zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Rokers kosten organisaties geld! Reken even mee...

Anne   |    |  11 juni 2007
Reactie: Beste Ad de Beer,
Ik denk niet alleen maar in dit straatje, het topic is nu even roken, en niet allerlei andere dingen. Ik kan je verder wel inlichten dat bij overheden al 10 jaar het beeld verdwenen is dat ambtenaren uit het raam staren, over voetbal kletsen, koffie verslaafd zijn ed, das echt oud nieuws. Reorganisatie na reorganisatie in overheids land en we moeten hetzelfde of meer werk doen met steeds minder mensen.
Wij moeten dus gewoon hard werken! Ja en soms durven we koffie te drinken, gewoon tijdens het werk achter het bureau, en soms hebben we pauze in eigen tijd. Ambtenaren hebben af en toe ook eten nodig. Dan staan ze weer fris en fruitig klaar voor hun werkgever, de burgers van dit fraaie land.
 

70 procent Nederlanders zit op verkeerde werkplek

Priscilla   |    |  11 juni 2007
Reactie: Ik heb het boek 'Zo word je een optimaal talent'' zelf gelezen en ik kan zeggen dat het een uitstekende handleiding is bij het zoeken naar je talenten en het ontplooien van jezelf.

Ik ben zelf een tweedejaars Onroerendgoed Management student en mede aan de hand van het boek ben ik erachter gekomen waar mijn kwaliteiten en verbeterpunten liggen, wat voor type ondernemer ik ben en of mijn toekomstige droombaan aansluit bij het werkgebied dat bij mij past.

Ik kan het boek aan iedereen aanraden die nog zoekende is naar zichzelf, naar zijn talenten en erachter wilt komen wat voor soort studie of baan bij zich past.
 

Dertig leefstijlverknallers op het werk. Ongezonde leefstijl als onderdeel van het beoordelingsgesprek?

heer PJM Theunissen   |    |  11 juni 2007
Reactie: waar blijft de drugs in dit verhaal?
 

Hoe motiveert u uw medewerkers?

mevrouw e val   |    |  11 juni 2007
Reactie: Erg jammer dat in de wereld van verregaande individualisering, dit juist versterkt moet worden door een individuele aanpak op de werkvloer. Erg jammer dat een manager zich bezig moet houden met de eventuele verborgen (niet altijd even positieve) agenda van de medewerker. Nog jammerder dat de manager zelf vaak wel begrijpt welk positief effect alle neuzen naar één richting heeft en dat hij/zij dat dan aan al die neuzen op hun eigen manier zal moeten proberen uit te leggen.

Medewerker werken niet altijd even mede. Da's jammer...
 

Rokers kosten organisaties geld! Reken even mee...

heer l Deetman   |    |  11 juni 2007
Reactie: ''Probeer eens met een roker te praten''.
Rokers zijn dus zielig, ze erkennen dus dat ze een probleem hebben, dat ze beter kunnen stoppen?
Ze hebben dus een duwtje in de rug nodig!
Verbieden van roken dus! Iedereen blij zij zijn ze van hun zielige probleem af en de rest hoeft er niet meer over te zeuren.

Sjonge jonge, ''probeer eens met een roker te praten''!! Laat me niet lachen.

een roker mag een roker blijven maar dan moet tie anderen niet tot last zijn. Wat is last? Dat bepaald de overheid, dat zie je in alles van autorijden tot drugsgebruik; de overheid beslist. En die heeft besloten dat er niet op de werkplek gerookt mag worden. En nu moet de werkgever de roker tegemoet komen?
Best, doet de werkgever ook met alle anderen werknemers, maar zeg niet: ''probeer eens met een roker te praten, probeer hem te begrijpen'' want ik wil een roker niet begrijpen! Ik wil niet begrijpen waarom een roker zichzelf schaadt omdat hij de stress niet aankan.

En ja ik ben ex rookverslaafd! Dus misschien begrijp ik het wel..... Maar ik wil het niet
 

Rokers kosten organisaties geld! Reken even mee...

mv Boot   |    |  11 juni 2007
Reactie: 
sjonge sjonge,

Belastingbetaler heb je niet gehoord waar je dure gespaarde centen heen gaan,Het kanker fonds belegd juist in de tabakindustrie longkanker door roken,medisch onderbouwd laat mij niet lachen longkanker, moet je niet meer in de grote stad gaan lopen, of op het vliegtuig stappen.
Dieren die nog nooit een sigaret aan geraakt hebben sterven massal aan kanker, dieren zitten dicht bij de grond juist uit laat gassen, maar mensen laan graag hun ogen dicht strooien en de rokers is nu eenmaal een groep die flink kunt pakken.
Wij zijn een non profit instelling waar rokers zijn en niet rokers,ik heb deel absoluut niet de mening dat de roker meer pauze neemt dan de niet roker, de niet roker zie ik ook regelmatig bij de koffie automaat staan.
Mensen moeten niet zo zeuren, laten de niet rokers eens hand in eigen boezem steken
 

Rokers kosten organisaties geld! Reken even mee...

