zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Manager vindt weinig slapen stoer

mevrouw M. de Neef   |    |  14 november 2006
Reactie: Persoonlijk vind ik zo'n houding helemaal niet stoer. Een goed manager zorgt toch goed voor zichzelf. Hoe kun je anders goed voor je medewerkers/organisatie zorgen?
 

Wat bedoelt u eigenlijk?

mevrouw Tine de Jong   |    |  14 november 2006
Reactie: Wat meneer Schophuizen schrijft vind ik heel herkenbaar!

Als aanvulling op zijn stukje zou ik willen zeggen dat er nog meer mogelijkheden zijn, zoals (c) de spreker is er zélf nog niet helemaal uit wat zijn eigen bedoeling is.

Dat maak ik wel vaak mee. En dat leidt helaas wel eens tot vervelende situaties;
Wanneer ik iemands verhaal niet helemaal begrijp en probeer na te gaan wat hij bedoelt, probeer ik eerst meer duidelijkheid te krijgen door open vragen te stellen. Maar als het voor mij daarna nog vaag is, ga ik gerichte, gesloten vragen stellen om voor opheldering te zorgen. Soms voelt de spreker zich door mijn vragen aangevallen (ondanks mijn welwillendheid en vriendelijke toon) en schiet hij in de verdediging. Dit kan gebeuren wanneer het voor hemzelf nog onduidelijk is wat hij wil/bedoelt en dit niet toe wil geven.

Ik zou graag willen weten hoe ik in zo'n situatie kan voorkomen dat de spreker zich aangevallen gaat voelen.
 

Uitzendkracht goedkoper dan vaste medewerker

Anton   |    |  14 november 2006
Reactie: Uitzendracht goedkoper dan vaste kracht? De uitzend-krachten waar ik mee werk zijn dit in ieder geval niet. Momenteel wordt ons ''vriendelijk'' geadviseerd om een cursus agrarisch Pools te gaan volgen. Zodat we de werkinstructies beter kunnen uitleggen. De omgekeerde wereld dus. Bij ons in de sector krijg je meestal een groep van 10 werknemers toegewezen en dan kan je alleen maar hopen dat er een Engels spreekt en deze je terwille wil zijn om de instructies te vertalen aan zijn collega's. Zoniet dan sta je het werk de hele dag voor te doen. Deze werknemers zijn zijn niet gewend om zelf te denken waarom ze iets doen. Dus je moet ze eerst uitleggen dat er een voorkant en een bovenkant aan een doos zitten. (ondanks de pijltjes en tekste die er standaard op gedrukt staan)
Wij maken veel kant en klare winkelpresentaties, dus het is zeer belangrijk dat de inhoud, na het openen in de winkel niet op zijn kop en achterste voren staan. En ook de inhoud klopt met de erachterstaande foto. Gemiddeld ben je met zo'n groep een uur bezig met uitleg en je moet er eigenlijk gewoon met je neus erbovenop blijven staan. Afgelopen seizoen een 10 procent van de dozen weer open moeten maken om na te kijken of het goede produkt wel op de juiste plaats gezet was en of de bijbehorende plaat er wel bijzat en deze ook op de goede manier toegevoegd was. Als je dan hierover eens iets te knorrig zegt, dan zijn de rapen gaar. Waar wij mee werken spreekt ongeveer 3% Engels, 5% Duits en de rest alleen Pools. Dus verkeerde interpretaties van de woorden zijn snel gemaakt. En na 2-3 weken krijg je weer een nieuwe ploeg. Ik vertel ze wel eens dat ik mezelf meer een kleuterjuf voel, dan de werknemer die ik mezelf voor ogen heb. Maar het totaal aantal gemaakte produktie uren liggen gemiddeld 25% hoger dan de benodigde produktie uren waarvan de taalbarriere goed is voor een 10%. Ook dit zijn uitzendkrachten, die je moet laten lummelen omdat de uitleg, voor diverse taakjes tussendoor als het assortiment gewisseld moet worden, langer duurt dan dat je het zelf doet. En als reactie op R.vv: Wat voor een functie heb jezelf eigenlijk, je spreekt over staken hoe vaak wordt er nu eigenlijk gestaakt t.o.v. de werkelijk gemaakte werkuren. Wij willen zelf opleidingen volgen, waarvoor wij van ons salaris een percentage afstaan aan het scholingsfonds maar mogen niet. Terwijl alles wordt vergoed zelfs het loonverlet kan door de werkgever verhaald worden uit dit fonds. Dus ik weet niet wat je doet in het dagelijkse leven? Je vergeet dat er ook aan jouw een vlekje kan komen te zitten. Dan dus ook je eigen nog bewijzen na een bv. herseninfarct? Ik lees hier eigenlijk tussen de regels door: waar je op dit moment niets aan hebt of het ligt je niet, dat gooi je weg. (en dat zeg ik nog netjes) Ik zou me schamen als ik voor zo'n werkgever zou moeten werken. Werknemers worden doorgelicht bij sollicitaties en de werkgevers alleen als het echt de spuigaten uitloopt en tussendoor rommelen we maar wat aan met die werknemers. Ik heb ze af zien branden na de mooie belofte's van de werkgever bij de aanname. Weg ermee, was niet uit het goede hout gesneden.
 

