zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Slechte verkoop kost topman Rolls Royce de kop

18 oktober 2004 - Hij was pas sinds eind mei in functie, maar nu is hij al weer opgestapt. Karl-Heinz Kalbfell, de topman van Rolls-Royce, heeft per direct zijn functie neergelegd, zo heeft een woordvoerder van BMW maandag laten weten. Kalbfell heeft de verkoopambities met het nieuwste model Phantom niet waar kunnen maken.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse loonkostenstijging één van de laagste in EU

18 oktober 2004 - De loonkosten in Nederland zijn in de eerste helft van dit jaar minder snel gestegen dat het gemiddelde van de Europese Unie. Het is voor het eerst sinds begin 2000 dat de kosten voor arbeid voor werkgevers langzamer groeien dan in de unie als geheel.

 Lees verder...   Reageer
 

Zeventig mille schadevergoeding voor burn-out

17 oktober 2004 - Een 57-jarige man die met een burn out in de WAO belandde, heeft een schadevergoeding van 70.000 euro gekregen. De man had zijn zaak via het bureau Beroepsziekten van de FNV aanhangig gemaakt bij de kantonrechter in Terneuzen.

 Lees verder...   Reageer
 

Duitse voetballers veroorzaken beursschandaal

15 oktober 2004 - Drie spelers (Jeremies, Linke en Salihamidzic) van de Duitse voetbalclub Bayern München worden door het Openbaar Ministerie in Hamburg verdacht van handel met voorkennis op de Duitse aandelenbeurs. Jörg Albertz, oud-speler van HSV en Glasgow Rangers, en spelersmakelaar Jürgen Milewski staan onder verdenking van dezelfde illegale praktijken.

 Lees verder...   Reageer
 

Stormloop op innovatievouchers

15 oktober 2004 - Een experiment om industriebedrijven met vouchers kennis te laten inkopen bij onderzoeksinstellingen is een groot succes. De branchevereniging pleit nu voor een structurele regeling.

 Lees verder...   Reageer
 

Code-Tabaksblat wordt iets aangepast

14 oktober 2004 - De maatregel waarmee Justitie de code voor behoorlijk bestuur wil invoeren wijkt af van de eisen van de code-Tabaksblat zelf. Opvallend verschil is de beperking van de verantwoordingsplicht. In tegenstelling tot wat de code-Tabaksblat voorschrijft, hoeven beursfondsen geen verantwoording af te leggen voor de invloed van aandeelhouders en de rol van de accountant.

 Lees verder...   Reageer
 

Kinderopvang wordt stuk goedkoper

14 oktober 2004 - De crèche en de naschoolse kinderopvang worden volgend jaar voor zeker 80 procent van de ouders betaalbaar. Volgens het Algemeen Dagblad betalen de meeste ouders na invoering van de nieuwe kinderopvangwet rond 2,50 euro per uur, omdat de overheid meer gaat bijdragen.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkloosheid daalt verder

14 oktober 2004 - De werkloosheid is in het derde kwartaal gedaald tot 6,0 procent. Van juli tot en met september zaten 460.000 mensen zonder baan. Dat is 10.000 minder dan in de periode van juni tot en met augustus. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag gezegd.

 Lees verder...   Reageer
 

Meerderheid jongeren wil na 60e blijven werken

13 oktober 2004 - Zestig procent van de Nederlandse jongeren van 15 tot 21 jaar met een opleiding op MBO-niveau of hoger wil na zijn zestigste blijven werken. Dat blijkt uit een onderzoek onder vijfhonderd jongeren van het Radio 1-programma BNN United.

 Lees verder...   Reageer
 

Managers weten slecht te motiveren

13 oktober 2004 - De gemiddelde werknemer in Nederland vindt dat de capaciteiten van zijn leidinggevende tekort schieten. Terwijl de werknemer de verstandhouding met zijn leidinggevende waardeert met een 6,6, krijgt 'de chef' wat betreft motivatie, begeleiding en het geven van positieve feedback, respectievelijk een 5,6, een 5,8 en een 5,9.

 Lees verder...   Reageer
 

Marketing als armoedebestrijding

13 oktober 2004 - Arme landen zijn op dit moment een groeimarkt. Grote multinationals, maar ook banken, storten zich op de arme consument in ontwikkelingslanden. Met kleinverpakkingen en micro-kredieten bijvoorbeeld. Marketing zou zelfs de armoede uiteindelijk kunnen bestrijden.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse concurrentiepositie nog steeds slecht

13 oktober 2004 - De Nederlandse concurrentiepositie is het afgelopen jaar niet veranderd. Nederland staat nog steeds, net als in 2003, op de twaalfde plek in de ranglijst van het World Economic Forum (WEF).

 Lees verder...   Reageer
 

Meurs krijgt zwartepiet Ahold toegespeeld

13 oktober 2004 - De gewezen financiële man van Ahold, Michiel Meurs, kreeg woensdag voor de rechtbank in Amsterdam de boekhoudfraude bij de supermarktketen op zijn bordje geschoven. Een deel van de voormalige Ahold-top wees hem aan als de schuldige die geheime afspraken maakte met bedrijven, waardoor het concern ten onrechte tientallen miljoenen euro's bij de omzet optelde.

 Lees verder...   Reageer
 

Zorg kan 2,5 miljard besparen

13 oktober 2004 - De kosten van de zorg kunnen met 2,5 miljard euro omlaag wanneer werkgevers en verzekeraars meer collectieve contracten afsluiten. Dat komt neer op 10 procent van de totale kosten van de basisverzekering.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1353 1354 1355 1356 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10