zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Rutte II haat ZZP'ers

Hans - Online Keukens   |    |  17 oktober 2017
Reactie: Nu de het regeerakkoord er is ben ik toch wel positief over de positie van ZZP-ers. Ze schaffen nu in lke gavl voorlopig de wet DBA af.
 

Ligt het aan mij of ligt het aan hen?

R.M. Werkhoven   |    |  17 oktober 2017
Reactie: Mannen hebben ook belang bij het feit dat vrouwen beter gewaardeerd worden. Het blijkt namelijk dat bij beroepsgroepen die feminiseren, de salarissen afnemen, dus ook uiteindelijk die van mannen. De huisarts is hier een goed voorbeeld van.
In de praktijk zie ik dat vrouwen minder dan mannen achter hun waardering aangaan. De aanname dat je vanzelf krijgt waar je recht op hebt is onjuist. Neem in CAO's een toetsingscommissie op die de salarissen vergelijkt op basis van functie, dienstjaren en beoordelingen. Maakt een bedrijf ook aantrekkelijker voor vrouwen, waardoor HR uit meer en mogelijk ook betere kandidaten van kiezen.
 

Hoe krijgen mijn engineers betere sociale vaardigheden?

Kimberly   |    |  17 oktober 2017
Reactie: Bedankt voor het delen Asha! Informatief artikel waar velen van kunnen leren, deze site geeft mij veel nieuwe inzichten die ik in de organisatie kan toepassen.
 

Vijf handige apps voor automobilisten

tutuapk   |    |  17 oktober 2017
Reactie: Was eens beschouwd als de beste app die ik had. Maar nu gaat het alleen om parkeren. Er is geen manier om het daadwerkelijk te laten draaien, het laat me alleen maar voorbij rijden en ga niet langs het openingsscherm. Het is volledig reageerbaar, er is geen knop voor het starten van een reis en het doet het niet automatisch. Niet een goede verandering om in een betaalde app te hebben. Het is ook begonnen met een pop-up over het feit dat de lijn te lang is en opvallend is totdat het gevoed wordt, wat er ooit over gaat. Ik zal vrolijk dit een 5 -sterren geven, wanneer het weer bruikbaar wordt, omdat het een geweldige app is wanneer het werkt.
 

Hoe krijgen mijn engineers betere sociale vaardigheden?

Ludo   |    |  17 oktober 2017
Reactie: Ik volg de uiteenzetting helemaal.
We zijn bij een bedrijf waar ik vroeger werkte een klant kwijtgespeeld omdat een (technisch perfecte) uiteenzetting waarom iets niet kon, door onze engineers met onvoldoende empathie aan een klant is gecommuniceerd.
We mogen niet vergeten dat de technische mensen van de klant ook ''klant'' zijn, en naast rationele ook alle ''menselijke'' kenmerken hebben.
 

Hoe krijgen mijn engineers betere sociale vaardigheden?

Ellen   |    |  16 oktober 2017
Reactie: Waarom is het belangrijk om de engineers relationele vaardigheden aan te leren?
Laat vakmensen het werk doen waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden. Zet engineers in om te engineren en zet weer andere vakmensen (bv marketing en sales) in op de communicatie met de klant. Probeer niet het schaap met 5 poten te willen en te maken, maar zet mensen in waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden. Als ze dingen moeten gaan doen waar ze niet goed in zijn (en niet leuk vinden), kost dat (veel) extra energie en die extra energie kan niet meer in hun normale werk gestoken worden.
 

Leaserijders wisselen minder vaak van auto

Nicolas   |    |  12 oktober 2017
Reactie: Interessante trend. Is het niet duurder om voor kortere tijd een auto te leasen? En hoeveel kan het iemand schelen als diegene zijn/haar lease contract verlengt?
 

Marketeers investeren in tech en bezuinigen op media

Nils van der Knaap   |    |  12 oktober 2017
Reactie: De verschuiving van traditionele media naar online is al jaren aan de gang en lijkt, uit eigen ervaring, alleen maar toe te nemen.

Het voordeel van online marketing is natuurlijk dat het eenvoudiger is om aan data te komen. Hierdoor kunnen marketingcampagnes die niet werken worden stopgezet en die wel werken worden geďntensiveerd.
 

Drie win-winsituaties waarmee HR talenten beter kan ontplooien

Mark   |    |  11 oktober 2017
Reactie: Een goed geschreven artikel!
 