Ad de Beer   |    |  11 juni 2007
Reactie: Dus, Annemarie, je hebt een hekel aan rokers?
En dat geeft jou dus het recht om te discrimineren, want dat doe je nu.
Alleen maar door een vergelijking te trekken naar andere, voor mensen hinderlijke gewoontes en verslavingen, kan de waanzin van deze hetze worden aangetoond.
In dit land moeten we met Marokanen die een in een uur een heel stadion verbouwen, of een homo bijna verdrinken in een vijver, gaan praten.
In dit land is een massamoordenaar als Arafat welkom, hebben we zoals ik lees in de krant maar liefst 1500 oorlogsmisdadigers asiel en een huis gegeven, staan we toe dat radicaliserende moslims trainingskampen op de veluwe inrichten, gaan we met Imans die geen woord Nederlands kennen de discussie aan over goed en kwaad.
Maar iemand die rookt, dikwijls om stress te onderdrukken, verbannen we naar een hokje, stigmatiseren we, verachten we.

je mag dus een hekel hebben aan mensen waar een rooklucht om hangt? Wat doe je met mensen waar de lucht van uien om hangt? Of knoflook? Of Chanel 5? Of AXE?
Ja, aan die jongens die AXE gebruiken zul je ook wel een hekel hebben, want dat zijn van die male chauvinist pigs toch?

Nou, ik heb een hekel aan die mensen die de wereld willen verbeteren door hun zin door te drijven. Mensen die met iedereen willen praten, met alle criminelen meelij hebben.
Dat volk dat zich democraat noemt, maar iedereen zijn wil op wil leggen.
Egoisme heeft de maatschappij nog nooit beter gemaakt. Dit soort huichelarij, het meten met twee maten, dat maakt de wereld kapot.
Probeer eens met een roker te praten, probeer hem te begrijpen voordat je hem jou vooroordelen toebijt. Probeer eerst mensen te begrijpen voordat je om begrip vraagt, dan verbeter je de wereld wel.
 

Hoe motiveert u uw medewerkers?

heer Bob Vereycken   |    |  11 juni 2007
Reactie: Leuk artikel met uiteraard een groot waarheidsgehalte.
Ad de Beer doet er nog wat bovenop en in mijn ervaring blijkt inderdaad dat er té veel mensen rondlopen in bedrijven die de basis van het motiveren niet kennen door puur onwetendheid en die tegen beter weten in trachten vliegen te vangen met azijn.
 

Hoe motiveert u uw medewerkers?

heer R.B.M. Rest   |    |  11 juni 2007
Reactie: Ik denk dat er balans zit tussen complimenten geven en de confrontatie aan durven gaan. Soms moet je de beuk erin gooien en soms is een compliment genoeg.
Aan de leidinggevende dus om zijn feeling op dit gebied aan te scherpen, enige aanleg is nodig, zodat je situationeel kunt handelen met de juiste aanpak. Soms sla je de plank mis, scherp je daarmee aan!
Degenen, die aan je stoelpoot zagen, hebben daar misschien wel een reden voor, zijn ze beterdan jij?
 

Rokers kosten organisaties geld! Reken even mee...

Annemarie   |    |  11 juni 2007
Reactie: Het blijft altijd vermakelijk om de opgefokte reacties van rokers en 'liefhebbers van vrijheid' te lezen. Altijd hetzelfde: ''ja, maar heb je wel eens nagedacht over de mensen die drinken/fastfood eten/drugs gebruiken.''

Dat is toch niet het issue? Het gaat over roken. Naar een andere groep wijzen is dan wel erg gemakkelijk en voegt zeer weinig toe aan de discussie.

Helemaal mooi zijn de 'grondig onderbouwde' opmerkingen over de 'belachelijke' snelheidscontroles van bromfietsen en de gordels in een auto. Nee inderdaad, dat is volkomen overbodig, het lijkt wel een dictatoriale staat, dat Nederland van ons. (...)
Wat is de relatie tot mensen die last hebben van roken precies..?

