Reactie: Een klein beetje stress kan niet veel kwaad. Maar er moet wel voorzichtig omgegaan worden met stress, teveel stress kan namelijk ernstige lichamelijke klachten met zich meebrengen!
Reactie: Ik denk dat veel bedrijven hier terughoudend in zijn omdat ze bang zijn de controle te verliezen, hierdoor houden ze het liever in eigen huis om het overzicht te bewaren. Toch kan het vaak veel beter zijn omdat je je als onderneming meer op je core-business kan richten.
Reactie: Ik denk zelf dat net zoals we zeggen: de beste verdediging is de aanval,(dus) dat we moeten spenderen om te incasseren. Bij bezuinigen op personeel, veranderd de werksfeer omdat je je geneigd voelt om beter te moeten presteren omdat je anders ontslagen word. Dit kan positief zijn in sommige gevallen maar persoonlijk merk ik dat op als 'negatief, waarom? Omdat mensen voor hetzelfde loon of zelfs minder door de bezuinigingen harder moeten werken en daardoor oververmoeid of gestrest kunnen raken. Dus mijn mening: Spenderen/investeren en op langere termijn incasseren!
Reactie: Goed verhaal, RvVeen! En wat me blijft irriteren is dat continue gezemel van zogenaamde deskundigen: ''het gaat iets beter maar we zijn er nog lang niet''. Ja natuurlijk moet er nog een tijd hard gewerkt worden om de gevolgen van de crisis weg te werken. Maar we leven in een van de rijkste landen van de wereld en hebben alles wat daar voor nodig is. Dus ophouden met doemdenken en gewoon aan het werk! Investeer in je bedrijf, investeer in jezelf. En dan komen we er zo weer bovenop.
Reactie: Deflatie betekent dat uw geld meer waard wordt zodat u voor het zelfde geld meer kunt kopen. Zoals bijvoorbeeld betere kwaliteit voedsel en kleding, eerder een nieuwe en milieuvriendelijker auto, een extra weekendje weg, etc., etc. Kortom, met hetzelfde geld krijgt u meer koopkracht. In Japan is bewezen dat mensen die meer koopkracht krijgen daadwerkelijk meer kunnen en dus ook meer gaan kopen. Dat de overheid en het grootkapitaal (de overheid bestaat voor een groot deel uit politici die in de zak van het grootkapitaal zitten) ons graag wijsmaken dat inflatie, waarbij uw geld steeds minder waard wordt, goed voor ons zou zijn, komt doordat ze beiden op basis van biljoenen aan geleend geld draaien. In Europa en de VS is bewezen dat mensen die minder koopkracht krijgen daadwerkelijk minder kunnen en dus ook minder gaan kopen. Conclusie: bij inflatie gaat de waarde van het geld omlaag dus hebben het grootkapitaal en de overheid minder schuld en u minder koopkracht, bij deflatie neemt de waarde van het geld toe dus hebben het grootkapitaal en de overheid meer schuld en u meer koopkracht. U kunt dus precies zien aan welke goede of verkeerde kant mensen staan die voor deflatie of voor inflatie zijn!
Reactie: Ja en wat is nu de winst? Wat leveren deze trucs dan op? Korte of lange termijn gelijk? Worden hiermee problemen opgelost? Ken je al je schaduwdelen? Heb je fijn samengewerkt? Al de fase van spelen in de zandbak ontgroeit? Wat zijn eigenlijk je drijfveren? En zo kan ik nog wel even doorgaan. Een kenmerkend geval van ego centrisme waar we helaas collectief aan lijden.
Reactie: Mooi artikel waarin helder de kant van de wervende partij wordt neergezet. Graag zou ik de vraag willen toevoegen waarom de kandidaat belangstelling heeft voor deze functie.
