zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Schulden slecht voor carrière

Rene Civile   |    |  19 september 2007
Reactie: @ Heer Haster,

Ook mij/ons zijn daar gegevens van bekend. Niet tegenstaand dat er ook de vraag is of bedrijven, anders dan bancaire instellingen, hier ook daadwerkelijk inhoudelijk gegevens mogen worden verstrekt. Hier bestaat namelijk al jurisprucentie over en het antwoord is voor alsnog neen.

Ik ben het zeker met u eens, in het kader van een zakelijk financieel risico analys, dat er wel degelijk mogelijkheden te bedenken zijn voor personen die wellicht 'gevoelig' zouden kunnen zijn voor 'externe invloeden'. Dat gegeven blijf je altijd houden en ook daar zijn wel regels en wetten voor.

Doorgaans wordt er op dergelijk niveau inderdaad heel anders omgegaan met een sollicitant en de aanloop procedure hiervan.
Het gros van de organisaties houd zich nog niet eens bezig met een standaard vorm van 'validering' van potentiele kandidaten.
Op dit terrein zou men misschien al eens na kunnen gaan denken over een bepaalde vorm van regelgeving zoals een bewijs van goed gedrag zoals in sommige beroepen nu het geval is.

RC PM
 

Vijf kanttekeningen bij de affaire-Verdonk

Ad Beer   |    |  19 september 2007
Reactie: Helemaal eens met de heer Jurgens.
Management en politiek hebben maar weinig met elkaar te maken. Hooguit hebben wij als managers last van de politiek en probeert de politiek, blind als ze is voor de maatschappij managers het leven zo zuur mogelijk te maken door een overdaad aan regels die niets regelen, alleen maar ontregelen.
Zowel Verdonk als Rutten zijn irrelevant voor het bedrijfsleven, laten we blij zijn dat ze hun speeltje hebben in Den Haag en niet in het bedrijfsleven actief zijn.
Zeg nu eerlijk, welke politici hebben na hun politieke leven echt iets betekend voor een bedrijf? Alleen Kok heeft een beetje invloed gehad, voor de rest ken ik er geen een.
Laat de dames en heren maar lekker stoer doen in hun eigen wereld. Laat ze lekker bakkeleien over hun interne problemen, dan hebben ze tenminste geen tijd om ons leven nog moeilijker te maken dan het al is.
 

Alcoholmisbruik maakt werknemer ziek, en werkgever ook

Laura van den Brink   |    |  19 september 2007
Reactie: Ik kwam deze link tegen, misschien een idee?

www.alcoholtester.nl
 

Vijf kanttekeningen bij de affaire-Verdonk

heer j jurgens   |    |  19 september 2007
Reactie: Al jaren geniet ik van de website managersonline, waarin voor managers relevante artikelen kort staan verwoord. Tot op heden wisten we daar de politiek, zeker voor zover het geen direct invloed heeft op management-issues aardig buiten te houden.
Het betreurt mij dat de discussie omtrent Rita nu toch ook hier binnengeslopen is. Mijn voorstel is ons te richten op relevante zaken voor de doelgroep en ons niet in te laten met dit politiek gekonkel. Daar zijn genoeg andere kanalen voor.
 

Selfulfilling prophecy belemmert 45-plusser in vinden van een baan

heer E Geenen   |    |  19 september 2007
Reactie: Aan bvdbosch mbt ''Het probleem is volgens mij dat de meeste mensen steeds meer willen verdienen en een hogere functie willen.''
en
''Daarbij komt dat ouderen ook minder flexibel zijn dan jongeren om zich aan situaties aan te passen. Jongeren vinden het prima om op vakantie een keer op een luchtbedje te liggen of op een slaapzaal met andere jongeren, dat zie ik ouderen nog niet zo snel doen.''

De hoogopgeleide 45plussers die ik ken hebben helemaal geen hoge financiele eisen meer. Zij willen wel kwaliteit leveren en een baan op niveau waar ze hun ambitie in kwijt kunnen. Veelal zijn hun kinderen het huis uit of staan op het punt om het huis uit te gaan. Hun huis is meestal al voor een groot deel afbetaald en vaak werkt de vrouw ook nog parttime bij. Dat de meeste mensen meer willen verdienden is mijn inzien niet juist. Dat 45plussers het gevoel hebben dat zij ondergewaardeerd - dreigen - te worden als zij geen eisen stellen lijkt mij eerder aan de hand.

