zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Persoonlijk contact met klanten verdwijnt door e-mail

29 maart 2006 - Werknemers e-mailen meer en bellen steeds minder. De afgelopen vijf jaar is bijna 80 procent van de werknemers meer gaan e-mailen. Contact met collega's verloopt voornamelijk via e-mail. Ook contact met klanten verloopt steeds vaker per electronische post.

  Lees verder...      5 reacties

IT-managers willen af van kostenpost-imago

21 februari 2006 - Europese CIO's (chief information officers) en IT-managers willen hun rol van beheerders van de bedrijfsinfrastructuur uitbouwen naar een meer strategische, businessgerichte rol. Dit blijkt uit het Europees CIO-onderzoek - visies op de toekomst van IT, dat Capgemini uitvoerde onder 161 CIO's uit twaalf Europese landen.

  Lees verder...      Reageer

Zakenmensen zware gebruikers van hotspots

2 februari 2006 - Iets minder dan de helft van alle zakenmensen maakt gebruik van hotspots, openbare plekken waar snelle, draadloze internettoegang wordt aangeboden. Een kwart van de gebruikers logt zelfs één of meerdere keren per week in. Dat blijkt uit een onderzoek van In-Stat, dat online gehouden werd onder 579 'business professionals'.

  Lees verder...      Reageer

Managers tweeslachtig over ict

25 januari 2006 - Is ICT een manier om de arbeidsproductiviteit te verhogen of het vooral een kostenpost, waarop zoveel mogelijk bezuinigd moet worden? Allebei, stellen managers. Ze zijn er vrij zeker van dat met ICT nog altijd flinke concurrentievoordelen te halen zijn. Maar je bezuinigt er ook lekker gemakkelijk op, want bijna niemand laat een traan als er event géén nieuw, duur automatiseringssysteem wordt ingevoerd.

  Lees verder...      1 reactie

ICT-sector toch weer in een dipje

6 december 2005 - Het leek zo goed te gaan met de ICT-sector, die de afgelopen maanden weer uit het dal omhoog krabbelde. Maar nu dreigt er toch weer een dipje. Ict-dienstverleners zijn de afgelopen maand iets minder positief geworden over de vooruitzichten van de ict-markt in 2006. Alleen op de softwaremarkt wordt het enthousiasme niet getemperd.

  Lees verder...      Reageer

Werknemers verspillen veel tijd met email

1 december 2005 - De e-mail domineert de werkdag. Meer dan de helft van de werknemers besteedt dagelijks meer dan twee uur aan het lezen en reageren op e-mail. Voor 15 procent is het gebruik van e-mail zelfs toegenomen tot vier uur, een halve werkdag. Dit blijkt uit een enquête van computerbeveiliger Symantec.

  Lees verder...      Reageer

Imago IT minder nerdy geworden

1 november 2005 - De snelle technologische ontwikkelingen hebben de maatschappelijke situatie van de vroegere bolleboos - de nerd - aanzienlijk veranderd. Bollebozen spelen een belangrijke rol in de economie en succesvolle techneuten als Bill Gates (Microsoft), Linus Torvalds (Linux) en Steve Jobs (Apple) zijn zelfs uitgegroeid tot beroemdheden.

  Lees verder...      Reageer

Business Continuity Management het nieuwe key-word in IT-land

20 oktober 2005 - IT-bedrijven hebben weer een nieuw doel in het leven: business continuïteit. Bedrijven geven business continuity management (BCM), het geheel van activiteiten en processen dat ingezet wordt om te voorkomen dat bedrijfactiviteiten uitvallen, een steeds belangrijkere plaats op de agenda. Uit een recente studie van onderzoeksbureau IDC blijkt dat zakelijke belangen hierin de belangrijkste rol spelen.

  Lees verder...      Reageer

Werknemers internetten op het werk onveiliger dan thuis

19 september 2005 - Werknemers zijn geneigd op het werk veel grotere risico's bij het gebruik van internet te nemen dan ze thuis doen omdat ze vertrouwen op hun it-afdeling. Dit concludeert beveiliger Trend Micro na onderzoek onder 1200 werknemers in Duitsland, de Verenigde Staten en Japan.

