zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Nu is niet SMART

mevrouw M.T. Meulen   |    |  13 juni 2007
Reactie: Wat heerlijk om nu eens een verhaal te lezen van iemand die net zoveel moeite heeft met al dat Ge-smart als ik. Natuurlijk kan het helpen om je doel helderder te krijgen, maar dat hoeft toch niet door vier cijfers achter de komma in te vullen. Als je doel heel SMART maakt, leidt dat vaak alleen maar tot grotere frustaties, als je het niet behaalt. Ik gebruik vaak het voorbeeld dat je natuurlijk wel moet weten of je naar Amerika of Azië op weg wilt, maar of je naar Noord-Amerika of Zuid-Amerika wilt, kun je onderweg ook nog wel bedenken. En of het New York of Miami wordt, hoef je ook nog niet direct te bedenken. De afkorting SMART roept bij mij toch ook altijd associaties op met het engelse woord voor verdriet.

 

Tien tips om hogerop te komen

Ad de Beer   |    |  13 juni 2007
Reactie: Och mevrouw Post........

Een grapje op zijn tijd moet toch kunnen?

Of bent u nu een feministe die rolbevestigend optreedt?
 

Wargame leert manager strategie formuleren

heer E Geenen   |    |  13 juni 2007
Reactie: Vreemd dat de meeste ''wargames'' in de geschiedenis en het heden, welke in werkelijkheid worden gespeeld, een negatief balans geven zonder daadwerkelijk ooit ''winst'' te verkrijgen. Lijk mij geen goed referentiekader; deze wargames. Misschien levert een spelletje memory wel meer op.
 

Nu is niet SMART

heer C.P. Kuijer   |    |  13 juni 2007
Reactie: Dit doet mij heel sterk denken aan ''de kracht van het nu'' van Eckhart Tolle. Het gaat erom stil te staan bij het moment van nu zonder dat je wordt gestuurd door jouw denken en het gepeins over wat je in de toekomst wilt of moet gaan bereiken.
 

Wargame leert manager strategie formuleren

A. Stuijt   |    |  13 juni 2007
Reactie: Toys for the boys. Maar 't is waar: je kunt er iets uit leren. Maar ik betwijfel of dat ook niet op een andere manier even goed, of beter, kan. De speelse sfeer riep meer creativiteit op bij deelnemers. Ik herinner me dat ik heb deelgenomen aan dergelijke ''games'' in 1972 en 1983. Er was toen een internationale studieclub (ISAGA) die wat zag in ''gaming & simulation''.
 

Hoe motiveert u uw medewerkers?

mrijnierse@quicknet.nl   |    |  13 juni 2007
Reactie: Geachte heer Hoetmer,

Kunt u mij de verwijzing geven naar het wetsartikel waarin staat dat het verboden is om mensen psychologisch te testen in het wervings- en selectieproces?

Ik moet namelijk binnenkort een test afleggen en vind de relevantie daarvan zeer beperkt. Daarnaast heb ik het idee dat men er bij een slechte test wel degelijk op wordt afgekeurt.
 

Kwaad worden is effectief sturingsmiddel

sandra   |    |  13 juni 2007
Reactie: Alleen jammer dat vrouwen zich vaak op de werkvloer niet mogen uiten in hun boosheid. Daarin kun je vaak zien welke mannen nog niet gewend zijn aan vrouwen op de werkvloer. Er is nog altijd een verwachtingspatroon van SOMMIGE ouderwetse mannen dat vrouwen altijd lief en zorgzaam moeten zijn. En zeker niet boos mogen zijn.
 

Mijn directeur heeft een verhouding met mijn medewerker. Wat te doen?

mevrouw h bo   |    |  13 juni 2007
Reactie: ja, dit is een veel voorkomend fenomeen relatie directeur-medewerker
op mijn werkplek maak ik dat ook mee, veel kun je er soms niet aan doen .Beide partijen komen er vroeg of laat wel achter dat ze negatief bezig zijn
 

Hoe motiveert u uw medewerkers?

Michel Hoetmer   |    |  12 juni 2007
Reactie: Geachte heer Ommen,

Ik ken uw scan natuurlijk niet en ik begrijp dat een deel van de door u verstrekte gegevens door de redacteur zijn verwijderd (het is niet de bedoeling om in reacties reclame te maken).