En dat deze groep minder flexibel is? Tja, heeft dat te maken met het slapen op een luchtbedje? Ik ken genoeg stramme 45plussers die dat wel doen.

Veel 45plussers weten uit ervaring hoe zaken het beste aangepakt kunnen worden. Mogelijk dat dit gezien wordt als infexibel. Dat de jongere garde daar mogelijk moeite mee heeft zegt meer over deze groep en heeft volgens mij meer te maken met angst om geconfronteerd te worden met de autoriteit van wijsheid van deze 45+ers.

Met vr. groet Eduard Geenen
 

Afgestudeerde liegt en bedriegt voor baan

Ton   |    |  19 september 2007
Reactie: Er werd mij bijna nooit gevraagd wat ik kon betekenen voor een firma maar steeds waarom ik mijn vorige werkgevers had verlaten.

Dat was kennelijk belangrijk voor de nieuwe job.

Ik kan me helemaal vinden in de reactie van Ron an Rijswijk verder.

Trouwens wat heb je nu aan het natrekken van referenties bij pas afgestudeerden. Ja je kunt vragen of ze inderdaad op die school hebben gezeten.

Referenties zijn toch al niet altijd betrouwbaar blijkt in de praktijk.

Gun gewoon iemand de kans, meestal krijgt zoiemand toch eerst een tijdelijk (proef) contract.

Zelfs iemand die moeilijk aan de bak komt blijkt vaak opmerkelijk goed te presteren. Zo iemand wil zichzelf bewijzen en grijpt een kans vaak als laatste strohalm krampachtig vast, is dankbaar dat u hem die kans gunde en zal ook niet meer zo snel geneigd zijn te kijken of het gras bij de buren groener is.
Zeker ouderen zijn blij als ze hun verloren zekerheid kunnen terugvinden bij u.
 

Vijf kanttekeningen bij de affaire-Verdonk

Ad Beer   |    |  19 september 2007
Reactie: Wat een onzin allemaal.
Politiek is een ander spel dan het bedrijfsleven. Hier speelt heel wat meer mee dan alleen de VVD. Hoeveel aandacht geven de media aan de continue zelfverijking van de linkse politici? Een wethouder die een huisje laat bouwen voor zijn dochter met geld van de gemeente, kamerleden die het niet zo nauw nemen met hun declaraties, te veel om op te noemen.
De hele rel in de SP, waar ook een kamerlid is weggestuurd, twee regels tekst, verder niets. Die PvdA ex-moslim, ergens op pagina 17 een paar woorden. VVD, LPF, Wilders, met super grote koppen op de voorpagina.
De NOS zendt het hele partijcongres van de VVD life uit en Freddy staat te waterbekken van de ruzie in de VVD, met genoegen ziet hij dat de kopstukken van de VVD een andere mening hebben.

Rutte is politiek leider omdat hij een Wouter Bos uitstraling heeft (en dat is ook niks meer waard nu iedereen op pagina 11 kan lezen dat Wouter alleen maar liegt) en Rita had een mening die ''politiek niet correct'' (lees niet links) is. Omdat de VVD het lef niet had zich als rechtse partij te profileren is een politieke keus gemaakt voor Rutte. En de linkse pers zag haar kans en ging dezelfde smerige methodiek aan die eerder Fortuyn eerst zijn leven en daarna de partij die zijn naam droeg kostte.
Dat is het spel en of het nu Rutte zijn kop kost, dat zal hem worst wezen, even in Brabant de staten in gaan en je zit goed voor de rest van je leven (waarom heeft deze zaak van zelfverrijking van PvdA politici nauwelijks oproer veroorzaakt?
Gaat de VVD kapot aan dit incident, welnee, links nederland heeft geen behoefte aan echte rechtste denkers, dus zal de aanval wel op de PVV en RVV (Rita Verdonk Vereniging) worden ingezet, met hulp van de media.
En de verliezers? Wij allemaal, want de PvdA stort ons weer in een economische crisis die de VVD straks weer op mag lossen.
 

Liever Rita of Rutte?

Nanette   |    |  19 september 2007
Reactie: Rita is de aap die de baan durft te pakken.

