zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
webloggers
 

Wout Plevier

Wout Plevier
Coach, Trainer, Spreker l Persoonlijke Effectiviteit l Teamsucces l Versneld Leren en Lezen
info@woutplevier.nl
W 073 52 2 5656

https://woutplevier.nl 
SLiM! Training, inspirerende spreekshows en topcoaching voor meer persoonlijke grip in werk. Inspiratie en DOE trainingen met 100% rendement voor managers, teams en werkende professionals.

Download hier "Bezieling" uit SLiM!: het interactieve prachtige boek voor meer succes, focus, meer plezier en de juiste balans.
Wout Plevier info@innerspective.nl
 
 
 

Weblog`s van Wout Plevier :

 

5 tips om de samenwerking direct te verbeteren!

Door: Wout Plevier , 19 oktober 2010
Hoe kunt u de samenwerking met en in uw team significant verbeteren? In dit artikel krijgt u vijf concrete  tips om uw ego in uw pak te laten passen!
  Lees verder...
 

20 powertips om een super efficient en relaxt werkpaard te worden!

Door: Wout Plevier , 08 oktober 2010
Mensen werken hard om zo effectief mogelijk te zijn. Hoe gaat u binnen uw werk zo efficient mogelijk met uw tijd om. In dit korte artikel 20 tips die u direct kunt gebruiken om veel tijd te winnen. Kies uw top 3 die u direct helpen in boeken van tijdwinst.
  Lees verder...
 

Hoe krijgt u een coachee die ontspoort weer on track?

Door: Wout Plevier , 30 september 2010
Natuurlijk bent u na de vorige drie tips al goed op weg om een volleerd coach te worden. Toch komt het voor dat het denkproces van een coachee even weer opgestart dient te worden. Hier een elementaire tip om hen er weer snel uit te trekken.
  Lees verder...
 

Een korte cursus coachen. . . . Tip 3: zes niveaus van vraagstelling

Door: Wout Plevier , 29 september 2010
In het vorige artikel zijn we ingegaan op het thema hoe u procesmatig een organisatie kunt inrichten op coachen zodat het een optimaal rendement behaald. Heel bruikbaar bij veranderingstrajecten of bij start van een specifiek opleidingstraject. U bent nu op weg naar de derde tip! Ik weet, u hebt behoefte naar meer, dus bij deze Tip 3: vraag door op 6 niveaus van denken!
  Lees verder...
 

Een korte cursus coachen. . . . Tip 2: structuur helpt!

Door: Wout Plevier , 29 september 2010
In het vorige artikel zijn we ingegaan op het thema hoe u procesmatig een organisatie kunt inrichten op coachen zodat het een optimaal rendement behaald. Heel bruikbaar bij veranderingstrajecten of bij start van een specifiek opleidingstraject. Ik weet, u hebt weinig tijd, dus nog twee tips te gaan. Tip 2: Breng een duidelijke structuur aan!
  Lees verder...
 

Een korte cursus coachen. . . Tip 1: stel gedragsgerichte doelen

Door: Wout Plevier , 29 september 2010
In het vorige artikel zijn we ingegaan op het thema hoe u procesmatig een organisatie kunt inrichten op coachen zodat het een optimaal rendement behaald. Heel bruikbaar bij veranderingstrajecten of bij start van een specifiek opleidingstraject. Ik weet, u hebt weinig tijd, dus u ontvangt in deze en de volgende twee artikelen de drie elementaire tips die u als coach direct kunt toepassen! Tip 1: stel gedragsgerichte doelen!
  Lees verder...
 

Coachend Leiderschap invoeren doe je zo!

Door: Wout Plevier , 28 september 2010
Serving leadership gevraagd...schreeuwt de ene advertentie...we hebben behoefte aan coachend leiderschap hoor je bij de raad van bestuur...Mooi, de behoefte is er! In dit artikel leert u hoe u in veertien kleine stappen uw organisatie procesmatig op coaching kunt inrichten. 
  Lees verder...
 

De tien tips die u omvormen tot snellezer!

Door: Wout Plevier , 27 september 2010
Dit artikel biedt u tien fundamentele technieken om uw leessnelheid te verhogen. U kunt uzelf deze technieken aanleren en een voorsprong nemen bij al uw snelleesavonturen.
  Lees verder...
 

We lezen als slakken. . . leer sprinten als een cheetah!

