zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Klachtenmanagement blijft kind van de rekening

9 juli 2003 - Organisaties zijn ontevreden over hun eigen klachtenafhandeling. De helft van de managers denkt dat klanten niet goed geholpen worden als ze een klacht hebben.

 Lees verder...   Reageer
 

De vijf belangrijkste kwaliteiten van CEO's

8 juli 2003 - Bestuursvoorzitters (ook wel CEO's) moeten zich binnen 15 maanden bewijzen, hebben 8 maanden om een strategische visie neer te zetten, krijgen 19 maanden om de beurswaarde op te krikken en 21 maanden om een grondige reorganisatie door te voeren.

 Lees verder...   Reageer
 

Epson woedend op Consumentenbond

8 juli 2003 - De printerfabrikant Epson overweegt juridische stappen tegen de Consumentenbond na beschuldigingen van bedrieglijke praktijken bij de inktcartridges van dat bedrijf. Epson liet dinsdag weten dat de Consumentenbond zich op feitelijke onjuistheden baseert.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf Nederlandse beursfondsen lopen risico op faillisement

7 juli 2003 - Grote beursgenoteerde ondernemingen staan er zwakker voor dan middelgrote bedrijven, blijkt uit een berekening van het Financieele Dagblad. De grootste beursgenoteerde bedrijven zijn in 2002 kwetsbaarder geworden voor een faillissement.

 Lees verder...   Reageer
 

Steeds minder pensioenen met eindloonregeling

7 juli 2003 - Steeds minder pensioenfondsen hanteren regelingen waarbij de oudedagsvoorziening is gebaseerd op het eindloon van de werknemers. Vorig jaar was dit bij 59,7 procent van de fondsen nog in gebruik tegen 63,7 procent in 2001.

 Lees verder...   Reageer
 

Individuele prestaties worden niet systematisch gemeten

6 juli 2003 - Individuele prestaties worden in maar weinig organisaties systematisch en objectief gemeten. Als er al een systeem van prestatiemeting bestaat, is het vaak op hoofdzakelijk subjectieve gronden.

 Lees verder...   Reageer
 

Unilever-topman kent geen mededogen voor frauderende collega's

6 juli 2003 - Unilever-topman N. Fitzgerald kent geen mededogen voor zijn frauderende collega's. Het zijn criminelen en ze vormen een gevaar voor de economie.

 Lees verder...   Reageer
 

Top-10 managementboeken juni 2003

3 juli 2003 - Het Checklistboek voor managers en leidinggevenden blijft het onverminderd goed doen in de maandelijkse top-10 managementboeken op Managersonline.nl. De rest van de ranglijst bevat veel nieuwe titels.

 Lees verder...   Reageer
 

Tien hoofdpunten van de gedragscode voor bestuur ondernemingen

2 juli 2003 - Een nieuwe code voor 'corporate governance' moet het vertrouwen in beursgenoteerde ondernemingen herstellen. De commissie-Tabaksblat adviseert een versterking van de positie van aandeelhouders en commissarissen.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemers dik tevreden over salaris

2 juli 2003 - De vakbonden doen er misschien goed aan iets meer nadruk te leggen op behoud van werkgelegenheid dan op verbetering van salarissen en andere arbeidsvoorwaarden. Want daarover is de gemiddelde werknemer dik tevreden.

 Lees verder...   Reageer
 

WW-verstrekker stuurt eigen mensen de WW in

2 juli 2003 - Uitkeringsinstantie UWV gaat fors snijden in de eigen organisatie. Bij het Uitkeringsinstituut Werknemersverzekeringen verdwijnen tot 2008 ruim 6300 van de 22.000 arbeidsplaatsen.

 Lees verder...   Reageer
 

Extra bezuinigingen worden zelfs werkgevers te gortig

2 juli 2003 - De vakbonden lopen al enige maanden te hoop tegen de bezuinigingen die het kabinet Balkenende II heeft aangekondigd. Nu minister Zalm nog eens drie miljard extra bezuinigingen heeft aangekondigd, worden ook de werkgeversorganisaties kritisch.

 Lees verder...   Reageer
 

Gouden tijden voor deurwaarders

2 juli 2003 - Als gevolg van de economische malaise in Nederland blijkt dat het aantal wanbetalers in korte tijd fors is gestegen. Nederlandse deurwaarders kunnen daardoor de hoeveelheid werk niet meer aan.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederland steeds onbeduidender als distributieland

1 juli 2003 - Nederland is van logistieke mainport afgedaald tot de periferie van Europa. Ons land kan weer concurrerend worden als de ongebruikte capaciteit van het spoor en de kust- en binnenvaart wordt benut.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1409 1410 1411 1412 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10