Men neme een kooi met apen.
In het midden hangt men een banaan.
Onder die banaan zet men een ladder.
De eerste aap springt op de ladder.
Hij wil de banaan. Alle apen worden natgespoten.

Een tweede aap probeert hetzelfde. Opnieuw…
Nog vooraleer de derde aap goed en wel op de ladder staat, slaan de andere apen hem van de ladder, uit vrees om…
Geen enkele aap riskeert het nog om de banaan te pakken.

Men haalt één van de apen uit de kooi en vervangt hem door een nieuwe. De nieuwe wil onmiddellijk de banaan maar wordt door de andere apen van de ladder gehaald.

Men haalt een tweede aap uit de kooi en vervangt hem door een nieuwe.
Weerom gebeurt hetzelfde.

Dit herhaalt zich tot alle apen van het begin vervangen zijn door nieuwe apen. Geen enkele aap waagt het nog om de ladder op te gaan om de banaan te pakken.

Waarom niet? Dat is hier nu éénmaal zo!!

Sommige wetten zijn verouderd en met Rita wordt dat extra helder.............
 

Trein van de zaak populair

heer Ron Ladage   |    |  19 september 2007
Reactie: Heel fijn voor de spoorwegen dat ze het zo goed doen. Zeker wanneer je het groene denken meeneemt in je verhaal, slechts 41 gram CO2 klinkt geweldig, maar hoeveel stroom moet worden opgewekt voor het spoor?
Voor forenzen is het een goede oplossing, mits er natuurlijk ergens in de buurt een treinstation is, zodra de werknemer met een bus of meerdere bussen moet reizen om bij een station te komen, dan is er een heel andere uitstoot van CO2.
Heerlijk dat het treinstation voor de deur van uw zaak aanwezig is.
En ook uw vertegenwoordigers kunnen met de trein gaan, komen ze aan 1 of 2 klanten per dag.
En wanneer je in b.v. Zeeuws Vlaanderen woont, helaas geen enkele trein te bekennen.
Kortom het gaat alleen op bij goed openbaar vervoer en dat ontbreekt buiten de randstad.
En we gaan meer betalen voor in de files te staan dus de prijs van de treinkaartjes kan verder omhoog.
Kostenaspecten spelen steeds mee binnen je bedrijf en het blijft steeds afwegen hoe het zo goed mogelijk te regelen.
Dus niets is ideaal, zoals Cruijff zegt, aan elk voordeel kleeft een nadeel en aan elk nadeel kleeft een voordeel.


 

Eén op de vijf werknemers drinkt excessief

mevrouw Marij Oijen   |    |  19 september 2007
Reactie: Alcohol wordt een steeds groter probleem omdat er een boodschap wordt uitgezonden, dat het leven pas leuk en gezellig is als er alcohol genuttigd wordt. Ten tweede geeft alcohol een verdoving en hoeven mensen zich even niet bezig te houden met hun problemen. Als ervaringsdeskundige weet ik hier alles van en leef nu een gelukkig, en gezellig, leven zonder alcohol. De aanpak van alcoholproblemen kan een stuk beter in Nederland maar de ervaring leert dat er alleen naar de gevestigde bedrijven, die zich hier mee bezig houden, wordt geluisterd.
 

Acht tips voor een persoonlijk compliment

Ad de Beer   |    |  19 september 2007
Reactie: Ik maak onderscheid tussen functioneringsgesprekken en beoordelingen. Het eerste gesprek is tweezijdig, het tweede is eenzijdig. Kortom de machtsverhoudingen zijn verschillend.
Een beoordeling doe je als je een besluit met een rechtspositioneel karakter wilt nemen. Het valideert het besluit. Functioneringsgesprekken gaan over het werk, maar bilateraal. Minder formeel al is verslaglegging aan te bevelen.
Ik zou de kreet functiewaarderingsgesprek niet gebruiken, de link naar functiewaardering is dan te snel gelegd met alle nare gevolgen van dien.
 

Vijf kanttekeningen bij de affaire-Verdonk

Rene Civile   |    |  19 september 2007
Reactie: Me dunkt, artikel en reacties lezende, dat er wel enkele kanttekeningen gezet mogen worden.