  Lees verder...      Reageer

Europarlement lijkt in te stemmen met softwarepatenten

21 juni 2005 - Het Europarlement zal waarschijnlijk instemmen met een nieuwe richtlijn die het mogelijk maakt om software te patenteren. De juridische commissie van het Europarlement wil weinig veranderen aan het voorstel voor softwareoctrooien. Vooral kleine softwarebedrijven zijn tegen het patenteren van software, omdat het de ontwikkeling van nieuwe programmatuur remt.

  Lees verder...      Reageer

Fraude onder IT'ers neemt fors toe

9 juni 2005 - Fraude en diefstal van zakelijke gegevens door it-personeel is een snel groeiend probleem voor ondernemingen. Veel bedrijven zijn zich momenteel volstrekt onvoldoende bewust van de risico's die ze lopen. Het gaat daarbij om gefingeerde rekeningen, mensen die hun autorisatie ruimschoots overschrijden tot anoniem verstuurde bedreigingen in e-mails.

  Lees verder...      Reageer

Werknemers kopiëren steeds vaker software van de baas

19 mei 2005 - Steeds meer werknemers installeren software van de zaak op hun eigen computer zonder daarvoor een aanvullende licentie te hebben afgesloten. Dit blijkt uit de nieuwste ICT Barometer van Ernst & Young.

  Lees verder...      Reageer

Nederland in de subtop op ICT-ranglijst

20 april 2005 - Uit een onderzoek van het Britse weekblad The Economist en het Amerikaanse computerconcern IBM, blijkt dat Nederland op de achtste plek terechtkomt als het gaat om internationale concurrentiepositie, dezelfde positie als vorig jaar. In de jaren daarvoor zat Nederland echter in de topdrie.

  Lees verder...      Reageer

Liever een freelancer dan een IT'er in loondienst

14 april 2005 - Heeft u IT-specialisten nodig in uw organisatie? Neem dan liever een freelance ict'er dan een in loondienst. Freelance ict'ers blijken beter op de hoogte van ontwikkelingen op hun vakgebied dan collega's in die in vaste dienst zijn.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 165 166 167 168 181 volgende >
advertorial
De éénjarige opleiding tot Qualified Bedrijfskundige
Leer bedrijfskundige kennis integraal toe passen in complexe en continu veranderende situaties. Een unieke opleiding waar aandacht is voor kennis, vaardigheden én jouw persoonlijke ontwikkeling! Start 29 oktober, download nu de brochure!
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Stuur je medewerkers veilig en voordelig de weg op
Belang van een goede werkgeversverklaring
Waar voldoet een goede website voor jouw bedrijf aan?
De juiste planning voor een feilloze bedrijfsverhuizing
reacties
Hoe kunt u slaaptekort van uw medewerkers oplossen? (1) 
De klant is koning, maar is uw medewerker dat ook?  (1) 
Ultieme teambuilding: met het team op vakantie (1) 
HR-beslisser: starters met traineeship mogen meer verdienen dan starters zonder (1) 
De hoge werkdruk grootste probleem in organisaties (1) 
Luieroorlog lijkt voorbij (1) 
Autovakantie: spannendste situaties en grootste irritaties (1) 
top10
Zeven tips voor sneller burn-out herstel (video)
Vijf slimme manieren die u helpen uw concurrenten te overtreffen
Nieuwe tech tools die uw wervingsproces kunnen moderniseren
Vijf fabels over het hergebruiken van software
Ruim 220. 000 mensen werken niet vanwege zorgtaken
Hoe weet u of iemand over de juiste mindset beschikt?
Het recept voor de ideale vacature
Bijna net zoveel vacatures als werklozen
Economisch beeld fractie minder gunstig
Duitse graadmeter: wereldwijde recessie zet door
meer top 10