Maar scans of testen zijn zelden eenvoudig. Laat staan dat ze betrouwbare resultaten opleveren (uitzonderingen daargelaten, veelal niet meer dan 30% tot 40% betrouwbaarheid). Vanwege de bewezen onbetrouwbaarheid zoek ik de oplossing niet graag in deze richting.

In de VS heeft men inmiddels ingezien dat het gevaarlijk is met dergelijke tests te werken. In veel gevallem is het bij wet verboden om mensen psychologisch te testen in het wervings- en selectieproces. Dat zegt mij genoeg.

Dan toch maar gewoon meer tijd en aandacht aan elkaar besteden? Inspannend, maar zeker de moeite waard.
 

2005 was topjaar voor biotechnologie

Merle van Houten   |    |  12 juni 2007
Reactie: Ik zeg ook niet dat het verkeerd is dat er diersoorten uitsterven, maar wel als het door bemoeienis van en ingrijpen door de mens komt. Er is altijd sprake van een natuurlijke selectie. Maar de nadruk ligt dan natuurlijk wel op 'natuurlijke'; het is toch geen biotechnologische selectie, wel?
De dingen die jij noemt zijn allemaal pogingen om de fouten van de mens weer te herstellen. Als je een keer aan het ingrijpen bent in het natuurlijk verloop, blijf je aan alle kanten dweilen... met de kraan open...
 

Kwaad worden is effectief sturingsmiddel

Michel Hoetmer   |    |  12 juni 2007
Reactie: Er is volgens mij niets mis met af en toe eens boos worden, het is een gewone menselijke emotie. Hoort er gewoon bij. Uiteraard moet je er mee oppassen. Alleen boos worden wanneer daartoe voldoende aanleiding is. Zie verder mijn artikel 'Hoe motiveert u medewerkers' van deze week waarin ik betoog dat er meer managementinstrumenten (dus o.a. ook boosheid en sancties) zijn dan het uitdelen van complimentjes.

Speciaal voor de heer Joost Prinsen: wat bedoelt u precies met authentiek? Ik hoor deze kreet te pas en te onpas. Kun je wel autentiek zijn?

En wat moeten mensen doen met uw advies 'maar ben je zelf erg bewust van je non verbale communicatie'. Dit laatste is bijzonder lastig omdat wij onze eigen non verbale communicatie nooit zien!
 

Dertig leefstijlverknallers op het werk. Ongezonde leefstijl als onderdeel van het beoordelingsgesprek?

mevrouw l gez   |    |  12 juni 2007
Reactie: 
RODDELEN is ook zo een leefstijl verknaller.
Misschien is het zo dat roddelen menig hart oplucht. Helaas.....moet ik een ieder teleurstellen dat dat niet zo is. Volgens Spirituele Guru's heeft 'roddelen' ook degelijk een negatief effect op de GEEST van de roddelaar zelf. Het is als het ware een ''geest vervuiler''.Maar de roddelaar is zich daarvan niet echt van bewust en zal het wel merken wanneer hij/zij zich psychisch niet altijd in orde voelt.
Gezellig kletsen, chatjes of kletspraat , mits over positieve, onschuldige, neutrale onderwerpen(en of over jezelf), kunnen ook bijdragen aan een gezonde leefstijl.
 

Dertig leefstijlverknallers op het werk. Ongezonde leefstijl als onderdeel van het beoordelingsgesprek?

dhr. RHK   |    |  12 juni 2007
Reactie: - Lunch overslaan en doorwerken!
- je overgeven aan ongezonde tussendoortjes (taart, koekjes etc.)
 

Mijn directeur heeft een verhouding met mijn medewerker. Wat te doen?

mevrouw Ingrid Kraai   |    |  12 juni 2007
Reactie: In de eerste plaats is het natuurlijk belangrijk om te weten wat voor 'n relatie jullie tot nu toe hebben. Als dit een open relatie is kun je hem hierop aanspreken. Als dit niet zo is kun je hem erom vragen jou te erkennen in je baan en de verantwoordelijkheid die daar bij is. Vaak werkt het het best als je dit openlijk bespreekt maar dat moet wel bij je passen maar gezien je functie, denk ik, zou je dat wel moeten doen. Weet hij meteen waar hij aan toe is. Dat hij haar meeneemt op zakenreisjes, daar zou ik mij niets van aantrekken, misschien zij liever dan jij?
Talent brengt je aan de top. Karakter bepaalt of je je daar kunt handhaven.
En even een tip: Als je niet zeker van je zaak bent, leg vanaf dag 1 je eigen dossier aan!
 
< vorige 2000 2001 2002 2003 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10