zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Videosollicitatie wint aan populariteit

Ben Goossens   |    |  31 maart 2007
Reactie: Beste Managers Online.nl

Bedankt voor het snelle plaatsen van mijn spontane reactie.
Maar bij het herlezen van mijn reactie zie ik een paar vervelende taalfouten. Zouden jullie zo vriendelijk willen zijn om de nu volgende verbeterde versie te plaatsen i.p.v. de vorige.
Met vriendelijke groet, Ben Goosssens

Vele malen heb ik al een videopresentatie gemaakt, een CV in Beeld, zoals ik dat noem binnen mijn werk. De boodschap moet kort zijn. Eén hooguit anderhalve minuut. Het lijkt kort, maar zo'n presentatie heeft een grote impact. Het gaat niet direct om wát er gezegd wordt, maar vooral om de '' energetische '' informatie die in de boodschap zit. De kandidaat iets laat zien wat je nooit op papier kunt zetten. Ook een foto misleidend zijn.
De stem en je beweging kun je niet '' fotoshoppen''
De bedoeling is niet dat het gesprek vervangen wordt. Maar de kans dat je in de voorronde sneller binnenkomt of er al eerder uit ligt, heeft voor beide partijen een groot voordeel.
Dus alleen in de voorronde heeft een videopresentatie zin. Beeld en geluid, moeten natuurlijk wel van een goede kwaliteit zijn. Of kijk even op www.cvinbeeld.nl voor een naar mijn idee prima videopresentatie.
Dankzij deze camera-ervaringen met werkzoekenden heb ik nu veel werk met het maken van korte krachtige videopresentaties voor het MKB. Het valt me al jaren op dat de ene website na de andere van alles te bieden heeft, en vooral veel tekst, maar je ziet nooit of zelden een persoon die zijn of haar gezicht laat zien. En dat spreekt in vele opzichten meer aan dan welke tekst dan ook. Heb je interesse kijk dan eens voor je plezier naar www.zaakinbeeld.nl , waar iedereen die daar op staat nog nooit voor een camera heeft gestaan. Trouwens het blijkt in de praktijk hartstikke leuk om te doen.

Ben Goossens Beeldvormer, Nijmegen
 

Strijd om personeel is nu al volledig losgebarsten

natasia Boom   |    |  30 maart 2007
Reactie: nou, ik ben zo een baby boomer, en ik wordt gedwongen om met pensioen te gaan, daar parttime/duo banen niet voor het oprapen liggen en er niet flexibel door bedrijven mee omgegaan wordt. 40 uren of meer werken a.u.b. tegen minumum loon (H.B.O. diploma of niet) zo niet.........300 wachtende sollicitanten die geen eisen stellen.
Dat is realiteit, althans in Limburg, maar hier zal dan ook geen onderzoek plaats gevonden hebben.
 

Plastische chirurgie om hogerop te komen? (Artikel)

Marjan   |    |  30 maart 2007
Reactie: Dat men omhoog komt op de rug is bekend of dit nu om een man of vrouw gaat.
En idd een wrat op een nues leid af,een spleet tussen de tanden kan charmant zijn tot een lading gespetter.
Wat ik hiermee bedoel is dit:
wie ontkent in het siliconen tijdperk te leven loopt met oogkleppen voor,anders denken is anders doen, dus overdenken van een plastisch chirurgische ingreep lijkt mij logisch.
Na de behandeling kun je als alles oke is gegaan,genieten van de resultaten.
Wat straal je dan uit???????????
Idd kracht en zelfvertrouwen,waarmee je meer kansen kan krijgen om hogerop te komen.
 

‘The Secret’ komt eraan

admirani@hotmail.com   |    |  30 maart 2007
Reactie: Wat ik persoonlijk erg jammer vond van de film, is dat men zicht veel richt op financiële voordelen, terwijl er ook zoveel kleine 'wonderen' bestaan waar velen van ons zich nauwelijks bewust van zijn. Zo veel dingen worden als vanzelfsprekend gezien, dat is jammer, daardoor mis je allerlei subtiele signalen om je heen.
 

Drama’s in innovatieland: paarse kalfjes en blauwe binnenmeertjes

Pamela Smit   |    |  30 maart 2007
Reactie: Het is inderdaad te absurd voor woorden dat ''een noviteit moet boven alles een voordeel voor consumenten bieden'' dergelijke nieuwswaarde heeft.
Maar dit komt door de algemene opvatting dat wanneer er over innovatie, of een noviteit wordt gesproken, men 9/10 keer denkt aan technische innovatie.
In essentie betekent innoveren echter niets meer dan iets nieuws doen, vernieuwen.

