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam heeft woensdag een nieuw onderzoek naar de handelwijze van HBG gelast.

 Lees verder...   Reageer
 

Commissarissen voelen niks voor meer invloed OR

18 september 2001 - Een meerderheid van de Nederlandse commissarissen ziet niets in het advies van de SER om de Ondernemingsraad de mogelijkheid te bieden om commissarissen voor te dragen. Dat blijkt uit een enquête van Het Nederlands Commissariaat, een onderdeel van Ernst & Young.

 Lees verder...   Reageer
 

'Bin Laden deed zaken via Amsterdamse bedrijven'

18 september 2001 - Terreurregisseur Osama bin Laden beheert zijn geld al jaren via Amsterdamse ondernemingen. Verschillende bronnen melden dat hij Amsterdam en Luxemburg gebruikt als financiële uitvalsbasis.

 Lees verder...   Reageer
 

Response op DM-acties in VS valt met 50 procent terug

18 september 2001 - Amerikaanse postorderbedrijven hebben na de aanslagen in New York en Washington de helft minder respons gekregen. Telemarketeers en postorderaars hebben hun activiteiten opgeschort in getroffen gebieden en zijn elders terughoudend.

 Lees verder...   Reageer
 

Dalende koersen op Wall Street vallen mee

17 september 2001 - De beurs in New York is gisteren fors lager geëindigd dan een week geleden, vlak voor de aanslag op Amerika. De Dow-Jonesindex daalde met 7,1 procent (684 punten).

 Lees verder...   Reageer
 

Albert Heijn werft medewerkers via SMS

17 september 2001 - Albert Heijn werft de komende weken nieuwe medewerkers via SMS. De winkelketen verspreidt op middelbare scholen 300.000 bekers met een telefoonnummer.

 Lees verder...   Reageer
 

Directeur failliet internetbedrijf spoorloos

17 september 2001 - De directeur van het onlangs failliet verklaarde Groningse internetbedrijf Independent Brains is spoorloos verdwenen. Het failliete bedrijf heeft een schuld van meer dan een miljoen gulden.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse bedrijven zetten acties op voor getroffen Amerika

16 september 2001 - Nederlandse bedrijven met grote belangen in de Verenigde Staten hebben de afgelopen dagen hulpacties op touw gezet voor de slachtoffers van de terroristische aanslagen in het land.

 Lees verder...   Reageer
 

Sombere vooruitzichten voor kleine ondernemers

16 september 2001 - Kleine ondernemers hebben hun bedrijfseconomische vooruitzichten aanzienlijk naar beneden bijgesteld. Vooral de ondernemers in de industriesector verwachten minder groei in omzet en resultaat.

 Lees verder...   Reageer
 

Tien manieren om creatiever te worden

14 september 2001 - Creativiteit is een belangrijke eigenschappen om problemen op te lossen. Anders tegen zaken aankijken, alternatieve oplossingen kiezen.

 Lees verder...   Reageer
 

Vanmiddag om 12. 00 uur drie minuten stilte

13 september 2001 - Werkgevers- en werknemersorganisaties hebben gezamenlijk hun leden opgeroepen om vanmiddag, vrijdag 13 september 2001, om 12.00 uur drie minuten stilte in acht te nemen. Dit ter nagedachtenis van de slachtoffers van de terroristische aanslagen in de Verenigde Staten.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1500 1501 1502 1503 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10