zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Weinig ondernemerschap in Nederland

22 april 2004 - Hoewel Nederlanders zichzelf nog altijd als echte ondernemers zien, blijkt uit internationaal onderzoek dat er maar weinig ondernemersdurf is onder Nederlanders. In Angelsaksische landen worden meer bedrijven opgericht en wordt er meer in het midden- en klein bedrijf geïnvesteerd.

 Lees verder...   Reageer
 

Test het pestgedrag op de werkplek

21 april 2004 - Pestgedrag zoals seksuele intimidatie, agressie of geweld wordt steeds erger. Dat constateert de Landelijke Ontslaglijn. Eén op de tien telefoontjes naar deze lijn gaat over pesten.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vergoeding voor expats wordt ingewikkelder

20 april 2004 - Nieuwe belastingregelingen voor naar het buitenland uitgezonden werknemers maken het onderscheid tussen belaste en onbelaste vergoedingen ingewikkelder. In sommige gevallen komen deze `expats` niet in aanmerking voor vergoedingen die voor reguliere werknemers wel gelden.

 Lees verder...   Reageer
 

Opleidingskloof bedreigt arbeidsmarkt

20 april 2004 - Een overschot aan laaggeschoolde werknemers en een tekort aan hoger opgeleiden vormen in de nabije toekomst een groot knelpunt op de arbeidsmarkt. Datzelfde geldt voor de sterke vergrijzing van de werkzame beroepsbevolking.

 Lees verder...   Reageer
 

De vier C's om veranderingsbereidheid te kweken

19 april 2004 - Organisatieveranderingen leiden niet zelden tot weerstand bij werknemers. Angst voor veranderingen is hierbij één van de oorzaken. Door meer rekening te houden met de emotionele aspecten van een veranderingsproces, kan hiermee effectief worden omgegaan.

 Lees verder...   Reageer
 

IT'ers hebben weinig kaas gegeten van emotiemarketing

19 april 2004 - IT-organisaties maken te weinig gebruik van de bestaande kennis hoe een commerciële boodschap te verpakken. Het gebruik van emotie in marketingboodschappen van ICT-organisaties levert namelijk een hogere waardering en intentie tot aanschaf van ICT-producten op.

 Lees verder...   Reageer
 

Koersdaling na plotselinge dood McDonalds-baas

19 april 2004 - De bestuursvoorzitter van de Amerikaanse fastfoodketen McDonald's, Jim Cantalupo, is maandag plotseling overleden. Cantalupo kreeg waarschijnlijk een hartaanval tijdens een conferentie van franchisenemers van de McDonald's-formule in Orlando, Florida. Hij werd zestig jaar.

 Lees verder...   Reageer
 

Topmanagers zijn net gewone mensen

18 april 2004 - Ze smullen van Italiaans eten, gruwen van lange vergaderingen en willen meer tijd voor zichzelf en hun gezin. Nederlandse topmanagers zijn net gewone mensen.

 Lees verder...   Reageer
 

Flirten op de werkvloer goed voor sfeer en resultaten

18 april 2004 - Flirten op de werkvloer kan een goed middel zijn om zakelijk succes te behalen. Uit onderzoek blijkt dat flirten bovendien het leven aangenamer en positiever maakt.

 Lees verder...   Reageer
 

Campina koopt Thaise Parmalat-activiteiten voor 1 dollar

18 april 2004 - Campina heeft de Thaise vestiging van het noodlijdende Italiaanse zuivelconcern Parmalat voor een schijntje in handen gekregen. Parmalat maakte vrijdag bekend dat met de verkoop een symbolisch bedrag van 1 dollar is gemoeid.

 Lees verder...   Reageer
 

Consultants moeten elkaar meer consulteren

15 april 2004 - Adviseurs moeten hun collega's vaker om advies vragen. Dat is in de kern het betoog van Leo Kerklaan, vennoot van de Holland Consulting Groep, en manager Rechtsbijstand Ruby Boesjes.

 Lees verder...   Reageer
 

Einde streepjescode nabij

15 april 2004 - De streepjescode maakt het niet lang meer. Hij wordt binnen enkele jaren door een superslimme chip vervangen. Dit chipje, zo groot als een zandkorrel, kan bijvoorbeeld bibliotheekboeken volgen en het afrekenen in een supermarkt vereenvoudigen.

 Lees verder...   Reageer
 

Klanten willen een ander soort consultant op vijf gebieden

15 april 2004 - Klanten hebben wel behoefte aan consultants, maar verwachten een andere opstelling. Zo vinden klanten de expertise soms tegevallen, luisteren adviseurs slecht en verliezen ze soms hun objectiviteit.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkloosheid groeit steeds sneller

15 april 2004 - Het aantal werklozen heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de half miljoen bereikt. Dat zijn er 128.000 meer dan een jaar geleden.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1372 1373 1374 1375 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10