zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vrouwenoffensief tegen old boys network

31 oktober 2004 - Vrouwen uit het Nederlandse bedrijfsleven zetten de aanval in op het 'old boys'-netwerk. De vacatures die ontstaan nu een aantal mannelijke commissarissen als gevolg van de code Tabaksblat commissariaten opgeeft, moeten door vrouwen worden ingevuld.

 Lees verder...   1 reactie
 

Woede over expositieverbod sigarenbandjes en bierviltjes

31 oktober 2004 - De Voedsel en Warenautoriteit (VWA) heeft zich de woede op de hals gehaald van verzamelaars van sigarenbandjes en bierviltjes. De verzamelaars mogen hun collecties niet meer op beurzen tonen omdat dit in strijd zou zijn met de reclamebeperkende regelgeving voor tabakswaar en alcohol.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemers zien weinig in verlof sparen

31 oktober 2004 - Uit onderzoek van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) blijkt dat Nederlanders niet zitten te springen om te kunnen sparen voor betaald verlof. Consumenten willen pas geld of vrije tijd opsparen voor verlof als ze zeker weten daar later ook gebruik van te gaan maken, zo zeggen de budgetvoorlichters.

 Lees verder...   Reageer
 

Ronald Koeman schrijft boek 'Slim presteren'

28 oktober 2004 - Timing is alles in de marketing. Die les is Ajax-trainer Ronald Koeman kennelijk ontgaan. Deze zomer heeft hij een roman geschreven. Het thema: goed leven, presteren en doelen bereiken.

 Lees verder...   Reageer
 

Eindelijk definitieve fusie Koninklijke Olie en Shell

28 oktober 2004 - De Koninklijke/Shell Groep wordt één wereldwijd opererend bedrijf, geleid -naar Brits model- door één bestuur met tien commissarissen en vijf bestuurders. De dagelijkse leiding van de nieuwe Nederlands/Britse oliemaatschappij Royal Dutch Shell komt in handen van huidig topman Jeroen van der Veer.

 Lees verder...   Reageer
 

Subsidie voor ondernemende uitvinders

28 oktober 2004 - De overheid wil dat er meer ondernemende uitvinders komen. Daarvan zijn er nu te weinig. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerd onderzoek in opdracht van het ministerie van Economische Zaken. Dat er nu te weinig zijn, in vergelijking met andere landen,komt vooral omdat Nederlanders relatief weinig ondernemend zijn en banken bij een kredietaanvraag de boot afhouden.

 Lees verder...   1 reactie
 

Top-10 managementboeken september 2004

27 oktober 2004 - De Coachingskalender 2005 van Marijke Lingsma en Aty Boers was vorige maand het beste verkochte 'managementboek'. De populaire scheurkalender, die jaarlijks verschijnt, wordt op de voet gevolgd door Checklists voor succesvol projectmanagement.

 Lees verder...   Reageer
 

Rijken willen niet aan de Volkswagen Phaeton

27 oktober 2004 - De Volkswagen Phaeton, het topmodel van de Duitse autofabrikant, is niet populair bij de beter gesitueerden. VW had dit jaar tussen 20.000 en 30.000 stuks willen verkopen, maar de teller staat nu nog maar op 5.900. In een poging de verkopen op te krikken, gaat VW in de VS fikse kortingen bieden.

 Lees verder...   Reageer
 

Cees van Lede machtigste zakenman van Nederland

27 oktober 2004 - Cees van Lede is uitgeroepen tot de machtigste persoon van het Nederlandse bedrijfsleven. De 61 jarige oud-bestuurder van werkgeversvereniging VNO-NCW en Akzo Nobel is commissaris bij grote bedrijven als Reed Elsevier, Akzo Nobel, Heineken, Philips en aannemer Dura Vermeer.

 Lees verder...   Reageer
 

Positie Unilever-baas Burgmans steeds wankeler

27 oktober 2004 - Voedings- en wasmiddelenconcern Unilever heeft de resultaten in het derde kwartaal flink zien dalen. De omzet tegen actuele wisselkoersen zakte ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 8 procent tot 10,26 miljard euro. De aanhoudende slechte resultaten van het voedingsmiddelenconcern voeden de speculaties over de positie van topman Anthony Burgmans.

 Lees verder...   Reageer
 

Kamermeerderheid voor verlaging van topsalarissen in de zorg

26 oktober 2004 - Minister Hoogervorst van Volksgezondheid moet strenger optreden tegen managers van ziekenhuizen die topsalarissen verdienen. Een meerderheid van de Tweede Kamer (CDA en PvdA) heeft hiervoor dinsdag gepleit.

 Lees verder...   Reageer
 

De zeven meest nutteloze functies op de mobiele telefoon

26 oktober 2004 - De mobiele telefoon lijkt zich te ontwikkelen tot personal digital assistant waarmee we kunnen bellen, sms'en, mailen, internetten, onze agenda beheren en nog wat digitale diensten verzorgen. Maar consumenten hebben daar maar beperkt behoefte aan. Vooral internet via het mobieltje lijkt een volstrekt overbodige dienst.

 Lees verder...   3 reacties
 

Nederlanders hebben merkwaardige verwachtingen over werk

25 oktober 2004 - Een meerderheid van de bevolking verwacht dat de arbeidsmarkt steeds flexibeler zal worden en dat mensen vaker van baan zullen wisselen. Maar in de praktijk blijkt daar vooralsnog weinig van.

 Lees verder...   Reageer
 

NationaleVacaturebank.nl 'steelt' domeinnamen van concurrenten

25 oktober 2004 - NationaleVacaturebank.nl heeft vorige week een paar domeinnamen geregistreerd die bijna identiek zijn aan die van twee nieuwe concurrenten. Vrijwel meteen na de lancering van de websites Totaljobs.nl (Reed Elsevier) en Megajobs.nl (oprichters van JobNews), werden de sites total-jobs.nl en mega-jobs.nl geregistreerd. De sites zijn echter in handen van concurrent NationaleVacaturebank.nl, sinds kort eigendom van VNU.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1351 1352 1353 1354 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10