Manager vindt weinig slapen stoer

Petra Megens   |    |  14 november 2006
Reactie: De absolute voorwaarde voor concentratie en creativiteit is een uitgeslapen stel hersenen. Van chronisch slaaptekort krijgt men serieuze problemen met het richten van de aandacht en wordt men hyperactief. De hersenen gaan in 'overdrive' zoals bij een ADHD’er. Een verstandig mens zorgt dus dat ze wakker is voor zij (hij) aan het werk gaat. Bijslapen op zondag? Dat is niet genoeg beste manager, en dat weet u. U heeft uw nachtrust elke nacht nodig. Hoeveel een mens precies nodig hebt kan men gemakkelijk zelf uitvinden: wie ’s morgens zonder wekker wakker wordt heeft genoeg slaap gehad.
Krijgt u niet genoeg slaap vanwege kleine kinderen, knetterdruk werk, verslaving aan t.v. of computer, of misschien vanwege alledrie? Wat de oorzaak van uw slaaptekort ook is, pak het probleem aan zo goed u kunt. Maak u niet druk over uw imago, dat komt later wel. Gaat u eerst maar eens lekker uitslapen.
 

Manager vindt weinig slapen stoer

heer R Wit   |    |  14 november 2006
Reactie: Tja, en dan te bedenken dat deze zelfde mensen verantwoordelijk zijn voor het beleid en uitvoering van het bedrijf. Maargoed dat was toch bijna iedereen al duidelijk dat de huidige managers niet voldoen aan wat goed is voor dit land en de gehele samenleving. En ''nee'' dat is niet negatief maar critisch.
 

Verkopers moeten niet lullen maar doen!

heer Eric Hoopen   |    |  14 november 2006
Reactie: Was dit een artikel of een advertorial? Is deze meneer vergeten zijn eigen voordelen te noemen? Hij doet hetzelfde in zijn verhaal als dat hij beweert dat verkopers doen....ALGEMEENHEDEN!!!

Bij IABF gaan we ervan uit dat we problemen van de klant moeten koppelen aan eigenschappen van onze dienst/product en dan de klant voordelen moeten bieden. Tsja dat is volgens IABF verkopen.
 

Manager moet op taalles

Marjolein   |    |  14 november 2006
Reactie: Het is inderdaad ten hemelschreiend hoe slecht het gesteld is met de beheersing van de nederlandse taal. En ik vrees met grote vreze voor de toekomst, m.n. als ik het schriftelijk taalgebruik van de huidige tieners en twintigers zie. En dan heb ik het alleen nog maar over spelling. Grammatica en ''hoe bouw ik een tekst op'' is nog een hele stap verder.
Ik vraag me dan ook af of er op de basis- en middelbare scholen nog wel serieus aandacht geschonken wordt aan de nederlandse taal.
 

