zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Manager steeds narcistischer

heer JCF Meijboom   |    |  12 juli 2007
Reactie: Ik ben het helemaal eens met deze conclusie. De grootste valkuil is echter dat het eigen personeel te weinig respect krijgt en dat dit soort leiderschap daarom geen lang leven beschoren is.
 

‘The Secret’ komt eraan

Angelika Holland   |    |  12 juli 2007
Reactie: Beste Kees,
Ik denk dat jou conclusie ‘Blijkbaar willen we de negatieve zaken wel echt’ niet helemaal klopt. Naar mijn idee is het zo dat wij negatieve dingen aantrekken juist omdat we ze niet willen, maar aan ze denken omdat we bang voor ze zijn. Gedurende ons leven krijgen wij te maken met zowel positieve als negatieve ervaringen, waarbij geldt dat we van de positieve ervaringen genieten en door de negatieve ervaringen pijn/verdriet/irritaties enz. hebben. Omdat dit laatste niet leuk is, willen we liever niet dat dit weer gebeurt. Met een soort angst hopen wij dat slechte dingen niet zullen komen en dan trekken we ze juist aan. Voor een negatieve mindset hebben we dus geen cursussen nodig, omdat dit iets is wat uit een natuurlijk menselijk gevoel ontstaat: angst.
Maar ik ben het met je eens: het blijft toch wel heel apart allemaal…
 

‘The Secret’ komt eraan

Ad de Beer   |    |  12 juli 2007
Reactie: Marjolein,

Ik snap je woede niet, want je vertelt nu juist wat we allemaal zeggen. Je hebt de ''waarheden'' van The Secret'' al lang ergens anders gelezen. Je gebruikt ze en je ziet dat het werkt. Ik weet het, ik gebruik ze ook, niet omdat ik The Secret heb gelezen, niet omdat ik een aanhanger van de LOA, nee, omdat ik andere, meer wetenschappelijke werken heb gelezen. Ik ben een aanhanger van Covey, de 7 habits hangen in mijn bureau, zodat ik ze iedere dag zie.

Wat betreft The Secret, het verdient een 10 met een griffel voor het beste marketing concept van dit jaar. Zelden heb ik heel oude wijn in heel oude zakken zo goed vermarkt zien worden.

Maar het blijft heel oude wijn, in heel oude zakken. Het wordt verkocht als een geheim, maar het is geen geheim (krachtens de nieuwe wetgeving dus strafbaar). Het verkoopt hoop op iets wat voor veel mensen niet is wegggelegd, gewoon omdat ze de primaire persoonlijke eigenschappen, zelfvertrouwen, visie, maar vooral een duidelijk niet materieel doel, niet hebben.
Een paar mensen, en daar hoor jii bij, hebben die eigenschappen wel, maar hadden hulp nodig om die uit te pakken, te ontdekken.

De mensen op deze site zijn niet representatief voor het management in Nederland. Maar wel mensen die nadenken over het leven, management, organisaties. Mensen die weten dat er meer is dan The Secret en daarom weten dat het niks nieuws is, en zeker geen geheim.

Kortom, beheers je woede, zet die negatieve energie om in positieve energie, dan kom je weer een stapje verder op de weg naar verwerkelijking, het vinden van je ik, optimaal contact met jezelf. Want alleen dat geeft je dat heerlijke gevoel dat ''geluk'' heet.
 

E-mail werkt beschamende gemakzucht in de hand

Guido Thys   |    |  12 juli 2007
Reactie: Beste Michel,

Jammer dat je in het boek een toontje lager zingt. Nu hoef ik het weer niet te lezen :)

De elektronica is een zegening die een heleboel dingen mogelijk maakt en daar moeten we dan ook met volle teugen gebruik van maken.
Jammer dan voor de sollicitanten die niet door hebben dat ze op deze manier niet eens in de onderste lade terecht komen.
Ik ben het eens met Jan-zonder-achternaam dat de tijden veranderd zijn. Dit betekent niet dat de omgangsvormen daarmee plots veranderen.
Momenteel leven we m.i. nog in de laatste fase van de eerste hype van Internet voor zakelijke toepassingen, waarbij de mensen die het algehele beeld bepalen (eindelijk) hun scherpe kantjes verliezen. Je ziet het b.v. bij de service providers die eindelijk een klein beetje service gaan providen, en aan de meeste websites die (schoorvoetend) vanuit klantperspectief opgezet worden.
Wat ook over zijn hoogtepunt heen blijkt, is het ergerlijke gejij en gejouw dat meer en meer vervangen wordt door respectvol ''u''. Ik las gisteren nog de resultaten van een onderzoek waaruit blijkt dat de jongeren (21-) een stuk minder tolerant zijn dan wij, met name ook op het gebied van omgangsvormen. De onbeschoftheid van de generatie 21-31 ligt dus hopelijk snel achter ons.