Succes en doorgroei minst belangrijke factoren voor werkgeluk

Genderneutraal   |    |  10 oktober 2017
Reactie: Dat laatste is ook wel voor een deel terug te zien in de recente statistieken van het CBS die tonen dat Nederlandse vrouwen gemiddeld wel zo’n 16 procent minder verdienen dan mannen. Daarnaast is Nederland vorig jaar van plek 12 gezakt naar positie 16 op de jaarlijkse Global Gender GapIndex, die gaat over gendergelijkheid op de werkvloer. Omdat Nederland zo gezakt is op de lijst, doen landen als Namibië en Rwanda het nog beter.
 

Goede managers zijn ook in de misdaad schaars

Madave   |    |  10 oktober 2017
Reactie: Interessant artikel, waarin je ook ziet dat er veel overlappingen zijn tussen de georganiseerde misdaad en het management van gewone bedrijven. Je kunt ook zeggen dat criminele organisaties in een of andere vorm ook verschillende business strategieën toepassen, zoals het gebruikmaken van het nieuws om kansen te creëren om bijvoorbeeld massaal scam mails te versturen etc.
 

Vijf teambuilding tips

Management   |    |  10 oktober 2017
Reactie: Leuk artikel en nuttige tips! Qua locatie is het ook leuk om ergens in de buitenlucht verschillende teambuilding activiteiten te ondernemen, of een combinatie te doen van zowel indoor als outdoor.
 

Salaris niet belangrijkste reden om van baan te wisselen

Daniël van der Waals   |    |  10 oktober 2017
Reactie: Interessant onderzoek! Zoals eerder gezegd zijn deze verschillen tussen jonge en oude werknemers wel te verwachten, maar dat in totaal maar 6,5 procent aangeeft te willen veranderen van baan vanwege het salaris vind ik wel opzienbarend. Belangrijk voor organisaties om zich hierop in te stellen en het werk leuk en uitdagend te houden, met voldoende doorgroeimogelijkheden.
 

Een andere kijk op Lichaamstaal

Phil   |    |  9 oktober 2017
Reactie: Weer een interessant artikel Frank. (Lees nog even de eerste zin onder het subkopje: 'Wat is lichaamstaal (1)'. Die loopt niet lekker.)

Van de test bakte ik niet veel en mistte andere interpretatiemogelijkheden, maar de boodschap is helder; zonder de situatie te kennen valt de lichaamshouding op een plaatje moeilijk te interpreteren. Er valt dus nog veel te leren! Het voorbeeld van Thierry Baudet vind ik niet zo'n goede, omdat je daar je waarneming kleurt door het woord 'vertoning' te gebruiken. Ik ben geen fan van de man maar hij is een uitstekende story teller die zijn woorden goed wist te onderbouwen met het demonstratief omgehangen attribuut. De schoenen en het kogelvrijevest nam hij los mee. (Zijn verhaal klopt overigens. Niet alleen soldaten die worden uitgezonden, maar ook die in Nederland in actieve dienst zijn, kopen uit eigen zak regelmatig beter materiaal. (Maar dit terzijde).

Ik kijk uit naar nog meer interessante artikelen van jouw hand.
 
< vorige 1 2 3 4 5 2371 volgende >
advertorial
Een zwangere medewerkster, bent u goed voorbereid?
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Goede beveiliging verkleint risico autodiefstal met 75 procent
reacties
Talenten willen werken voor hoog presterende organisaties (2) 
Openbaar vervoer of taxi? De tarieven voor Europese steden op een rij (1) 
IoT gaat mainstream (2) 
Meer dan een kwart van vacatures staat langer dan 60 dagen open (3) 
Sleepwet komt er, hoe u zelf uw privacy kunt beschermen (2) 
Bedrijven komen pas in actie na cyberaanval (1) 
'Een beetje integer' (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Doc data 0.5  4.2 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Unilever 47.79  -2.9 %
Sligro food 38.89  -1.8 %
Update: Spanje wil regionale verkiezingen in Catalonië
Spanje wil regionale verkiezingen in Catalonië
Beursupdate: AEX op Wall Street
meer beurs
top10
Ligt het aan mij of ligt het aan hen?
'Een beetje integer'
Werknemer krijgt liever compliment van manager dan salarisverhoging
Sleepwet komt er, hoe u zelf uw privacy kunt beschermen
War for Talent bepaalt het salarisklimaat
Te veel informatie – tips en trucjes uit de zakelijke wereld
Projecten? Zie het eens als een lust in plaats van een last!
LinkedIn tips voor managers
Managers beduidend tevredener dan medewerkers
Nederlanders zeer trouw aan zorgpolis van de baas
meer top 10
vacatures
meer vacatures