Manager vindt weinig slapen stoer

b.j.p.mieden@pyramide.nl   |    |  14 november 2006
Reactie: Ten eerste kunnen dit soort managers beter ander werk zoeken. Ze richten teveel schade aan, zowel in de prive- als in de werksfeer. Ten tweede twijfel ik er na veertien jaar executive-coaching ten zeerste aan of de stress alleen uit het werk voortkomt. De werkelijkheid is dat het meestal een combinatie is van prive- en werkfactoren. Logisch ook, want de oorzaak ligt in de persoon zelf en de betrokkene loopt daarmee zowel in prive- als in werksituaties rond. Te weinig nachtrust nemen en er op deze wijze over praten is dom, onverantwoordelijk en past niet bij een managementfunctie.
Als het goed is dan rekent de omgeving ermee af. Soms gaan deze managers in coaching, vaak als het bijna te laat is, en dan zijn ze snel bewust te maken van het feit dat de oorzaak in henzelf ligt en wil men het tij keren. Dat lukt ook, dus er is hoop. Herstel van evenwicht biedt nieuwe perspectieven. Er zijn gelukkig ook executives die serieus met dit probleem te kampen hebben, wel of niet mede veroorzaakt door veel vlieguren en een onregelmatig leven, en daar zo goed mogelijk mee willen omgaan. Die trekken eerder aan de bel en boeken sneller resultaat, omdat er minder herstelwerkzaamheden zijn en er meer inzicht is.
Het lezen van de achtste eigenschap van Stephen Covey werkt tweeledig. Dat kost tijd!!!!! En het nemen daarvan is al een overwinning. En ten tweede geeft het inhoudelijk goede tips om mee aan de gang te gaan. Met de inzichten en handvatten uit bewustwordingsmanagement(zie .nl) zet je dan de punten op de i. Gevolg is niet alleen dat je wellicht iets langer slaapt, maar in ieder geval effectiever en uitgeruster wakker wordt. En dat levert een positieve spiraalwerking op. In het novembernummer van de Zaak staat een aardig artikel over diverse ervaringen met coaching. Bezint voor je begint, maar ook voordat je nalaat.

Tenslotte wat direct bruikbare tips:

1. Onderzoek je tijdmanagement, breng je tijdgebruik in
kaart. Vraag je af, waarom je wat en waartoe doet.
2. Geef aan wat je wilt op de zes kwaliteitsniveaus van leven
3. Bepaal hoeveel slaap je minimaal nodig heb en neem die
tijd zoveel mogelijk.
4. Herstel zo snel mogelijk van een tekort, want zonder dat
is de rest zinloos, wegens gebrek aan energie.
5. Neem desnoods vrije dagdelen op om 4 te bereiken en
maak tijd vrij om te lezen en/of aan zelfreflectie te doen.
6. Neem dan pas een coach, dat scheelt geld en tijd!! Zowel
door die dan pas te nemen als door die te nemen. Wacht
echter niet tot het te laat is, als je werk en je prive je
tenminste lief is.
7. Herstel evenwicht, integreer en ontdek nieuwe
perspectieven in prive en werk door kennis te nemen van
bewustwordingsmanagement.(zie.nl).

Een wakkere dag toegewenst.

Bert-Jan van der Mieden.
 

Loyaliteit belangrijk voor werkgevers

heer J.C. Graaff   |    |  14 november 2006
Reactie: Loyaliteit verlangen met als basis 3 x een 6 maanden contract of een jaarcontract? Hiermee ontstaat bij de start van de samenwerking al een spanningsveld dat werknemers dwingt om altijd ervoor te zorgen een back-up achter de hand te hebben voor het geval een contract niet verlengt wordt om wat voor reden dan ook. Dit creeert geen rust. Rust is toch een belangrijke voorwaarde voor focus, wat weer een voorwaarde is voor succes.
 

Verkopers moeten niet lullen maar doen!

Arjan Oostmeyer   |    |  14 november 2006
Reactie: Spijker op zijn kop: verkopers moeten zich beter voorbereiden. Deze fase is belangrijk om in de gesprekken te kunnen anticiperen op wat er gebeurt.

En we weten ook wanneer de verkoop begint:
bij 'NEEN' of 'Weerstanden', mocht je hiermee niet goed om kunnen gaan, ga dan op training: bijvoorbeeld bij Michel.