Een tweede interessant aspect dat u aangeeft is dat ander gedrag van de consument verwacht wordt. Ik neem aan dat u hierbij veronderstelt dat dit betekent dat bedrijven het gedrag van consumenten zouden moeten veranderen.

Ik zou namelijk eerder willen stellen dat het gedrag, de behoeften en motivaties van consumenten al enorm zijn veranderd en het merendeel van bedrijven hier absoluut geen weet van heeft of mee om kan gaan.
Ter illustratie: vroeger kocht men brood omdat we moeten eten. Tegenwoordig kopen we niet meer zomaar brood, we kopen pain de madeleine of boulogne. Waarom? Omdat het niet meer gaat om het stillen van de honger, maar om het kenbaar maken van je smaak en daarmee ongemerkt ook je manier van leven.
Dit is dus al een essentiele verandering in het gedrag van consumenten en dat is ook waar mijns inziens tegenwoordig waarde voor de consument kan worden gecreerd.

Ik zou het eerste citaat daarom willen nuanceren, door te stellen dat 'waarde of voordeel voor de consument' in deze tijd iets anders is dan het is geweest. Bedrijven moeten zichzelf vernieuwen, hun ondernemerslogica, door zich aan te passen aan deze nieuwe consument, die niet meer consumeert uit basisbehoeften, maar vanuit zelfexpressie van de eigen identiteit en in producten en diensten daarvan bevestiging zoekt of een hulpmiddel deze verder te ontwikkelen.

Ik ben benieuwd naar uw definitie van de term waarde/voordeel voor de consument.

Pamela Smit
masterstudent Imagineering
www.imagineeringacademy.nl
 

Videosollicitatie wint aan populariteit

Ton   |    |  30 maart 2007
Reactie: Tjee, ik plak zo goed op foto's dat ik alleen nog voor cliniclown wordt aangenomen....:)

Maar even iets anders, bestaan er databanken waar informatie te raadplegen is over het arbeidsverleden van iemand en dan bedoel ik van die geheime databases?

Ik hoor er zoveel geruchten over.

Fijn weeekend!
 

Werknemers met plezier maken meer winst

Ron Ladage   |    |  30 maart 2007
Reactie: Kijkend naar de reactie zie ik een grote verscheidenheid, wat te waarderen valt.
Al in 2002 was er een artikel in het AD die vermelde dat 10% meer welzijngevoel, 25% meer winst in 3 jaar tijd oplevert.
Maar toen kwamen de jaren van neergang en bedrijven vergaten even dat werknemers belangrijk zijn.
Nu leeft deze discussie weer op.
Ook het afgeven op de werknemer, maar de werknemer handel binnen de normen van de werkgever, dus de meneer die zo graag advocaat van de duivel speelt, je weet nu door wie het komt, die luierende werknemers.
Ze zijn absoluut niet gemotiveerd, maar profiteren van de ruimte die hen geboden wordt.
En hard spelende radio's in een bedrijf, kan alleen wanneer mensen eentonig werk hebben en dat is de verantwoording van de werkgever, die het nodig vindt om mensen te scholen om flexibeler in het bedrijf te kunnen werken.
En feesten, borreluurtjes etc. hebben alleen zin, wanneer er een goede bedrijfsfilosofie is.
Dus wederom niets nieuws onder de zon en zoals de mode voor dames om de 10 jaar wederkeert, zo gaat het ook met deze modewoorden.
 

Videosollicitatie wint aan populariteit

Peet   |    |  30 maart 2007
Reactie: Ik vind dit toch een lastig onderwerp want een persoonlijke presentatie is moeilijk en zegt niet zo veel hoe de kandidaat werkelijk is en zijn werk doet. Wordt je dan niet op uiterlijk gekozen?
Er moet eerst gekeken worden naar de gegevens passen deze binnen de functie en het bedrijf.
Een telefoongesprek zegt ook al veel en dat zou je eerst kunnen doen nadat je kandidaten hebt uitgekozen via de brief en CV.
Denk dat dat eerlijker is.
 