Door: Wout Plevier , 27 september 2010
De laatste tijd is er veel vraag naar trainingen in snellezen oftewel ‘visueel lezen’ zoals Wout Plevier dit noemt. Niet alleen bij mensen van bepaalde beroepsgroepen zoals juristen en managers uit het bedrijfsleven, maar langzamerhand bij allerlei andere mensen die uit hoofde van hun beroep heel wat informatie per week moeten verstouwen. Waarom leest u eigenlijk zo langzaam als een slak, met het begrip van een prehistorisch mens?
  Lees verder...
 

Acht feedbackfouten die uw gesprek de goot in helpen!

Door: Wout Plevier , 03 augustus 2010
Met humor leren is een goede manier voor uw brein om zaken te onthouden. In dit artikel beschrijven we de acht meest gemaakte feedbackfouten. Gebruik ze veelvuldig en uw gesprekken verlopen absoluut stroef. Draai ze om en uw communicatie versoepelt!
  Lees verder...
 

Slim onderhandelen. . . niet mensgericht?

Door: Wout Plevier , 03 augustus 2010
Slim onderhandelen, dat doe je zo!
U hebt eerder al geleerd hoe u mental aikido toe kunt passen (zie Slim communiceren doet u zo!). Een stijl die uw communicatie met anderen erg kan bevorderen. Toch wil dit niet zeggen dat dit altijd de beste stijl is. U dient te weten wat u precies wilt bereiken en u kunt daar dan vervolgens uw tactiek en houding op aanpassen. In dit artikel leert u welke stijl bij welke situatie past en het daagt u uit het direct toe te passen in uw praktijk!
  Lees verder...
 

Slim worden in (effectivi)tijd!

Door: Wout Plevier , 28 juli 2010
Hoe gebruikt u nog slimmer uw brein?
Er zijn een 4-tal wetten die elementair zijn voor uw (effectivi)tijd: slim focussen, slim realistisch plannen, synergetisch denken en slim doorzetten en volharden. Hoe zet u deze vier wetten effectief in en wint u hierdoor tijd?
  Lees verder...
 

Slim Communiceren MOET u leren!

Door: Wout Plevier , 01 juli 2010
Communiceren, het klinkt zo simpel. Zelfs al doet u niets, dan communiceert u toch! U hebt allemaal wel eens een communicatietraining gehad. Waarom is echt goed communiceren dan toch moeilijk voor velen? U kunt enorm veel tijd besparen door een aantal slimme dingen te doen die uzelf en de ander activeren het beste uit een gesprek te halen. Ik daag u uit dit een week vol te houden. Deel dan de effecten met ons. We zijn benieuwd!
  Lees verder...
 

Bent u slim?

Door: Wout Plevier , 29 juni 2010
Mensen lezen gemiddeld 240 woorden per minuut en met een begrip van 70 %. Terwijl het brein met gemak in staat is 1500 woorden per minuut te lezen met 90 % begrip. Geen probleem als u niets te lezen hebt. Echter de hoeveelheid informatie neemt met factor elf per week toe. Geen wonder dat mensen gestrest raken. Ontdek hier de tien chronologische stappen hoe u een snellezer kunt worden.
  Lees verder...
 
< vorige 6 7 volgende >
Zo maak je een indrukwekkende online bedrijfspresentatie
reacties
Tien suggesties voor meer 'fun' op de werkplek (1) 
Bouw-cao zet aan tot fraude (1) 
Topmanagers vergaderen 100 procent van hun tijd (1) 
Manager moet werknemer los kunnen laten (4) 
Horeca start glimlachcursus voor medewerkers (1) 
Tips om online de perfecte werknemer te vinden (1) 
'Beleggers hebben binnen 3 tot 6 jaar hun geld terug' (1) 
top10
Van smart tv tot speelgoedpop: deze apparaten in huis bespioneren u
Nederlandse hackers nemen laptops over door ernstige kwetsbaarheden in Zoom
Een op zes mannen vindt dat partner te veel verdient
De favoriete vakgebieden van oud-horecapersoneel
Kwart bedrijven heeft meer mensen ontslagen als gevolg van de coronacrisis
Corona-versoepelingen in aantocht, maar bordspellen onverminderd populair
DDoS-aanvallen in 2020 krachtiger, complexer en langer
Jongere vindt werkgever verantwoordelijk voor de gezondheid van medewerkers
Door pandemie meer behoefte aan duurzame en flexibele mobiliteitsoplossingen
Medewerker overschat zichzelf in het herkennen van cyberincidenten
meer top 10