Blijven nog incidenten als de bestandupdates, onbenullige sollicaties. e.d. Het blijkt dat mensen de veronderstelde (maar onbestaande) omkering van push en pull verkeerd begrepen hebben.
Ik ga er wel tegen in. Maar dat heeft alles met mijn karakter te maken. En ik heb ooit nog een lerarendiploma behaald. Dat zal ook wel geen toeval zijn.
 

‘The Secret’ komt eraan

Marjolein   |    |  11 juli 2007
Reactie: Tjonge, wat een gedoe om één onderwerp. Als ik in the Secret geloof zou ik jaloers zijn op mensen die meer zijn geslaagd in het leven, meneer de Beer? Bedankt voor dit fantastische zelfinzicht, ik ben dus gewoon jaloers.
U cynici doet er allen goed aan eens meer op onderzoek uit te gaan, en dan serieus onderzoek. Het is te gemakkelijk om het concept (van wie dat dan ook komt, da's niet relevant) af te doen als onzin alleen omdat mensen er geld aan verdienen. Kijk gewoon eens verder en probeer het uit. Alleen dàn kun je met recht een oordeel vellen. U komt op mij over als een soort beste stuurlui aan wal.
Persoonlijk heb ik een jaar of twee ervaring met de spiegelogie-theorieën en -praktijken van Willem de Ridder, waarvan dit concept bijna een kopie lijkt te zijn. En ik kan u vertellen dat het werkt, niet omdat ik er meteen in ''geloofde'' maar omdat ik door de gebeurtenissen overtuigd ben. Ik ben dus een voorstander van de ideeën van The Secret, maar om op de vraag terug te komen, (Gaat het een kans maken bij managend Nederland?) zou ik gebaseerd op alle negativiteit hier, voorspellen dat het geen kans maakt.
Het is alleen héél erg de vraag of deze kleine groep mensen, die kennelijk enorm veel tijd spendeert op deze site, representatief is voor managend Nederland. Er is dus nog hoop voor het concept.
 

Zo komt u van spijbelende werknemers af

RV   |    |  11 juli 2007
Reactie: Ik vind dit allemaal mooi, maar eigenlijk komt het daar op neer, dat de ziektewet, misbruikt wordt.

Wat de onderliggende reden, die uiteindelijk bij misbruik niets met ziekte te maken heeft, ook moge wezen, diegene waarvoor de wet dient, zullen uiteindelijk het slachtoffer worden, door het gedrag van die spijbelaars, indien de wet verstrengd wordt. Collega's zijn ook het slachtoffer, want die mogen te pas en te onpas, inspringen voor de plotse afwezigheid.

Uiteindelijk zijn er andere manieren genoeg om duidelijk te maken dat leiding niet naar behoren is. En mocht de leiding dan de oorzaak zijn van de ''ziekte'', dan zal uiteindelijk een gerichte psychologische aanpak wonderen doen, waarbij een afwezigheid van enkele dagen niet aan de orde is. Misbruik van macht, kan tot nader order ook nog altijd via arbeidsgeneesheer aangeklaagd worden.

Goedpraten van dit misbruik kan niet. Het verkrachten van een bescherming voor zwakkeren, is even erg als het ''gepruts'' van de leiding, en kan ook niet door de beugel.
 

‘The Secret’ komt eraan

Fatin   |    |  11 juli 2007
Reactie: Hi Kees,

Graag zou ik reageren op jouw bericht, bijdeze dan;

Er zit een groot verschil in het willen van iets en het verlangen naar iets.

Een verlangen, de achterliggende essentie, splitst zich op in het willen (behoeftes en wensen). Met andere woorden, de dingen die je voelt en/of denkt te willen, komen neer op hetzelfde verlangen. Dit verlangen heb je genegeerd en blijft zich kenbaar maken in het willen in velen vormen, totdat je hieraan gehoor geeft. En dus, is willen krijgen en voldoening geven aan jezelf, totaal anders......

Een stap zou zijn, jezelf eerst te vragen waarom je denkt iets te willen. En dan nog eens en nog eens en blijven vragen waarom, totdat je bij de essentie komt. Als je dan gebruik maakt van de velen vormen die het verlangen vertaald heeft in het willen, kun je een combinatie vormen...... en dit leidt WEL naar voldoening!

Daarom is mijn criteria om met mensen te werken die op zoek zijn naar voldoening, dit i.p.v. werken om de dingen aan te trekken die zij geloven te willen. Een gebed zonder eind! Want een verlangen kan zichzelf hebben vertaald in tientallen vormen van wensen en behoeftes.

