zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Eén op acht werkenden vindt dat organisatie prima zonder printer kan

24 procent ergert zich aan collega’s die te veel printen

30 december 2019 - Maar liefst twaalf procent van de werkende Nederlanders is een voorstander van een werkplek zonder printers. Dit blijkt uit onderzoek van AFAS Software onder 1.123 werkende Nederlanders, uitgevoerd door Panelwizard. Van alle ondervraagden zegt een kwart zich weleens te ergeren aan collega’s die te vaak printen.

De grootste voorstanders van een papierloos kantoor zijn werknemers in de informatie- en communicatiesector. 27 procent van hen stelt dat hun kantoor prima kan functioneren zonder printer. De printerafhankelijkheid is daarentegen het hoogst in het onderwijs. Slechts vier procent van de ondervraagden werkzaam in deze sector, stelt zonder printer te kunnen. "Ik snap dat kleurplaten en knutselwerkjes vaak nog geprint worden, maar voor de rest van de organisatie kan alles heel goed digitaal, van leerlingvolgsystemen tot de HR-afdelingen in het onderwijs," zegt Jortijn Bijl van AFAS Software.


 
Papierloze toekomst
Op het gebied van digitalisering zijn er het afgelopen decennium forse stappen gezet in de richting van een papierloze toekomst. Tot een paar jaar geleden konden veel mensen zich niet voorstellen ooit zonder papieren agenda te kunnen. Toch blijk uit het onderzoek blijkt dat maar liefst twee derde van de ondervraagden de voorkeur geeft aan een digitale agenda boven een papieren variant. Wederom is de onderwijssector hierin de grootste papierliefhebber; slechts een krappe meerderheid van de ondervraagden werkzaam in deze sector gebruikt liever hun digitale agenda (54 procent). |Bijl: "De komst van de smartphone zorgde ervoor dat de consument zijn of haar (werk)computer overal mee naartoe kon nemen. De agenda die voorheen alleen op de lap- of desktop kon worden aangepast, was ineens overal en direct inzichtelijk. Als mensen nog niet volledig digitaal werken is dat vaak niet uit onwil, maar omdat de processen er nog niet op ingericht zijn. De technologie is er al. Het kan wel zijn dat u hiervoor bepaalde processen eens goed moet herzien. Door in te zetten op gebruiksvriendelijkheid en -gemak, maakt ujveranderingen écht onweerstaanbaar."
 
Nadelen
Een papierloos kantoor leidt automatisch tot meer digitalisering op de werkvloer. Dit heeft volgens veel ondervraagden ook een andere kant. Zo zegt een op de vijf ondervraagden weleens het gevoel te hebben dat hun baas hen digitaal in de gaten houdt. Eerder bleek al dat zij door een wildgroei aan IT-systemen makkelijker bestanden kwijtraken. "Volledig digitaal werken is niet de heilige graal, maar wel een mooie kans om processen te herzien en efficiënter, maar vooral gebruiksvriendelijker in te richten. Het lijkt me overigens dat er sowieso niet een hele goede cultuur is als de baas behoefte heeft om haar werknemers digitaal te bespieden, dat gaat goede software waarschijnlijk ook niet veranderen," aldus Bijl. Ondanks alles lijkt de meerderheid van de respondenten weinig (digitale) geheimen te hebben voor hun werkgever. Zo stelt 57 procent dat de werkgever te allen tijde de browsergeschiedenis van al hun zakelijke apparaten (telefoon/computer/tablet) mag bekijken.

 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Bespaar duizenden euro’s door milieuvriendelijk te printen
 Werknemer kan nog steeds niet zonder papier
 Voorkom dat de printer het lek is binnen de organisatie
 Bedrijfsleven heeft geen inzicht in printgedrag en -kosten
 
 
reacties
 
G. Nentjes  |   | 
30-12-2019
 | 
08:29 uur
Er is nog nooit zoveel papier gebruikt als tegenwoordig. De facturen komen per mail, nu moet ik ze printen, voorheen twee gaatjes er in en in de ordner en klaar. Veel foute afdrukken, de papier vernietiger heeft het nog nooit zo druk gehad. Dat is mijn 60 jarige ervaring
Debeste.com  |   | 
6-01-2020
 | 
15:56 uur
Zoals de reactie hierboven aangeeft, we moeten minderen met het gebruik van papier. Daarom zijn wij groot voorstanden van een printloos kantoor.

Ik denk dat bedrijven meer moeten investeren in digitalisering en minder in het onnodig printen. Er bestaan tegenwoordig een hoop applicaties waarbij je zelfs online kan ondertekenen.
Niek  |   | 
19-06-2023
 | 
10:48 uur
Niet voor iedereen geldt dat een printer zomaar kan verdwijnen. Er zijn naast de normale typen printers ook nog veel andere printers namelijk. Een grootformaatprinter is onmisbaar voor architecten vanwege de nauwkeurigheid en schaalbaarheid van afdrukken. Het zorgt voor een professionele presentatie en efficiënte workflow. Hoewel het een investering vereist, biedt het onafhankelijkheid en kostenbesparingen op de lange termijn. Alternatieven kunnen niet dezelfde voordelen bieden. Een must-have voor serieuze architecten.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10