Zo voert u een goed telefoongesprek

Ron Ladage   |    |  30 maart 2007
Reactie: 4 jaar geleden zat ik bij een Belgisch business toneelgroep, die de ''Ollander'' de oren droogden met dit soort zaken.
Ze gaven aan dat ''Heeft U even tijd''wordt beantwoord met nee, want je vraagt om dat antwoord!
En mag ik iets vragen natuurlijk de kans heeft om een nee te krijgen.
Het is dus niet zo makkelijk om contact te krijgen.
Het goed in je vel zitten en een makkelijke houding geven in ieder geval een basis voor het verwerken van vele teleurstellingen die je gewoon krijgt.
 

Videosollicitatie wint aan populariteit

Marcel   |    |  30 maart 2007
Reactie: Vanwege de grote afstanden in Amerika kan ik me voorstellen dat een korte videoboodschap kan helpen bij de voorselectie als één van de middelen, maar niet voor het voeren van een eerste gesprek. Daarvoor zijn twee tot vijf minuten te weinig en is het één richtingsverkeer.

In Nederland is echter alles te berijden en is het makkelijker om iemand te ontmoeten. Zelf heb ik een keer meegemaakt dat we een Manager zochten voor een internationale luchtvaartorganisatie en dat 3 mensen uit Nederland kwamen en 1 uit Frankrijk. De mensen uit Nederland hebben we ontmoet, de Fransman gesproken met een teleconference. En, dat had toch zijn beperkingen. Het werd uiteindelijk iemand uit Nederland.

Ik denk dat daarin een korte videoboodschap niet veel helpt, omdat je na het eerste beeld (CV, motivatie, etc) toch een completer beeld wilt krijgen door het voeren van een gesprek met twee richtingen.

Ik vraag me overigens af of werkgevers zich geen zand in de ogen laten strooien. Iemand kan misschien een gelikt videoboodschapje (laten) maken en niet geschikt zijn tegenover een zeer geschikt persoon die die behendigheid niet heeft of daar zelfs moeite mee heeft.

Ik mis de balans in de aanpak van de werkgevers die sollicitanten willen ''spreken'' met een videoboodschap. Solliciteren is een proces van twee partijen! Halen en brengen. Het moet voor beide partijen interessant zijn om elkaar te willen spreken en met elkaar samen te gaan werken. Op zijn minst zou de werkgever (toekomstige leidinggevende en eventueel de HRM medewerker) de vacature met een videoboodschap op hun (vacature)site moeten zetten. Juist nu de werkgevers, volgens allerlei berichtgevingen, steeds moeilijker aan het gewenste personeel komen. Dan ben ik reuze benieuwd of het werkgevers lukt om kandidaten voor hen warm te krijgen.
 

Werknemer vaak 'strategisch' ziek

Ron Ladage   |    |  30 maart 2007
Reactie: Dit weten we al jaren, in de tijd dat we ons niet al te druk maakten over dit onderwerp, waren er nog meer momenten dat de werknemer zich ziek meldde.
Sinds de invoering van de Poortwachterwet moeten bedrijven het zelf betalen en wordt de druk om mensen sneller weer op het werk te krijgen groter.
Dus snellere controle werkt, ook het ziek melden is bepalend.
Nu is er ook een andere optie, motiveer je werknemers dusdanig, dat ze hun verantwoording nemen in dit proces. Een goed gemotiveerde werknemer, die weet dat zijn baas hem/haar waardeert, zal niet snel de ander belazeren.
Verder mag ook de werkgever zich flexibeler opstellen tijdens feestdagen en wat begrip opbrengen voor de werknemer.
Binnen b.v. raffinaderijen heeft men de mankracht zo geminimaliseerd, dat de ploegen dusdanig bezet zijn, dat er slecht 2 mensen vrij kunnen nemen, wat nu wanneer er mensen ziek worden?
Ook worden er verlofbeperkende maatregelen genomen bij groot onderhoud en dat beslaat vaak 4 tot 6 weken in voor- en najaar.
Het betekent dat mensen uitsluitend in die periode vakantie kunnen nemen, dat kinderen op school moeten zijn.
Dan werkt ziektefraude in de hand.
Het is dus zaak dat er tussen de werkgever en werknemer begrip is voor beide partijen, maar de praktijk wijst steeds meer de werkgever als winnaar aan.
 