In antwoordt op jouw vraag; “JA! Wij willen alles ervaren (het gevoel als uitkomst van een ervaring) wat wij (tussen haakjes) overkomt....”

Wij doen het zelf. Wij willen het zelf. Wij gebruiken de situaties zelf..... alles zijn wij zelf.... ook dat wat wij als ''negatief'' zijn gaan bestempelen. Alles!

De mindset;
Een uniek proces, wat tot op heden nog maar weinig echt in kaart is gesteld. Echter, welbekend bij enkele onder ons mensen. En ik moet zeggen, alhoewel het proces minder bekend is, maar het gevoel.....mmmmm, dat is velen maar al te bekend.

Een mindset die leidt naar resultaat, voelt als een besluit. Die heb jij toch ook wel eens genomen?

En met dat gevoel van zekerheid, opent er een wereld voor jou..... het is alleen de vraag; Waar ging dat besluit over..... want dit zul je hoe dan ook ECHT mee gaan maken, zoals je verwacht (het gevoel).

Zelf ontwikkeld ik de mindset die ik behoef, door mijn vingers te knippen en mijn concentratie te verleggen op dat punt. En een ander roept “CHAKA”! Een ieder zijn eigen ding, die vervolgens allemaal leidt naar dat ene gevoel. Twijfel,- en beperktloosheid. Gaan voor waar je staat en het resultaat?................. hihihihihi...

Succes ( of juist veel plezier)
Fatin
 

Hoe voert u een slecht nieuws-gesprek?

mevrouw M.A. Boersma   |    |  11 juli 2007
Reactie: Allereest (om duidelijkheid te scheppen) ik vind het een goed artikel, ookal had ie van mij nog uitgebreider mogen zijn.

Ik wil nog graag even wat kwijt over de reacties die geplaatst zijn rondom het artikel.

Elke situatie is anders, elke medewerker heeft een andere aanpak nodig. Hierop moet je inspelen als manager zijnde. In ieders verhaal (die hierboven gereageerd hebben) zit een oplossing voor een slecht nieuwsgesprek. De ene keer heeft praten wel degelijk zin en de andere keer keihard zeggen waar het op staat: take it, or leave it. (dat bedoel ik met de bom gooien).

Hoe ik zou reageren op de volgende situatie:

Jantje komt elke dag 20 minuten tot een half uur te laat. En verlaat de tent, stipt op tijd. Dat gaat al weken zo door. Zonder duidelijke reden.

1) hoe zou u dit gesprek beginnen? Ik zal allereerst vragen naar redenen. Hoe komt het dat Jantje de laatste tijd zo laat komt? Als manager zijnde zou ik de werknemer voornamelijk laten praten en het gesprek sturen door tussendoor vragen te stellen en diegene zelf te laten inzien wat het probleem is.

2) en wat zou u zeggen? Dit is situatieafhankelijk. Ik zou kunnen zeggen: ''Jantje, hoe komt het dat je de laatste tijd een half uur te laat bent? (bijv. antw: de bustijden zijn veranderd) Je weet dat je net zoals de rest om die tijd moet beginnen of iniedergeval je tijd per dag moet maken, wat denk je hieraan te kunnen doen? (bijv. antw: een bus eerder pakken).

Dit is natuurlijk een makkelijk voorbeeld. Ik ben verder geen expert in slechtnieuws gesprekken, maar wat ik er wel van heb meegekregen is dat je (zoals het artikel ook noemt) goed van te voren moet voorbereiden en inschatten wat de situatie is en wat je wilt bereiken. (wil je dat je zelf een oplossing geven, of dat je medewerker hier over nadenkt of meedenkt?)

Dit was het voor zover. Ik hoop dat er nog meer van dit soort onderwerpen op deze site komt. Je leert toch weer van ieders zienswijze.
 

Slow Management ?

Eric Arkesteijn   |    |  11 juli 2007
Reactie: Die titel. Slow Management, heb ik een mooi praktijkvoorbeeld van. Zo werd ik afgelopen maandagochtend meewarrig aangekeken door ‘bureaupassanten’ die het blad zagen liggen. (Ik werk op het snijvlak van energie en management in de glastuinbouw.) Dat gaat ongeveer zo: ‘Slow? Stilstaan?’ Ja inderdaad, stilstaan. Door stil te staan bij het ontwerp van een goede energiehuishouding verhoog je de energie-efficiency en daardoor het klimaat in de productieomgeving. Je brengt simpelweg de energie waar je het nodig hebt. Of dat nu warmte, arbeid of geld is. De gevolgen voor het rendement moge duidelijk zijn. De ‘passanten’ begrepen het meteen en legden zelf het bruggetje naar andere sectoren en bedrijfsomgevingen: ‘Ah, slow(er) management, faster processes and better or longer lasting strategies?”
 

