zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
carriere
 

Young Professional werkt, droomt maar realiseert ambities niet

14 december 2012 - Jonge hoog opgeleiden vinden dat zij in hun huidige functie hard en slim werken. Of ze op het gewenste carrièrepad zitten, is daarentegen de vraag. Slechts twee procent zou de baas willen zijn van het bedrijf waar hij nu werkt.Dat blijkt uit online onderzoek op initiatief van 4YoungPeople, Inspiratie Akademie en Careerwise. Dit najaar werd onderzoek gedaan onder ruim 350 Young Professionals.

  Lees verder...      4 reacties

Google en BMW zijn de meest aantrekkelijke werkgevers van Europa

13 december 2012 - Universum heeft voor het eerst de European Talent Attraction Index uitgebracht. Het onderzoek, gebaseerd op de voorkeuren van meer dan 85.000 ambitieuze studenten en carrièrestarters met een studie op het gebied van business of engineering geeft aan welke bedrijven een hoge aantrekkingskracht hebben op de arbeidsmarkt. Het onderzoek richt zich op de aantrekkelijkheid van bedrijven en is verdeeld in twee categorieën, business en engineering.

  Lees verder...      Reageer

Angst voor baanverlies is geen reden om nieuwe baan te zoeken

13 december 2012 - Nederlandse werknemers wachten gelaten hun toekomstige ontslag af. Bijna de helft van hen zegt niet actief op zoek te zijn naar een nieuwe baan, terwijl ze wel verwachten binnen een jaar hun baan te verliezen. 48 procent van de werknemers die actief zijn op de arbeidsmarkt, begint zich pas te oriënteren wanneer ze hun baan dreigen te verliezen.

  Lees verder...      2 reacties

CIO is op zoek naar ambitieuze uitdaging

11 december 2012 - Een nieuwe uitdaging is de belangrijkste motivatie van CIO’s om een andere baan te zoeken. 34 procent van de CIO’s zegt dat dit de hoofdreden is om van baan te wisselen. De tweede reden is dat ze meer invloed uit willen oefenen op de business strategie van de organisatie (28 procent). Dat blijkt uit de IT Leadership Strategic Survey van Harvey Nash.

  Lees verder...      Reageer

Werkzoekende wil niet verhuizen voor baan

7 december 2012 - Een groot deel van de werkzoekenden niet wil verhuizen voor een (nieuwe) baan. Dat blijkt uit onderzoek van Jobbird.com op basis van een enquête onder werkzoekenden. 64 procent van de werkzoekenden is niet bereid te verhuizen voor een nieuwe baan. Daarvan geeft zestien procent aan alleen te willen verhuizen indien er veel geld wordt geboden door de werkgever.

  Lees verder...      1 reactie

Latent werkzoekende durft niet van baan te wisselen

30 november 2012 - Door de huidige economische crisis durft 42 procent van de Nederlanders niet van baan te veranderen. Met name de latente doelgroep is moeilijk in beweging te krijgen op de arbeidsmarkt, zo blijkt uit Het Nationale Werkonderzoek 2012 van Jobtrack, uitgevoerd door Intelligence Group. Daarnaast lijken ook vrouwen en lageropgeleiden langer te blijven werken bij hun huidige werkgever.

  Lees verder...      3 reacties

Twintig procent hoger opgeleiden noemt zichzelf workaholic

26 november 2012 - Hoger opgeleide Nederlanders met een fulltime baan werken hard: gemiddeld 44 uur per week, tegenover de wens om 37 uur te werken. Twintig procent van de hoogopgeleide Nederlanders is zelfs zo gefocust op het werk dat zij zichzelf omschrijven als workaholic. En bijna een derde wordt door de omgeving werkverslaafd genoemd. Dit blijkt uit onderzoek van Van Harte & Lingsma onder meer dan 500 hoger opgeleide Nederlanders met een fulltime of parttime baan.

  Lees verder...      1 reactie

HBO studenten niet klaar voor arbeidsmarkt

14 november 2012 - Starters en bedrijven in Nederland zijn niet tevreden met de aansluiting van het HBO op de arbeidsmarkt. Zij beoordelen deze aansluiting slechts met een 6,5. Om het HBO kwalitatief beter aan te laten sluiten op de praktijk, geven zowel starters, bedrijven als HBO docenten aan dat opleidingen meer stages in hun programma moeten opnemen.

  Lees verder...      1 reactie

Werknemer kan te weinig over ambitie praten

13 november 2012 - Werknemers worden door hun werkgever onvoldoende ondersteund in de verdere ontwikkeling van hun carrière. Dat dreigt een negatieve impact te hebben op de productiviteit van de onderneming en de verdere professionele ontwikkeling van de werknemer. Dat is de conclusie van een enquête onder 2.000 Britse werknemers van YouGov en Fairplace, zo schrijft Express.be.

  Lees verder...      2 reacties

Zeven manieren om een respectvolle leider te worden

9 november 2012 - Ieder mens verlangt ernaar om gerespecteerd te worden. Sterker nog: we hebben respect nodig om tot ontplooiing te kunnen komen. Het ontwikkelen van mensen begint dan ook met een houding van respect voor de medewerker die we begeleiden. Ronald van der Molen, eigenaar van Transformatio beschrijft zeven manieren om een respectvolle leider te worden.

  Lees verder...      Reageer

Veel draagvlak videosollicitatie onder starters

8 november 2012 - Het draagvlak voor online videosolliciteren onder studenten, starters en young professionals is groot. Veel van hen zijn, ondanks het gebrek aan ervaring, bereid zich per webcam te presenteren aan een recruiter. Velen hebben al ervaring opgedaan met videodiensten zoals Skype, maar een beperkt deel heeft video ook gebruikt voor een sollicitatie. Als grootste voordelen van videosolliciteren wordt het besparen van reistijd genoemd, grootste nadeel is webcamvrees.

  Lees verder...      Reageer

Zachte managers boeken klinkende resultaten

2 november 2012 - Het Nederlandse bedrijfsleven stuurt vooral op harde factoren als winstmaximalisatie, maar succesvolle organisaties kunnen niet zonder een zachte hand en bevlogen medewerkers. Dat blijkt uit de wendbaarheidsmonitor van Yacht dit kwartaal. De wendbaarheidsmonitor brengt in kaart in welke mate organisaties zijn voorbereid op conjunctuur en arbeidsmarktontwikkelingen.

  Lees verder...      10 reacties

Ervaring geen must voor topleiders

31 oktober 2012 - De beste (en ook de slechtste) leiders zijn outsiders met weinig ervaring die afwijken van het traditionele carrièrepad. Dat stelt Harvardprofessor Gautam Mukunda in zijn boek ‘Indispensable’. Mukunda verdeelt leiders in twee groepen: gefilterde leiders, wiens carrière een normaal verloop vertoont en ongefilterde leiders, leiders met weinig ervaring die hun positie onder buitengewone omstandigheden bemachtigden.

  Lees verder...      Reageer

Cultuursector werkt het meest flex, beveiliging het meest vast

25 oktober 2012 - Personen uit de culturele beroepsgroep werken naar verhouding het meest als zzp’er (73 procent), gevolgd door journalisten en personen in de communicatie/reclame/PR (ruim 60 procent). Personen in de beveiliging, administratie/secretarieel en R&D werken daarentegen het minst als zzp’er en het meest in vaste dienst.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 58 59 60 61 104 volgende >
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10