Natuurlijk lummelen niet-rokers ook bij een koffieautomaat. Maar doen rokers dit niet dan? Werken zij naast het sigaretje non-stop door? Kom zeg..
Beter is om te zeggen dat rokers lummelen bij een koffieautomaat én tijd nodig hebben om te roken. Dubbelop dus, dat is hetgeen dat zo veel mensen stoort.

Persoonlijk heb ik een hekel aan medewerkers waar een rooklucht omheen hangt, vaak al van meters afstand te ruiken. Als niet-roker wordt je in een omgeving met rokers ongewild betrokken bij hun verslaving. Bijvoorbeeld door geur, afwezigheid of onrust ('ik móet nu echt even roken').

Moet ik daar dan dus maar mee akkoord gaan? Omdat iemand anders verslaafd is? Dat lijkt me toch niet. Laat de mensen met de verslaving dus voor een oplossing zorgen, niet andersom.

Ben het helemaal met Anne eens.
 

Rokers kosten organisaties geld! Reken even mee...

Ad de Beer   |    |  11 juni 2007
Reactie: Lieve Anne,

En al die ambtenaren die niet roken maar op onze kosten (ik ben geen ambtenaar, maar wel belastingbetaler) de krant zitten te lezen, uren met elkaar over de voetbal zitten te kletsen, koffieverslaafd zijn, onderzoeken doen naar dingen die iedereen behalve de overheid al lang weet, wetten zitten te maken die geen mens wil, behalve een paar activisten dan?
Je denkt wel erg beperkt alleen maar in je eigen straatje vind ik en dat zou je eigenlijk van een ambtenaar niet mogen verwachten, al weten we in ons land inmiddels wel beter toch?
 

Rokers kosten organisaties geld! Reken even mee...

Jos Arets   |    |  11 juni 2007
Reactie: Wel of niet roken op het werk? Deze vraag is niet meer relevant nu ook de nederlandse overheid (eindelijk) tot het besef komt dat de horeca per 2008 rookvrij dient te worden.

Dat rokers organisaties geld kosten is ook wel duidelijk - alle emotionele bezwaren ten spijt. Niet alleen door het verlaten van de werkplek, maar ook door het ziektegerelateerde verzuim van rokers.

En natuurlijk: niet alleen rokers veroorzaken problemen als het gaat om gezondheidsmanagement in organisaties. Maar het is wel een groep, die zichtbaar (en uitgebreid wetenschappelijk onderzocht) verhoogde gezondheidsrisico's lopen.

 

Rokers kosten organisaties geld! Reken even mee...

anne   |    |  11 juni 2007
Reactie: Alles goed en wel iedereen mag er van vinden wat ie wil maar hier even de praktijk op mijn werk. Een no-profit organisatie- overheid, heel veel werknemers, roken verboden. Dus naar buiten liefst met een heel clubje. Werkrelatie onderling o,o. 1 uur per dag minimaal (echt waar!) dus in totaal 27,5 dagen per jaar. Daar komt nog eens bij de gewone ontspanmomenten zoals lummelen bij het koffieapparaat of bij de collega's zwetsen die niet roken. En een volkomen verpeste lucht in liften en in de parkeergarage die bol staat van de stank.
Ik ben ambtenaar maar ook burger en ik wil hier niet voor betalen! Kortom, roken in je eigen tijd, je klokt uit als je naar buiten gaat en weer in als je terug bent. Wie er nu meer werk verzet, rokers of niet rokers, het is een bron van irritatie als er steeds mensen de afdeling verlaten en de rest toch echt doorwerkt. De telefoons blijven gewoon rinkelen en de niet rokende collega's worden daar nog eens extra mee opgeknapt. Of iemand wel lekker doorwerkt of niet, daar heb ik geen mening over, volgens mij heeft dat nl meer met je werkhouding te maken dan met het feit of je al dan niet rookt.
Zo mijn pauze zit er op - ja bij ons mag je flexibel gaan eten, erg mag heel veel!

 

Hoe motiveert u uw medewerkers?

Heer Melchissedec Ndong mboulou   |    |  11 juni 2007
Reactie: Wat ik verontrustend vind aan dit artikel is dat er geen stappen naar duidelijkheid (in de vorm van afspraken) in zitten ivm complimenten geven.

Het is natuurlijk logisch dat alleen complimenten geven niet gaat werken als je doel is om naar verbetering toe te werken...

Een complete stappenplan zou zijn om complimenten te geven waar het nodig is en meer nadruk te leggen op aandachtspunten in je feedback en je medewerker zelf laten samenvatten wat besproken is geweest. Zonder duidelijkheid krijg je geen afspraken. ;-)
 
< vorige 2003 2004 2005 2006 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10