zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Top Ahold, Unilever en KPN best betaald

9 juni 2002 - De Raad van Bestuur van Ahold, Unilever en KPN werden vorig jaar het best betaald. Bestuurders van Ahold kregen in 2001 gemiddeld 3 miljoen euro mee naar huis aan salaris en bonussen. Hun KPN-collega's streken gemiddeld 2 miljoen op, een verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor.

Dat blijkt uit onderzoek van de Volkskrant naar de inkomens van topmanagers.



Minder grote stijging
De inkomens van topmanagers bij Nederlands grootste bedrijven zijn het afgelopen jaar minder hard gestegen dan in 2000, aldus de Volkskrant. De beloning voor bestuurders (basissalaris, pensioen en bonussen) steeg in 2001 gemiddeld met 8,5 procent. Het loon van werknemers ging met ongeveer de helft omhoog. De toename is minder exorbitant dan in de twee voorgaande jaren. Toen kregen topmanagers er 14, respectievelijk 13 procent bij. In de inkomensstijging zijn eventuele optiewinsten overigens niet meegenomen.

Cees van der Hoeven
Bij supermarktconcern Ahold verdiende de top volgens de Volkskrant het meeste. Bestuursvoorzitter C. van der Hoeven kreeg 5,1 miljoen euro voor zijn diensten, waarvan 1,7 miljoen euro door verzilverde opties. Zijn Amerikaanse collega R. Tobin kwam uit op 6,2 miljoen euro. Tobins basissalaris was lager dan dat van Van der Hoeven, maar zijn bonus was veel groter. Gemiddeld kregen de Ahold-bestuurders 3 miljoen euro mee naar huis.

KPN: verdubbeling
Na Ahold verdienden de managers bij Unilever en KPN het meest. De telecombazen ontvingen gemiddeld bijna 2 miljoen euro, twee keer zoveel als een jaar eerder, aldus de krant. Dat gebeurde ondanks het feit dat KPN vorig jaar op het randje van de afgrond balanceerde.

Dit jaar minder toename
Voor dit jaar verwacht werkgeversorganisatie VNO-NCW een nog minder sterke toename. Ruim een week geleden bracht zij onderzoek naar buiten waaruit bleek dat topmanagers er dit jaar 3,5 tot 4 procent bijkrijgen.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10