zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Miljardenschade dreigt door onveilige opslag bedrijfsdata

29 december 2011 - Zo'n 85 procent van alle computerdata van de Nederlandse bedrijven loopt het gevaar kwijt of beschadigd te raken door diefstal, brand, andere calamiteiten of onzorgvuldig gebruik. Het verliezen van alle data kan voor een bedrijf desastreuze gevolgen hebben. Als dit op grotere schaal gebeurt, lijdt de Nederlandse economie zelfs vele miljarden euro's schade.

Daarvoor waarschuwt IASO Backup Technology op een moment dat er een mijlpaal is bereikt bij het opslaan van bedrijfsgegevens via online backup. Inmiddels maakt vijftien procent van het Nederlandse bedrijfsleven, zo'n 100.000 bedrijven, daarvan gebruik. Online backup
Hoewel de technische mogelijkheden er al lang zijn, laten nog niet alle bedrijven hun bedrijfsgegevens via internet opslaan op een server elders. Kleinere bedrijven maken soms helemaal geen backup, grotere bedrijven zetten hun data op een externe harde schijf of sjouwen dagelijks met computerbanden heen en weer.
Omdat computers en servers regelmatig gestolen worden bestaat het gevaar dat bedrijfsgegevens verloren gaan. Ook raken banden beschadigd door vervoer of verkeerd gebruik en worden gegevens soms te laat of helemaal niet gebackupt. Uit internationaal onderzoek blijkt dat 83 procent van de bedrijven dataverlies niet overleeft en failliet gaat. 

Alles kwijt
"Ze zijn alles kwijt. Hun gegevens van klanten, hun voorraadbestanden, leveringsbonnen, facturen, offertes. Ze kunnen geen jaarcijfers leveren, personeel en leveranciers kunnen niet uitbetaald worden en banken trekken het krediet in. Daarom is dit voor veel bedrijven het begin van het einde. Op landelijke schaal bedraagt de schade vele miljarden," stelt Chief Technology Officer Johan Jongsma van IASO. 
"Bovendien is een band of tape een kopie van het bedrijf. Je wilt toch niet dat die in verkeerde handen valt," zegt hij. Hoe reëel het gevaar van dataverlies is bleek onlangs nog, toen in Suriname het Ministerie van Justitie afbrandde en alle gegevens verloren gingen in het vuur.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Laat gevoelige data niet niet samen met uw medewerker vertrekken
 CIO-onderzoek onthult noodzaak andere aanpak databescherming
 Manager wantrouwt datakwaliteit eigen organisatie
 Tien tips voor betere databeveiliging
 
 
reacties
 
Bas van Meurs  |   | 
29-12-2011
 | 
08:56 uur
Ik vraag me dan toch af wát nu het veiligste is. Een kopie van \\\'\\\'de company\\\'\\\' op een locatie opslaan waar je geen controle over hebt (Online Backup), of gewoon zoals m.i. nog steeds de meest snelle, veilige en flexibele oplossing als Tape Backup.

De Tapes zijn encrypted met een een zwaar encpryptie algoritme en zijn dus écht niet zomaar te decrypten...
REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10