zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Test: Bent u een goede spreker?

10 september 2002 - Spreken voor een groep is sommige mensen een zenuwslopende en angstige bezigheid. Anderen gaat het gemakkelijk af maar komen niet goed over bij hun publiek. En weer anderen zijn gewoon een geboren natuurtalent voor wie een speech afsteken net zo eenvoudig als auto rijden.

 Lees verder...   12 reacties
 

Met klokkenluiders loopt het meestal slecht af

10 september 2002 - Met mensen die op hun werk een misstand signaleren -klokkenluiders genaamd- loopt het meestal slecht af. Dat blijkt uit onderzoek van het FNV.

 Lees verder...   Reageer
 

Accountants gaan eigen regels aanscherpen

10 september 2002 - De beroepsorganisatie van accountants, het Nivra, gaat de eigen richtlijnen nauwgezet onderzoeken. Zo nodig zal zij de eigen regels aanscherpen.

 Lees verder...   Reageer
 

Succesvolle zakenvrouwen hebben één eigenschap gemeen

9 september 2002 - De bekende zakenvrouwen in Nederland zijn stuk voor stuk van hetzelfde type: ze weten wat ze kunnen, gaan de strijd aan en doen het huishouden er even tussendoor. Om door te breken in het bedrijfsleven moeten vrouwen over een belangrijke 'mannelijke' eigenschap beschikken: competitie niet zien als belemmering, maar juist als drijfveer.

 Lees verder...   Reageer
 

Top-10 MBA-opleidingen van Nederland

9 september 2002 - Universiteit Nyenrode heeft de beste MBA-opleiding van Nederland. De universiteit in Breukelen wordt gevolgd door Tias Business School (Tilburg) en de Rotterdam School of Management.

 Lees verder...   Reageer
 

Lutgart van den Berghe machtigste topvrouw van Nederland

9 september 2002 - De Vlaamse hoogleraar Lutgart van den Berghe is voor de vierde keer op rij gekozen tot machtigste vrouw in het Nederlandse bedrijfsleven. Ze staat boven aan de top-100 die het vrouwenblad Avanta maandag heeft vrijgegeven.

 Lees verder...   Reageer
 

De tien do's en don'ts van goed klachtenmanagement

8 september 2002 - Elk bedrijf krijgt klachten. Alleen hoort u dat niet altijd omdat klagende klanten vaak in de organisatie weggemoffeld worden. Gevolgen: weglopende klanten en omzetverlies plus een gemiste gouden kans op verbetering van de toekomstige prestaties.

 Lees verder...   Reageer
 

Teambuilding: met zijn allen met Lego spelen

8 september 2002 - Survivalen in de Ardennen is hopeloos uit en lange praatsessies met ludieke 'buitenactiviteiten' kunnen ook echt niet meer. De nieuwste trend in teambuilding is met zijn allen met Lego spelen.

 Lees verder...   Reageer
 

Douwe Egberts start met zakelijke spaarzegels

5 september 2002 - Er is geen land ter wereld waar consumenten zo trouw zegeltjes afscheuren, likken en plakken als Nederland. De top-3 van zegeltjes-aanbieders zijn Albert Heijn, Shell en Douwe Egberts.

 Lees verder...   Reageer
 

Managementinstrumenten helpen bedrijfscultuur niet veranderen

4 september 2002 - Medewerkers die mee willen tellen, moeten zich blijvend conformeren aan de spelregels van de organisatie. Daardoor veranderen zij in organisatieklonen. De organisatiecultuur wordt taai, en het wordt vrijwel onmogelijk om in korte tijd verandering te realiseren.

 Lees verder...   Reageer
 

Meeste HR-afdelingen letten niet op resultaten van opleidingen

4 september 2002 - De meeste HR-afdelingen (Personeelszaken) in Nederlandse organisaties letten niet op de prestatieverbetering van medewerkers die opleidingen volgen. Ze bemiddelen bij het aanbieden van opleidingen, maar wat het effect van opleidingen is, wordt nauwelijks geëvalueerd.

 Lees verder...   Reageer
 

Eerst winst, dan de moraal

4 september 2002 - De beurscrisis heeft volgens directeuren en commissarissen een negatieve invloed op de verdere opmars van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Oog voor ethiek is leuk, maar eerst moet er winst gemaakt worden.

 Lees verder...   Reageer
 

Test: Hoe staat het met uw werkstress?

3 september 2002 - Onder druk werken hoeft niet vervelend te zijn, het kan de adrenaline en daarmee de prestaties vergroten. Maar te lang onder spanning staan is niet gezond en moet bij voorkeur voorkomen worden, voordat burnoutverschijnselen optreden.

 Lees verder...   Reageer
 

Arboned: werknemers misbruiken massaal ziektegeld

3 september 2002 - Werknemers maken massaal misbruik van de ziektegeldregeling van hun werkgever. Gemiddeld meldt zes tot zeven procent van de werknemers zich ziek, terwijl met minstens de helft daarvan niks aan de hand is.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1451 1452 1453 1454 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10