zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

HR-manager kan burn-out helpen voorkomen

André M. Pippel   |    |  19 december 2017
Reactie: Op zich ben ik het wel redelijk met de reactie van Ad eens, alsmede overigens ook met alle valkuilen zoals benoemd in het artikel zelf. Daarnaast wil ik niet, zoals Ad dat nogal expliciet wel doet, HR of P&O of PZ (what's in a name ...) een van de belangrijkste veroorzakers van burn out noemen. Tot nu toe is immers de medewerker zelf nog niet genoemd, als belangrijke portefeuillehouder over de verantwoordelijkheid voor zijn/haar eigen welbevinden. En als hij/zij daar hulp, advies of ondersteuning bij nodig heeft, bijvoorbeeld van (of via) HR, dan zou ik dat echt niet direct betutteling willen noemen. Al is het maar met een verwijzing naar Agamedes, het bedrijf van Ad zelf, wat bijvoorbeeld loopbaanondersteuning biedt :). Echter voordat een medewerker (met wie het qua gezondheid of functioneren al niet zo goed gaat/ die misschien al dreigt vast te lopen, etc.) bij een ondersteunende/helpende instantie of organisatie terecht komt, gaat daar toch altijd eerst een 'intern' proces aan vooraf. hetzij in het brein van de medewerker zelf, hetzij tussen medewerker en werkgever, dan wel -namens deze- HR of P&O. HR kort door de bocht 'afschieten'' als zijnde de zondebok en (bijna) oorzaak van alles, gaat mij dus echt wat te ver.

Tot slot en voor de goede orde:
Ik ben zowel (qua professie) Senior HR Beleidsadviseur als (qua mens en medewerker) helaas burnout ervaringsdeskundige ... Ik heb in mijn reactie dan ook gepoogd door beide brillen te kijken.
 

Kwart jongeren raakt gedemotiveerd als ze geen kerstpakket krijgen

Tim   |    |  18 december 2017
Reactie: Dacht je dat je personeel de blikken ragout onderhand wel zat was? Niks is minder waar. Op één staat nog steeds het traditionele kerstpakket (32 procent), gevolgd door de kadobon (22 procent) en een geldbedrag (12 procent). Een kerstpakket zorgt voor motivatie door een blijk van waardering!
 

De blockchain-revolutie – een internet van vertrouwen

Bart Drent   |    |  18 december 2017
Reactie: Ik ben erg benieuwd naar de praktische toepassingen van Blockchain binnen Nederlandse organisaties? Het Kadaster zit in een werkgroep hierover, maar welke organisaties passen het concreet toe?
 

Zonder Interne Agile coaches is doorontwikkeling Agile kansloos

Bas Kooijman   |    |  18 december 2017
Reactie: Leuk en inspirerend artikel om te lezen. Graag doe ik een aanvulling: ook de HR afdeling speelt een belangrijke rol hierbij. Zij moeten bijvoorbeeld bepalen wat voor competenties belangrijk worden, hoe ontwikkeling, beloning en waardering nu gaan plaatsvinden etc.
 

Kwart jongeren raakt gedemotiveerd als ze geen kerstpakket krijgen

Gim   |    |  18 december 2017
Reactie: goed geschreven. Ik ben het 100% mee eens
 

Kwart jongeren raakt gedemotiveerd als ze geen kerstpakket krijgen

Tal Daniel   |    |  17 december 2017
Reactie: Interessant. Een kerstcadeau is inderdaad een goede manier om waardering te tonen aan je werknemers. Maar het is al helemaal mooi als je de visie van je bedrijf kwijt kan in een kerstcadeau. Dus iets geven waar je bedrijf achter staat.
 

Kwart jongeren raakt gedemotiveerd als ze geen kerstpakket krijgen

Nancy   |    |  15 december 2017
Reactie: Ik krijg ook geen kerstpakket omdat ze zeggen je zit niet in de cliënten raad van sherpa iedereen verdiend het toch kerstpakket MET hapjes dr in
 

Baan voldoet vaak niet aan verwachtingen

John   |    |  15 december 2017
Reactie: Opnieuw blijkt maar weer dat werkplezier en loyaliteit (net als overigens alle écht relevante zaken in het leven) niet te koop zijn. Voor management financieel en budgettair gezien natuurlijk een prettig gegeven.
 

Van stress naar ontspannen werken in 2018...Zet je wens om in concrete daden!