1. Analyze

Wie, wat wanneer feitelijk heeft gedaan is niet meer zo heel boeiend. Wanneer we het moment bekijken kunnen we feitelijk twee dingen opmerken.

Rutte,

Ongeacht de werkelijke beweegredenen voor Rutte tot het nemen van de stap die nu is gezet, politiek blijft nu eenmaal politiek nietwaar, is het zo dat Rutte niet bij machte is gebleken Rita's ambitie in enige mate te beteugelen en te kanaliseren. Had hij dit feitelijk wel gedaan dan zou de huidige situatie helemaal niet eens zijn voorgekomen.

Verdonk

Rita heeft zelf ook niet erg 'handig' geacteerd. Immers, wanneer zij achter Rutte was blijven staan, haar ambitie wat beter vorm had gegeven dan was er vanzelf wel een moment gekomen dat zij, hoogst waarschijnlijk het roer, over had kunnen nemen op karakter.

Feitelijk mogen we concluderen dat er geen winnaars zijn, ook al roepen twee kampen om het hardst. De zetelverdelingen in de peilingen zijn alleen maar gebaseerd op 'sentiment' en niet op feiten. Een analist stelde het goed. Het is nog maar de vraag of Verdonk bij de volgende verkiezingen ook zoveel zetels haalt als de opiniepeilingen haar nu toebedelen.

Het is aan Rutte zich nu te concentreren op de toekomst. Zijn allergrootste taak is eindelijk met een heel duidelijk VVD verhaal naar buiten te komen en zich te profileren als een echt politicus, iets wat we van dit huidige kabinet tot op heden maar erg summier hebben mogen ervaren.

Voor Verdonk is het zaak om de tijd te benutten een goed plan te maken voor de mogelijke zetels die zij de volgende verkiezingen in de wacht zou kunnen slepen en niet in dezelfde valkuil als Wilders en Fortuijn te stappen. Twee laatsten moesten namelijk op stel en sprong nog een partijprogramma bij elkaar schrijven en die ondersteunen met veel bombastische taal.

2. Politiek vs Bedrijfsleven

Er is geen paralel te trekken tussen de politiek en het bedrijfsleven. Immers, wanneer een CEO, CIO, CFO of wie dan ook op dit niveau, zich zou hebben gedragen als men in de politiek pleegt te doen, die kan rustig gedag zeggen tegen een constructieve carriere, laat staan zijn 'naam'.

Het politieke apparaat is iets wezelijk anders als het bedrijfsleven, ook de mores en gedragingen. Als het bedrijfsleven zich op eenzelfde wijze voort zou bewegen als de politiek dan voorspel ik u dat de BV NL er uiterst belabberd voor zou staan en wij als BV zouden degraderen naar het niveau tweede of derde wereld land. Laat daar geen misverstand over bestaan.

Vandaar dat menig C*O zich onthoud van uitgebreide commentaren. Sterker nog, men zal, onder het genot van een kopje koffie of een glaasje wijn, er het hare/zijne van denken en vervolgens weer overgaan tot de orde van de dag. Er zijn nu eenmaal andere prioriteiten.

Een van de grootste prioriteiten zal zijn hoe de lastenverzwaringen, zoals in de nota naar voren kwam, te verdisconteren in producten/diensten van de onderneming en die rekening integraal bij klant en uiteindelijk de consument neerleggen.

Immers, een onderneming is nu eenmaal geen charitatieve instelling, dat doet de regering maar.

Dat brengt ons bij de grote leugen van dit moment. Natuurlijk zullen de berekeningen van die lastenverzwaringen voor de belastingbetaler wel kloppen. Maar dat is maar schijn. De prijsverhogingen die er dadelijk aan gaan komen zijn hierin niet meegenomen.

Ergo, de gemiddelde burger gaat er in koopkracht niet 0.25% of 1% op achteruit, u moet niet gek opkijken wanneer dit zelfs op zal lopen van 1.25% tot 7%. Want, politiek gezien, kunt u prijsverhogingen van het bedrijfsleven natuurlijk de politiek niet aanwrijven.

Stap niet in het politieke fenomeen dat 'verdeel en heers' heet en probeer het totaal plaatje te zien en u zult zien dt het probleempje Rutte Verdonk bijzonder marginaal wordt.

