zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Verzuim moet eerst besproken worden met leidinggevende

21 september 2010 - Op 28 juli werd in de media aandacht besteed aan de zogenoemde 'Hema-rel'. Het bedrijf stuurde onlangs een brief aan de medewerkers in Noord-Nederland, met regels rondom het ziekteverlof. Onder meer werd daarin gesteld dat de leidinggevende bepaalt of de klachten voldoende aanleiding zijn om te verzuimen van het werk. 

 Lees verder...   4 reacties
 

Directie moet zich niet bemoeien met innovatie

21 september 2010 - Waarom zijn sommige bedrijven zoveel beter in productontwikkeling en innovatie dan andere? Een van de redenen, blijkt de mate waarin de top betrokken is bij het creatieve proces. Of beter gezegd, niet betrokken is. Om succesvol te innoveren lijkt de top zich verre van het proces te moeten houden.

 Lees verder...   1 reactie
 

Tien tips om te voorkomen dat een conflict uit de hand loopt

21 september 2010 - Heerst er spanning in uw team? Management Today geeft tien tips om te voorkomen dat die spanning uitmondt in een totale oorlog. Voorkomen is beter dan genezen, en dat geldt zeker voor potentieel hoog oplopende conflicten op de werkvloer.

 Lees verder...   2 reacties
 

Rinnooy Kan biedt oplossingen duurzame economische groei

20 september 2010 - In de septembereditie van EPG Netwerk Business Magazine noemt SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan verschillende maatregelen waar Nederland op moet afstemmen om duurzame economische groei te realiseren. Rinnooy Kan reageert daarmee op het eerder uitgebracht SER-advies ‘Meer werken aan duurzame groei’.

 Lees verder...   Reageer
 

Herstel MKB pas verwacht in 2011

20 september 2010 - Ondanks het toegenomen optimisme in het MKB herstelt het MKB dit jaar nog nauwelijks van de gevolgen van de diepe val van de wereldhandel. Met een afzetgroei van 0,5 procent, blijft het MKB flink achter bij de drie procent groei van het grootbedrijf. Het MKB heeft met name veel last van de sterk ingekrompen bouwproductie (-negen procent).

 Lees verder...   1 reactie
 

Kosten vermogensbeheer moeilijk te achterhalen

20 september 2010 - De kosten voor vermogensbeheer die door beleggers worden gemaakt zijn niet altijd gemakkelijk te achterhalen. Beleggers Belangen heeft daarom in hun special over vermogensbeheer een overzicht opgenomen dat de diverse onderdelen van de totale vergoeding voor vermogensbeheer in kaart brengt.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vlaming heeft ‘werkbaar werk’

20 september 2010 - 54,3 procent van de werknemers in Vlaanderen heeft ‘werkbaar werk’. Dat betekent dat ze geen last hebben van werkstress, gemotiveerd zijn, voldoende leermogelijkheden krijgen en werk en privé goed kunnen combineren. Vooral de leermogelijkheden zijn de voorbije jaren toegenomen.

 Lees verder...   Reageer
 

Multinationals sturen meer managers naar buitenland

20 september 2010 - Internationale ondernemingen verwachten meer seniormanagers naar buitenlandse posten te sturen in de komende vijf jaar. Dit blijkt uit het onderzoek Up or out: next moves for the modern expatriate van de Economist Intelligence Unit, uitgevoerd in opdracht van Regus.

 Lees verder...   Reageer
 

Herstel van verloren gegevens is specialistenwerk

17 september 2010 - Het kan snel gebeuren: een laptop valt op de grond. Deze schade is nog te overzien. Gaat het om een laptop van iemand anders dan valt deze te verhalen op een aansprakelijkheidsverzekering. Anders wordt het wanneer de schade ook verlies van data met zich meebrengt. De kosten die daarmee gepaard gaan, zijn veelal veel groter dan de schade aan de hardware.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederland blijft gek op vergaderen, maar faalt in projectmanagement

17 september 2010 - Het Nederlandse bedrijfsleven blijft onverminderd vaak en lang vergaderen om samenwerking te bevorderen. Hoewel dit voornamelijk gebeurt tussen collega's van verschillende kantoren in Nederland, worden vergadertools als webconferencing nog nauwelijks ingezet.

 Lees verder...   3 reacties
 

Drie tips om uw medewerkers tevreden te houden nu de recessie voorbij is

17 september 2010 - Tijdens de recessie waren werknemers meer betrokken. Logisch, want mensen voelen zich meer betrokken bij hun baan als ze het gevoel hebben dat ze geen andere opties te hebben. Nu de recessie ten einde loopt, zijn die opties er wel en gaan werknemers om zich heen kijken.

 Lees verder...   2 reacties
 

CFO’s: Economie VS stevent opnieuw af op recessie

17 september 2010 - Het optimisme onder financieel directeuren (CFO’s) in de Verenigde Staten over de eigen economie is gekelderd naar recessieniveau. Hoewel het optimisme onder Europese CFO’s nog licht toeneemt, lijkt een dip in de Europese economie niet ver weg.

 Lees verder...   Reageer
 

Manager houdt doorstroming talent vaak doelbewust tegen

17 september 2010 - 'Politieke' overwegingen bepalen in belangrijke mate hoe managers omgaan met talent in de organisatie. Dit is een van de opvallendste resultaten uit het recente onderzoek naar talentmanagement in Nederland uitgevoerd door Vergouwen Overduin in samenwerking met de Leerstoel Strategisch Talent Management van de Nyenrode Business Universiteit.

 Lees verder...   3 reacties
 

Virutalisatie vereist geautomatiseerd databeheer

16 september 2010 - Kostenbesparingen, het vergroten van efficiëntie, sneller reageren op klantverzoeken en betere serviceniveaus zijn de belangrijkste redenen voor bedrijven om servers te virtualiseren. Ook virtualisatie als alternatief voor een disaster recovery-strategie wordt genoemd. Toch geven veel organisaties aan dat het beheer van hun virtualisatie-omgeving een uitdaging vormt.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 942 943 944 945 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10