zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Ook De Geus achter openbaar maken directiesalarissen

26 mei 2005 - Het is een kwestie van tijd, maar ook in niet beursgenoteerde ondernemeingen zullen de topsalarissen weldra flink gaan stijgen. Minister De Geus van Sociale Zaken steunt het voorstel van de Tweede Kamer dat bedrijven de ondernemingsraad (OR) verplicht moeten informeren over beloningen aan de top.

De bewindsman stelde woensdag in een debat met de Kamer dat het zogenoemde wetsvoorstel-Harrewijn, dat is ingediend door het CDA en GroenLinks, in lijn is met het kabinetsbeleid.



Transparantie
Door de discussie over topinkomens streeft de regering volgens De Geus naar meer transparantie in beloningsverhoudingen. Hij wees erop dat het kabinet al heeft voorgesteld om in de nieuwe Wet medezeggenschap werknemers de OR in publieke en private organisaties met ten minste honderd werknemers informatierecht te geven.

Familiebedrijven
De wet-Harrewijn die is genoemd naar de indiener van het voorstel, het inmiddels overleden GroenLinks-Kamerlid, gaat iets verder. Zo geldt de wet ook voor bedrijven die niet verplicht zijn een jaarrekening te publiceren. Een uitzondering geldt voor ondernemingen waar de directeur ook grootaandeelhouder is, zoals familiebedrijven. Wegens privacy van personen mag de informatie over de arbeidsvoorwaarden van het topkader, bestuurders en toezichthouders alleen groepsgewijs worden verstrekt.

Arbeidsverhoudingen
VNO-NCW heeft zich altijd verzet tegen de Wet Harrewijn. De ondernemersorganisatie vreest dat de informatieplicht de arbeidsverhoudingen binnen bedrijven onder druk zal zetten, omdat de ondernemingsraden formeel niets te zeggen hebben over de inkomens van bestuurders. Ook de VVD vindt de verplichting overbodig en verzet zich als enige partij in de Kamer tegen de wet.

Hogere salarissen
De transparantie van topsalarissen bij beursgenoteerde bedrijven heeft, tegen de verwachting in, niet tot lagere maar juist tot hogere salarissen geleid. Het is onduidelijk waarom CDA en Groen Links verwachten dat dat bij niet-genoteerde bedrijven anders zal uitpakken.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10