Sommige sollicitanten hebben niet zozeer een ambitie maar zoeken een positie. Ze zijn niet op zoek naar een baan maar naar een inkomen. Vragen als ''wat zou je willen bereiken'' en ''wanneer zou deze baan voor jou een succes zijn'' mogen m.i. dan ook zeker niet ontbreken. Nog mooier is wanneer de sollicitant daar zelf over begint. En met de R kun je inderdaad vragen hoe de sollicitant zijn of haar ambitie tot nu toe heeft vormgegeven en welke zekerheden er zijn dat deze baan (ook) een succes gaat worden.
Reactie: (Kleine) leugenaars tref je overal aan. Maar vaak gaat het verder en hoe doorzien je dat gedrag? De Starr-methode is een uitstekende drempel maar niet iedereen kan er mee overweg. Een online tool biedt uitkomst. Niet overbodig want vijftig procent van alle bedrijven heeft te maken met fraude door eigen personeel. Veel organisaties treffen inmiddels preventieve maatregelen door o.a. nieuw personeel aan de poort te screenen op integriteit. Dat kan op verschillende manieren en is niet kostbaar. Voor een gering bedrag is er al een online integriteitsinterview beschikbaar waarmee bedrijven vooraf het risico kunnen bepalen of een medewerker overgaat tot het plegen van fraude of ander ongewenst gedrag. Gebruikers van dit integriteitsinterview zijn zeer tevreden over de resultaten. Kortom, preventie is het advies om erger te voorkomen.. bert boer Alphium bv
Reactie: Inderdaad een burnout is niet iets om je over te schamen. Ik vertelde ook aan alle werkgevers en recruiters dat ik een burnout had gehad. Ik vond dat liegen nooit loont, maar in deze de waarheid vertellen ook niet, sterker nog ik heb de branche waarin ik werkzaam was (de accountancy) de rug moeten toe keren vanwege de weinig flexibele houding van werkgevers en recruiters. Tegewoordig vertel ik niets mee over mijn burn out, het is op mijn cv ook steeds minder van belang, maar het blijft jammer.
Reactie: Zelden is een onderhoud over het eigen functioneren in een organisatie, een leerzaam kwaliteitsmoment voor de medewerker. Hoe worden mensen aangestuurd ? Welzijn en welbevinden op het werk krijgen veel te weinig aandacht. Is er her en der wel een duidelijke voorstelling van hoe een goede bedrijfscultuur medewerkers gelukkig en gemotiveerd kan houden ? Het gaat om aandacht, erkenning,gedrag, respons en dus ook de kwaliteit in het leiderschap die mensen betrokken maakt bij hun taken en verantwoordelijkheden !
Reactie: We vergeten echter een ding. Een discussie winnen op oneigenlijke argumenten of met zoal hierboven omschreven trucjes is een ding. Met de gevolgen leven een tweede. De meeste mensen zijn al weg als de rotzooi ontstaat. En zijn ergens anders hun flauwelkul aan het rondstrooien. Maar de mensen die achter blijven in de shit die hierdoor gecreërd is, dat is wat anders. Iemand kan beter gelijk hebben op goede redenen en argumenten dan gelijk krijgen op onzin. Daar is het land de economie en het bedrijf in kwestie alleen maar bij gebaat. Maar ja somminge zitten in een bedrijf alleen maar voor zichzelf.
Reactie: mensen met een hoog EQ en een laag IQ zijn goed in,mouwvegen,misleiden,liegen en bedriegen,zij zijn de model-,burgers,-werknemers,-enz... ,zij gaan alles verraden,zijn net,stipt en ordentelijk,de gatlekkers van het gezag,zowel op school werk als maatschappij,waardoor zij zelf ook het gezag worden,ten koste van mensen met een hoog IQ,die een hoge morele waarde hebben,en de mensheid gebracht hebben waar ze nu staat,uitvindingen,ontdekkingen en dies meer dus mensen met een hoog EQ en laag IQ zouden van de aardbol moeten gestampt worden de profiteurs