Reactie: Het is erg dat recruiters kiezen voor een zeer onbetrouwbaar medium om hun werk te doen. Het laat zien hoe weinig professioneel deze beroepsgroep in deze tijd waarin werving erg belangrijk is, opereert.
Gelukkig komen we dit jaar met een alternatief waar werknemers en werkgevers wel wat aan hebben. Wat mij betreft wordt dit het laatste jaar dat recruiters de verkeerde mensen aan de verkeerde organisaties aanbieden en daarmee zowel de organisatie als de werknemer frustreren.
Reactie: Heel bijnder. Dit kan dus duiden op nog meer facebook nietsdoenerij aangezien er steeds meer ontslaggolven te bemerken zijn. Ik ruik iett van jezelf in het zadel houden? Daarbij weten we allemaal wel hoe het zit met pz.
Reactie: Een moderne organisatie? In de moderne organisatie wordt niet meer gedacht in 'HR', 'de manager' en 'de medewerker', waarbij 'de manager' moet zorgen dat 'de medewerker' goed presteert en 'in zijn of haar kracht wordt gezet'.
Wil je als organisatie goed blijven functioneren, dan vind je wat als organisatie je unieke bijdrage is aan het grotere geheel, je 'bestaansreden' zo je wilt. Niet een die een groep managers bedenkt, maar de echte. En iedereen die onderdeel is van de organisatie werkt vanuit diens eigen unieke bijdrage mee aan het vervullen van die bestaansreden. In de zorg gaat het over mensen helpen gezond te zijn, in het onderwijs over kinderen begeleiden om een goed leven te hebben etc. Daardoor word je als mens geraakt, van binnenuit, en zet je met elkaar je schouders eronder: hier wil je vol voor gaan. En doe je wat nodig is, niet meer en niet minder. We zijn mens - medemens - medewerker!
Reactie: ''Tweede Kamer en kabinet hebben geen inzicht in bezuinigingen bij uitvoeringsorganisaties.''
Volgens mij heeft de tweede kamer sowieso geen inzicht in alle bezuinigingen die ze doorvoeren. De versobering in Nederland is al lang aanwezig en nu wordt er aangegeven dat ze moeten opletten bij uitvoeringsorganisaties?
Reactie: @ Nick, Oh dit moet niet per dag zijn maar per maand! Als het per dag zou zijn dan zou volgens mij Nederland binnen een mum van tijd 'leeg' zijn.
Reactie: Ik denk dat het probleem niet de vooroordelen zijn die genoemd zijn in het artikel. Ik denk namelijk dat die vooroordelen een soort smoesje zijn om niet te zeggen dat oudere werknemers te duur gevonden worden.
En vaak is de salariseis van een sr ervaren werknemer ook echt hoger dan een jonge onervaren werknemer.
(Overigens is de hierboven genoemde subsidie een premiekorting, onder voorwaarden, die maximaal 6500 is.)
Reactie: Ook ik dacht n.a.v. de titel heel iets anders tegen te komen dan het bovenstaand verhaal. Maar om daarmee over coaching te zeggen dat iemand daarmee de verantwoordelijkheid over doet naar een ander …..
Te kort door de bocht!
Ikzelf coach mensen die op de een of andere manier zijn vastgelopen of dreigen vast te lopen en help ze onvermoede kwaliteiten bij zichzelf te ontdekken (denk ook Yohari-window). Tot nu toe hebben al mijn coachee’s de verantwoordelijkheid genomen om stappen in hun leven te nemen, die ze daarvoor niet zagen, laat staan zouden kúnnen nemen. En met succes!
Als ik zie hoe die mensen zich daarna blijken verder te kunnen ontwikkelen en zelfs excelleren, tot verrassing van hun omgeving, dan geeft mijn werk me een stevige kick.
Reactie: Het lijkt mij dat de nuchtere constatering: 'fouten zijn een fact of life' iets te kort door de bocht is. Natuurlijk maken mensen fouten. Maar het is vooral van belang dat wij consequent van leren om zo het systeem te verbeteren. Systemen die professionals ondersteunen om zo weinig mogelijk fouten te maken. En professionals die consequent bezig zijn om het systeem te verbeteren. Dat is de opdracht die wij aan iedereen in de zorg mogen meegeven. Fijn als dat de nieuwe fact of life is.
Reactie: Toevoegend aan de ''struktuurmaatregelen'' die Asha (terecht) aanreikt kan je ook een aantal ''cultuurmaatregelen'' nemen.
1. Ga niet alleen op je eigen gevoel af wie wel en wie niet in het kernteam past. De teamrolverdeling van Asha betreft niet alleen harde vaardigheden maar ook zachte competenties. Deels krijg je dus te maken met mensen die qua jouw gevoel (in je allergie zitten) niet in het team passen maar wel competenties meenemen die het team gaan helpen.
2. Visie is ook het neerleggen van een verlangen. Geef het team van mensen die je hebt gekregen ook even de tijd om dat te verlangen te krijgen. De leider loopt vaak 2-3 stappen voor met informatie en ideeën.
3. Voortrekkersrol en voorbeeldrol: consequent en consistent het voortouw nemen en het goede voorbeeld geven in toekomstig gedrag, normen en waarden.
4. Zonder te willen typecasten: projectmanagers zijn doorgaans van resultaat en structuur. Andere types zijn gewenst / noodzakelijk in teams voor transistietrajecten.
Ondersteunende literatuur: verandermanagement van Kotter, teamfasen van Tuckman en voorbeelden van succesvolle transitie door Jaap Boonstra.