Hoe stop ik racistische grapjes over mij?

jeroen Hensen   |    |  11 juli 2007
Reactie: In een ding zijn de mensen wel hetzelfde en dat is dat ze allemaal van elkaar verschillen (JH©)

www.latenttalent.nl
 

‘The Secret’ komt eraan

Kees   |    |  11 juli 2007
Reactie: Het frappante aan The Secret en the Law of Attraction en allerlei extra cursussen die tegenwoordig via internet worden aangeboden is dat het blijkbaar toch wel vrij moeilijk is om je voorspoed op welke wijze dan ook (geld, leuke baan, liefde, geluk enz.) te verkrijgen cq aan te trekken middels de principes van de theorieën. Het verkrijgen van de juiste mindset, als je maar echt wil, de juiste wijze van visualiseren van wat je echt wil, enz het is allemaal niet zomaar gedaan. Terwijl voor een hoop mensen het blijkbaar heel eenvoudig is en geen enkele moeite kost om de minder leuke zaken in het leven aan te trekken. Die kunnen we blijkbaar wel visualiseren, daar hebben we wel de juiste mindset voor en hebben we blijkbaar geen aanvullende cursussen voor nodig. Blijkbaar willen we de negatieve zaken wel echt.

Blijft toch heel apart moet ik zeggen

 

Hoe voert u een slecht nieuws-gesprek?

Ad de Beer   |    |  11 juli 2007
Reactie: Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

wat er van praten komt dat hebben we gezien aan de resultaten van Paars. Ja, door dat puin te ruimen werd de ploeg van Balkenende 1 en 2 niet echt populair.

In het bedrijfsleven is het niet anders. Blijven praten en de geit en de kool sparen levert alleen maar ellende op.

Maar ja, dat heb ik eerder al gezegd.
 

Hoe stop ik racistische grapjes over mij?

Guido Thys   |    |  11 juli 2007
Reactie: Ad,

Eens.
Overigens ben ik op een aantal blauwe maandagen nog eens lid geweest van de International Society for Humour Studies, een groep academici waar ik dan zowat de enige taalkundige was.
Uit een kort onderzoekje bleek toen dat Nederland het enige land ter wereld is waar iets bestaat als Youp van 't Hek/Paul de Leeuw humor.
Zo zie je maar, mensen zijn niet overal dezelfde.
 

Hoe voert u een slecht nieuws-gesprek?

Michel Hoetmer   |    |  11 juli 2007
Reactie: Mevrouw Boersma ik ben het met u eens (wellicht om verschillende redenen) dat de discussie 'nergens' over gaat. Want wat staat er nou eigenlijk voor 'ergs' in het voorbeeld? Hoe bedoelt u bom gooien? Zullen wij nog eventjes kijken?

Quote: “Frank, ik wil het met je hebben over de zorgen die ik me maak ten aanzien van jouw activiteiten om nieuwe klanten te vinden. Zoals je weet zijn wij een tijdje geleden van start gegaan met een campagne voor het werven van nieuwe klanten. Voor de meeste verkopers heeft dit geleid tot positieve resultaten. Het punt is dat jij hier nog niets aan hebt gedaan en ik denk dat wij daardoor de boot mislopen in jouw werkgebied.”

Laat dit nog eventjes op u inwerken. Dan kunt u enkele redelijke conclusies trekken:

De manager maakt zich zorgen (en dat is iets anders dan beschuldigen, laat staan bommen gooien). Vervolgens geeft hij aan waarom hij zich zorgen maakt. En daarna krijgt de verkoper in de uitwisselingsfase (3) alle gelegenheid om zijn versie van het verhaal te geven. En tenslotte maken beiden in goed onderling overleg opnieuw (aangepaste) afspraken.

Er staat nergens in dit artikel dat deze nieuwe afspraken een dictaat van de manager zijn. Wellicht komt de manager er acher dat in het werkgebied van Frank bepaalde problemen spelen die er voor zorgen dat de actie bij hem niet zo goed loopt. De aanpassing kan van alles beteken, dus ook actie bij Frank afblazen. Toch?

En mag ik de mensen die zo fel hebben geprotesteerd eens vragen hoe ze met de volgende uiterst simpele case om zouden gaan:

Jantje komt elke dag 20 minuten tot een half uur te laat. En verlaat de tent, stipt op tijd. Dat gaat al weken zo door. Zonder duidelijke reden.

Mevrouw Boersma / mevrouw Van Laar: hoe zou u dit gesprek beginnen en wat zou u zeggen?
 
< vorige 1970 1971 1972 1973 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10