zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

CIO richt zich meer dan ooit op innovatie

25 mei 2011 - CIO’s hebben innovatie hoog op de agenda staan voor het komende jaar. Driekwart van de CIO’s denkt dat hun organisatie marktaandeel zal verliezen als zij niet innoveren en geen nieuwe technieken omarmen. Innovatie is een must geworden, ook omdat de druk vanuit het bestuur en van de onderneming toeneemt.

Een efficiënte verwerking en analyse van informatie, in combinatie met een snel antwoord op marktomstandigheden, is essentieel in de race voor marktaandeel in een toenemende globalisering. Dit zijn de belangrijkste conclusies uit de IT Leadership Strategic Survey van Harvey Nash



Nieuwe technologieën
Uit het onderzoek blijkt verder dat nieuwe technologieën zoals Public Cloud diensten (elf procent), Private Cloud diensten (21 procent), mobiele technologie (22 procent) en de opkomende sociale netwerken al worden ingezet, terwijl bij veel meer organisaties pilots worden gehouden rond deze technologieën. Slechts een klein percentage van de ondervraagden heeft na onderzoek besloten dat deze nieuwe technologieën niet geschikt zijn voor hun onderneming. 

Niet verantwoordelijk
Jan-Leen ’t Jong, algemeen directeur van Harvey Nash Nederland: "Ondanks het feit dat driekwart van de CIO’s innovatie erg belangrijk vindt, is slechts iets meer dan de helft er ook voor verantwoordelijk. Daarnaast blijkt uit ons onderzoek dat CIO’s die direct aan de CEO rapporteren 25 procent meer kans hebben op succesvolle innovaties. Ook blijkt het uit te maken of ze vorig jaar een budgetverhoging hebben gekregen voor innovatie of dat zij lid zijn van het bestuur van de organisatie. Dit geeft respectievelijk achttien en 22 procent meer kans. Er zit dus nog een gat tussen wat CIO’s als noodzaak zien en wat zij uiteindelijk kunnen leveren."

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Onderneming moet ook innovatief zijn in kostenbesparing
 Flexibilisering roept om innovatieve vraag en aanbod
 Intrapreneur: proactief, innovatief en gaat risico’s niet uit de weg
 Moderne IT-professional is ook een communicator
 
 
reacties
 
Norbert Manders  |   | 
25-05-2011
 | 
07:44 uur
De I-wereld beweegt zich zo snel voort dat het gewoonweg noodzakelijk is voor CIO's om mee te bewegen en het liefst nog voorop te gaan in de strijd. We zullen in de toekomst genoeg bedrijven kopje onder zien gaan omdat ze op het gebied van Informatievoorziening en informatiegebruik te ver zijn achtergebleven op de concurrentie.
G.A.J.  |   | 
25-05-2011
 | 
09:43 uur
Nu zou het nog mooi zijn dat ze niet alleen op co2 letten maar ook op grondstof management er worden nog stenend nieuwe producten ontworpen met grondstoffen die over 20 jaar niet meer voorradig zijn.
Cradle to Cradle is een aardige start Zie tegenlicht
(Klik hier)

Dan kan je ontdekken dat duurzaamheid ook geld en levensvreugde op levert.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10