Strijd om personeel is nu al volledig losgebarsten

Ron Ladage   |    |  30 maart 2007
Reactie: Strijd om personeel is nu pas volledig losgebarsten.
Dit is een betere kop voor boven het artikel.
We hebben toch veel van die academici, die al jaren ons vertellen wat er gaat gebeuren.
In 1946 en 1947 hebben we binnen Europa een geboortegolf gehad. Deze golf verplaatst zich door de jaren binnen onze maatschappij en al die wetenschappers hebben dus jaren zitten slapen!
Werkgevers zijn nog trager, die zijn pas onder de druk van de overheid hier naar aan het kijken.
De overheid is ook jaren aan het slapen geweest, het winnen van kiezers is belangrijker dan regeren.
Op dit moment is er meer vraag dan aanbod, maar dat is niet waar.
Er lopen veel mensen van 45 jaar en ouder zonder werk, die dolgraag weer een baan willen hebben.
Maar daar hebben de werkgevers geen zin in, want ze waren gewend om hun werknemers tot 45 jaar te scholen en te trainen en daarna wordt er niet meer echt geïnvesteerd in de mensen.
Recentelijk heeft VNO/NCW, AWVN en MKB zich uitgesproken dat ze mensen wel tot hun 65 jaar in dienst willen houden, maar dan wel demotiveren naar een lagere functie en natuurlijk met een lager loon!
Gelukkig is de invloed van het kapitaal nog net zo sterk als vroeger, ongeacht welke regering we ook hebben, want de grenzen gaan (volgens Donner) open voor de Polen, Roemenen en andere goedkope Oostblok landen.
Ik geef voor de komende 2 jaar de werkeloze vakmensen weinig kans of de regering moet met een wet komen, waarin zware boetes worden opgelegd, wanneer de leeftijdopbouw aangeeft dat er te weinig ouderen in het bedrijf zijn.
Ik ben hier al jaren mee bezig, samen met o.a. uitzendbureaus, scholen en andere instanties, maar we zijn nog steeds roepende in de woestijn.
Er zal op een bepaald moment wanneer de nood het hoogst is, wel een oplossing komen. Ik hoop dat die werkgevers, die zich achter de uitspraak van VNO/CNW, AWVN en MKB stellen, het aan de lijve mogen ondervinden, wat het resultaat zal zijn van hun onsociale beleid!
 

Werknemers met plezier maken meer winst

johan P   |    |  30 maart 2007
Reactie: Begrijp jullie economische benadering niet. De ondertoon van alle commentaren hierboven is er eigenlijk op gericht het bedrijf rendabeler te maken. Bekijk het eens anders. Het bedrijf heeft werk te veel om het te doen met een beperkte kern medewerkers. Dus verkoopt ze dat werk aan zij die tijd teveel hebben. Dat is je contract en niets anders. Waar het om gaat is dat jij je tijd verkoopt. AUB verkoop je tijd aan dingen die je liefst(heel graag) wil doen. Is er een plezante sfeer op het werk des te beter. Als je wil zeuren moet je dat eerst tegn jezelf doen omdat je zelf zo dom bent in te gaan op voorwaarden en omstandigheden die je niet passen. Een levenspartner kies je toch ook op basis van heel veel emotionele kenmerken. Zeker niet omwille van dat de andere veel geld te bieden heeft(Dat noemen ze hoeren). Blijkt je keuze achteraf niet deze die je in gedachten had dan stop je toch de relatie. Naar de toekomst toe zal de werk''nemer'' rulen ipv de werk''gever''. De arbeidsrelaties zullen totaal veranderen in Europa door het sterk afnemend werknemers bestand. Bij wijze van spreken zal je als werknemer aan het koud buffet staan en dat eruit nemen(kiezen?) wat je zint. Wacht je te lang dan resten alleen nog de afgekloven benen. Alleen werkgevers die in staat zijn om in te spelen op deze trend zullen enorme kansen hebben. De rest zal maar wat aanmodderen. Wedden dat het in de toekomst gewoon leuker gaat worden binnen de meeste bedrijven? Mijn leuze: ieder aanvaard de consequenties van zijn keuzes. Stop het zeuren en bleten en werk volgens het contract dat jij aangegaan bent. Al de rest is de garnituur voor het feestje.
 

Strijd om personeel is nu al volledig losgebarsten

de Groot   |    |  30 maart 2007
Reactie: Eens met heer Gubbi,
De nieuwe werknemer is (even generaliserend) idealiter tussen de 25 en de 30, man (want liever geen kans op zwangerschap), en minstens HBO-er. Werkgevers zullen dus steeds meer van hun 'wensenlijstje' moeten afwijken, en ook wat oudere mensen en mensen met een lagere opleiding een kans moeten geven, en meer zelf moeten investeren in ontwikkeling. Ook mogen er wmb meer part-time en duobanen voor werkende moeders worden gecreëerd, en dan niet alleen secretaressefuncties.
 
< vorige 2080 2081 2082 2083 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10