Noah Joy   |    |  14 december 2017
Reactie: Ik deel je mening. Goede inspiratie om het juiste te doen, daar wordt de wereld beter van. Ik ga mijn goede voornemens omzetten in daden. Dank je Wout.
 

HR-manager kan burn-out helpen voorkomen

Tal Daniel   |    |  13 december 2017
Reactie: Heel goed artikel! Volledig mee eens dat smartphones een groot aandeel hebben in extra werkstress. Heb daarom ook al mijn werkapps verwijderd van mijn telefoon, scheelt al een hoop.
 

HR-manager kan burn-out helpen voorkomen

Ellen   |    |  13 december 2017
Reactie: @Ad, goede aanvulling. Al vind ik wel dat PZ de bal eens op mag pakken en haar verantwoordelijkheid mag nemen.
Of die hele afdeling moet opgedoekt worden, is misschien nog wel het beste.
 

Goede vragen stellen is een kunst

  |    |  13 december 2017
Reactie: Het is gewoon een geweldig artikel! Bedankt, Michel
 

HR-manager kan burn-out helpen voorkomen

Ad de Beer   |    |  13 december 2017
Reactie: opnieuw een advies dat nergens op slaat. Steeds maar weer wil P&O (ik kan het echt geen HRM noemen) bepalen hoe mensen moeten leven, ''gezondheidsadvies'' en dat terwijl juist P&O door haar gedrag en rituelen veelal de oorzaak is van burnout.
Stop met het aanpassen van mensen aan functies, stop met die verplichte gesprekken net voor de kerst en de vakantie.
Ga werk aanpassen aan de medewerkers, want stress wordt maar al te vaak veroorzaakt door het opleggen van taken die niet passen bij het competentieprofiel van mensen en dat is dé manier om mensen in een burn-out te jagen.
En vooral, stop met het inhuren van de traditionele bureaus die ook niet los kunnen komen van de P&O paradigma's van zorg en betutteling.
 

Vrouwen besluiten vóór hun zestiende dat ze niet in cybersecurity willen werken

Edwin | TimeTick Urenregistratie Software   |    |  12 december 2017
Reactie: Dit kan natuurlijk veel verder getrokken worden. Over het algemeen worden banen waarbij omgegaan wordt met programmeurs toch al niet erg ''sexy'' gevonden. Ik denk wel dat dit onderzoek de vinger op de zere plek legt: er zijn weinig vrouwen geïnteresseerd in een dergelijke loopbaan.

Een vriendin van mij, met een cultuurmaatschappelijke achtergrond, is begonnen in een ICT-bedrijf en is in een paar jaar tijd gigantisch opgeklommen. Zij blinkt dan ook wel uit in de ''soft skills'' waarover in het artikel gesproken wordt. De organisatie heeft daar heel veel baat bij, anders zou het haar niet zo goed af gaan in haar carrière.

Daaruit blijkt ook dat mensen met een ander interesseveld juist een hele goede impuls kunnen geven aan een bedrijf. En die interesse voor ICT of cybersecurity komt dan later vanzelf, omdat het geen ver-van-mijn-bedshow meer is.

Een terechte constatering is dat het niet per se aan de werkgever ligt maar ook aan de (potentiële) werkne(e)m(st)er. Als de interesse er niet ligt, komen ze ook niet solliciteren.
 
< vorige 10 11 12 13 2387 volgende >
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Honda CR-V Roadster (1) 
Zzp’er, denk na over de risico’s die u loopt (2) 
Twee derde Nederlanders vreest voor oudedagvoorziening (1) 
Nederlander worstelt met financiële administratie (1) 
Nederlander beschikt niet over digitale vaardigheden voor de toekomst (1) 
Nederlander heeft geen vertrouwen in verandervermogen organisatie  (7) 
Zes tips voor een goede elevator pitch (1) 
top10
De 5 zegeningen van burn-out
Zo verkleint u de afhankelijkheid van Office 365
Solliciteren? Vertel uw persoonlijke verhaal
Nederlander worstelt met financiële administratie
27 procent huishoudens belegt, ondanks lage rente
Zes tips om de klant van de toekomst te binden
Mobiliteit goed voor werkgever en werknemer
Aantal zoekopdrachten naar ‘groene’ banen neemt toe
Organisaties die publieke cloud gebruiken kwetsbaar voor datadiefstal
Nederland is koploper Agile werken
meer top 10
vacatures
meer vacatures