zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Gebrek aan mogelijkheden voor virtuele meetings frustreert werknemer

10 juni 2011 - Werknemers hebben moeite hebben met de huidige communicatiemogelijkheden. Ze hebben behoefte aan betere technologische tools waarmee ze efficiënt kunnen communiceren en samenwerken. Dat komt naar voren uit wereldwijd onderzoek van Alcatel-Lucent Enterprise.

Aan het onderzoek deden bijna 2.000 kenniswerkers en ruim 750 IT-managers mee. Kenniswerkers werd gevraagd naar hun mening over betrokkenheid van medewerkers, productiviteit en communicatietechnologieën binnen de eigen organisatie. De IT-managers kregen vragen over uitdagingen op het gebied van implementatie en het ondersteunen van nieuwe communicatievormen. Samenwerking verbetert productiviteit

Het onderzoek wees uit dat 74 procent van de respondenten denkt dat moderne communicatietechnologieën, zoals Unified Communications en videoconferencing, hun productiviteit en betrokkenheid aanzienlijk kan verhogen. Toch heeft slechts minder dan eenderde van de respondenten toegang tot moderne communicatietechnologieën die ervoor zorgen dat ze hun functie efficiënter uit kunnen voeren. 

Intuïtieve tools
Respondenten gaven aan gefrustreerd te zijn over virtuele vergadertools die niet aan hun wensen voldoen. Ze onderstrepen het belang van intuïtieve tools die het mogelijk maken op een efficiënte manier kennis te delen. Meer dan de helft van de ondervraagden zegt dat de verschillende communicatiekanalen beter moeten worden gecoördineerd, zodat gesprekken via meerdere mensen, kanalen en apparaten kunnen worden verspreid. Zo kan bijvoorbeeld een bedrijfsproces via een sms-bericht of een videosessie snel worden gedeeld. 

Smartphone platforms
74 procent van de respondenten gebruikt een smartphone en bijna alle IT-bedrijven geven aan dat ze smartphone-platforms ondersteunen. Deze apparaten maken medewerkers flexibel, maar creëren ook verwachtingen voor technologieën die een directe toegang bieden tot mensen en informatie binnen organisaties.
Technologieën die als belangrijk worden beschouwd zijn onder andere Unified Communications, videoconferencing en -samenwerking, chat en interne sociale netwerken. 

Bestaande systemen belemmeren
Het onderzoek wijst ook uit dat IT-organisaties, bij het tegemoet willen komen aan de eisen van medewerkers aan uitgebreide communicatie- en samenwerkingstools, belemmerd worden door tekortkomingen van de infrastructuur. Bedrijven erkennen veelal de behoefte aan uitgebreide communicatie- en samenwerkingstools. Het beheer van steeds grotere en complexere netwerken wordt gezien als belangrijke uitdaging met de huidige netwerkbeheertools. Slechts 40 procent van de ondervraagde IT-managers denkt dat ze goede tools hebben voor het beheer van Quality of Service (QoS) en applicatieperformance. 

Eén platform graag
Verder blijkt uit het onderzoek ook dat IT-organisaties op zoek zijn naar Unified Management tools die gebruikers, apparaten, applicaties en infrastructuur bereiken via één platform. 57 procent van de IT-managers stelt dat zij aanzienlijke besparingen kunnen doen als ze hun huidige IT-managementsysteem zouden vervangen door een tool waarmee ze gebruikers kunnen beheren en kunnen voorzien van communicatietools en applicaties die functioneren op ieder apparaat. 

Innovaties in consumentencommunicatie
"Het is duidelijk dat innovaties in consumentencommunicatie gevolgen hebben voor kennisuitwisseling binnen organisaties," zegt Arnaud Kraaijvanger, Vice President Marketing van Alcatel-Lucent Enterprise. "Tegenwoordig zien zowel medewerkers als IT-bedrijven de behoefte aan verbeterde communicatie en samenwerking, maar beide partijen hebben te maken met obstakels. Kenniswerkers hebben betere tools nodig, IT-afdelingen willen een eenvoudige en kostenefficiënte manier om te implementeren en te beheren. Het is daarom van belang dat organisaties uitzoeken hoe uitgebreide systemen kunnen zorgen voor productiviteitsvoordelen."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vier succesfactoren voor het leiden van virtuele teams
 Vijf tips om te communiceren op afstand
 Aswolk leidde tot structureel gebruik videoconferenties
 Acht do’s & don'ts voor vergaderingen op afstand
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10