zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Aswolk leidde tot structureel gebruik videoconferenties

25 mei 2011 - De eruptie van de vulkaan Eyjafjallajökull op IJsland in april 2010 zorgde er vorig jaar voor dat zo'n 100.000 vluchten werden geannuleerd. Europese zakenmensen die belangrijke vergaderingen niet meer persoonlijk konden bijwonen, schakelden over op videoconferenties.

Door heel Europa zag Regus een maandelijkse groei van 180 procent in het aantal aanvragen voor videocommunicatie, gedurende de maanden april en mei 2010. Een jaar later ziet Regus nog steeds een niveau van aanvragen voor videocommunicatie ver boven het niveau van vóór de aswolk van april 2010. In de Benelux is sprake van een toename van 69 procent vergeleken met het voorgaande jaar. 



Geen 'business as usual'
Velen hadden verwacht dat alles weer 'business as usual' zou worden toen de Europese luchtvaartautoriteiten in mei 2010 het luchtruim vrijgaven voor het vliegen bij hogere asconcentraties. De aanhoudende interesse voor videocommunicatievoorzieningen van Regus duidt er echter op dat bedrijven virtueel vergaderen inmiddels als een praktisch alternatief zien voor face-to-face vergaderingen. 

Duurzaam alternatief
Eduard Schaepman, algemeen directeur van Regus Benelux: "De wereldwijde ontwrichting door de vulkanische aswolk van 2010 heeft een gunstig effect gehad: het heeft bedrijven geleerd dat videocommunicatie een goed alternatief kan zijn voor tijdrovende en dure vliegreizen. Waarom zouden grote en kleine ondernemingen, op een moment waarop zij hun vliegkosten en CO2-uitstoot willen beperken, geld uitgeven aan internationale vluchten wanneer zij dezelfde resultaten kunnen bereiken in een nabijgelegen communicatiestudio?" 

Luchtvaartchaos
Dit effect is bovendien niet tot Noord-Europa beperkt gebleven. De belangstelling voor videocommunicatievoorzieningen is ook toegenomen in andere delen van de wereld die niet direct werden getroffen door de aswolk van Eyjafjallajökull. De luchtvaartchaos van april en mei 2010 heeft veel bedrijven in Azië en Europa ervan overtuigd dat zij geen intercontinentale vliegreizen meer nodig hebben voor effectieve vergaderingen.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Acht do’s & don'ts voor vergaderingen op afstand
 Merendeel bedrijven negeert kostenvoordeel ‘groene ICT’
 Beperking vliegverkeer leidt tot toename videoconferentie
 Videoconferencing groeit sneller dan zakenreizen
 
 
reacties
 
NumoQuest  |   | 
25-05-2011
 | 
16:20 uur
In één woord? GEWELDIG!

We propageren zo verschrikkelijk heerlijk met zijn alleen duurzaam en ondertussen reizen we voor miljarden jaarlijks aan kilometers af. De Shell had dit in de jaren 90 allang begrepen. Wij hebben daar vele video conferencing rooms ingericht en zo 'travels' voor inmiddels ettelijke tientallen miljoenen bespaard..

Wanneer men nu nog steeds niet helemaal begrijpt wat duurzaam is zou hier eens iets van kunnen opsteken. Het gebruik van tools als skype en msn zijn al lang gemeengoed en de bandbreedte is ook aanwezig om die instrumenten gewoon te gebruiken. Zelfs binnen Nederland.

Jean-Paul Weterings  |   | 
26-05-2011
 | 
11:59 uur
Vorig jaar merkte wij dat de aswolk als een katalysator werkte, maar over het algemeen hebben wij voorheen en daarna ook toenemende interesse in en vraag naar videoconferentie gezien. Deze trend heeft even een boost gekregen, maar zet zich gestaag voort. Met videoconferentie als goed alternatief voor face-to-face ontmoetingen, ben je minder afhankelijk van situaties waar je ook geen invloed op hebt, zoals toen en nu met de aswolk.

Jean-Paul Weterings, Commercieel Directeur GO Telecom BV

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10