Ik hoor vaak van Sales Managers: 'Deze verkopers waren echt goed maar wat ze vroeger presteerden kunnen ze nu niet meer.' Voor deze Sales managers heb ik altijd goed nieuws: wat je ooit heb geleerd, zit nog steeds in je hoofd: de enige vraag is hoe haal je het eruit.
Toch is er wel een verschil opgetreden, het simpele Hit en Run (transactie gerichte verkoop) is vervangen door de strategische verkoop. Een verkoper die zich voorbereid op de product markt combi’s en daar vandaan nieuwe relaties aanboord en verdiept.

Met andere woorden:
Een verkoper die zich vergeet voor te bereiden, bereidt zich voor om vergeten te worden
Arjan Oostmeyer
 

Werknemer wordt ziek van managementjargon

heer M.P.D. Odijk   |    |  14 november 2006
Reactie: Managementjargon gebruiken richting je werknemers doe je als je niet in staat bent om jezelf weg te cijferen: Je wilt dat je medewerkers zich kunnen verplaatsen in jou positie, en begrip krijgen voor de ''zware'' taak die op je schouders rust. Dit is veelal een zwaktebod, omdat je kennelijk niet in staat bent op een andere wijze voldoende respect af te dwingen.

In mijn optiek moet je je medewerkers daarmee niet belasten, tenzij ze daar zelf om vragen (individuen met managementambities).
 

Jonge zakenvrouw zoekt aandacht met diep decolleté

heer M.P.D. Odijk   |    |  14 november 2006
Reactie: Als je je wilt presenteren, besteed je aandacht aan je uiterlijk. Onder het hoofdstukje ''geen tweede kans voor je eerste indruk'' is hier behoorlijk veel geoorloofd.

Vrouwen die hiervoor gebruik maken van een (gepast) decolleté hebben een keuze gemaakt die te verdedigen valt: Ze hanteren een middel om direct aandacht op zich te vestigen. Wat ze daarna doen valt dus (extra) op. Als je vervolgens geen diepgang kunt tonen, werkt een decolleté alleen maar averechts.

Overigens ben ik er wel voor dat vrouwen zich als vrouw gedragen. Man zijn kunnen wij veel beter (en van ''ons'' zijn er al meer dan genoeg), en voor wat meer balans op de werkvloer kan het geen kwaad dat er een samenspel ontstaat waar de sterke punten van mannen én vrouwen optimaal benut kunnen worden.
 

Pesten leidt tot fors ziekteverzuim

heer M.P.D. Odijk   |    |  14 november 2006
Reactie: Pesten is er in veel vormen en maten. De meeste gebeurtenissen die als pesten opgevat zouden kunnen worden vallen in mijn optiek echter in een grijs gebied. Iemand valt uit de toon, en hier wordt door collega's op een onsubtiele manier aandacht aan besteed. Is dat pesten? Een leidinggevende heeft een belangrijke rol in het bestrijden van pesten. Het kweken van wederzijds begrip en respect is hierbij van levensbelang. Als pesterijen vroeg onderkenmd worden kunnen ze direct in de kiem gesmoord worden. Als er sprake is van veel tegen één, dan moet je als leidinggevende de leider(s) uit de groep pakken, en die aan tafel krijgen met de gepeste.

Als de leidinggevende zélf deelneemt aan de pesterijen (in Nederland gezien het ontslagbeleid van de overheid zeker geen ondenkbare situatie: hoe wil je een falende werknemer anders de deur uit krijgen?) dan zijn er nog maar 2 oplossingen: 1) de gepeste vertrekt (totaaloplossing) of 2) de leidinggevende vertrekt, en wordt vervangen door iemand die het probleem volledig oplost.
 

Zakenvrouwen in decolleté, een goede zaak? (Artikel)

heer m.a. brons   |    |  14 november 2006
Reactie: Het gaat om de inhoud maar.... kleren maken de man! dus niet alleen de inhoud dus blijkbaar.
Misschien geldt dit ook wel voor vrouwen en ik vind het uitzicht niet echt storend.
 
< vorige 2219 2220 2221 2222 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10