RC PM


 

Vijf kanttekeningen bij de affaire-Verdonk

De Wit   |    |  19 september 2007
Reactie: Opvallend is dat veel mensen in blinde adoratie achter Verdonk aanhollen. Als je die mensen dan vraagt wat Verdonk gerealiseerd heeft voor de Nederlandse bevolking is men echter snel uitgepraat: iets met vreemdelingen (en dan effectief nog maar een paar 1000 daarvan ook). Maar als het gaat om alle andere issues waarmee we in dit land te kampen hebben dan heeft ze nog geen zandkorrel verlegd. Wat in de herinnering het meest blijft hangen is dat ze mn. met zichzelf bezig is. En als Verdonk zelf spreekt over ''het Verdonk-effect'' lijkt ze met dit effect toch mn. te doelen op het effect dat haar naam en al het gedonder daaromheen veel te lezen is in de pers. Ik heb meer behoefte aan iemand die een effect teweeg brengt waar ik in mijn dagelijks leven iets van merk. Iemand die onze samenleving meer kwaliteit geeft in plaats van ons afleidt van wat er werkelijk aan de hand is. Al met al is Verdonk een storende non-valeur die nog een beetje heeft doorgehobbeld op het beleid van Cohen als staatssecretaris. Toen die koek op was had ze haar inhoudelijke kruit verschoten en betrok ze haar hele politieke leven op zichzelf. Een trieste vrouw waarbij de kiem van haar egocentrisme en verwoestende eigengereidheid waarschijnlijk in haar jeugd is gelegd. Medelijden zou op z'n plaats zijn als zij zichzelf niet zoveel wijsheid en macht toedicht zoals ze nu doet. En eenieder die zegt dat Rutte haar eerder de wacht aan had moeten zeggen en daarmee zwak overkomt had dezelfde Rutte afgeschoten als ie haar maanden eerder de fractie had uitgezet. Dan was het verwijt ongetwijfeld geweest dat hij zich persoonlijk bedreigd voelde door het populisme van Verdonk en daardoor direct van haar afwilde. Blijkbaar is het moeilijk voor sommigen te aanvaarden dat de vrouw op wie zij zo rekenden niet meer is dan een trieste eendagsvlieg met hoogdmoedswaanzin.
 

Manager moet handen weer vuil maken

Ad Beer   |    |  19 september 2007
Reactie: @Rene,

De kenmerken die jij beschrijft voor de Aziatische landen gaan al even niet meer op. Het life-time-employment hebben ze al even achter zich gelaten, ook daar is employeeship inmiddels een ingeburgerd begrip. Het bedrijf dat voor je zorgt van de wieg tot het graf bestaat ook daar echt niet meer.
Wel betrekt men de medewerkers bij de processen en het werk.
Fix the problem not the cause is westers, zeker niet oosters. Men weet daar maar al te goed dat het zoeken van de oorzaak tot een echte oplossing leidt en dat het verhelpen van het probleem per definitie tot meer problemen leidt. De methodes van probleemoplossing die ze gebruiken maken echter optimaal gebruik van de kennis van de medewerkers, het probleem wordt ter plekke geanaliseerd en niet in een vergaderzaal ver van de werkplek.
Centraal in hun bedrijfsmodel staat de Deming Cirkel, plan, do, check, act en mede daardoor is hun productiesysteem zo efficient.
Neem daarbij dat alle systemen in het bedrijf op elkaar zijn afgestemd en dat Kaizen een dagelijkse bezigheid is, dan zie je waarom de bedrijven zo efficient zijn.
Voor ons westerlingen geldt dat wij de aloude Scientific Management systemen los moeten durven (en kunnen) laten om hun systeem te kunnen evenaren.
De basis, employee empowerment, het geven van verantwoordelijkheid aan de medewerkers, het verminderen van de machtsafstand, dat is vooralsnog het probleem voor veel managers.
Toen ik begon bij Faurecia stond ik ook vreemd te kijken van bepaalde dingen. Je begint bij ons, ook als top manager, 40 uur aan de productieband, bij voorkeur in een klote shift (heel vroeg of heel laat) dan weet je wat de mensen doen die het geld voor ons verdienen.
Inmiddels ben ik helemaal ''begeisterd'' door het systeem en snap ik niet waarom andere bedrijven het niet toepassen. Het kost niks, nee, het levert geld op. De gemiddelde prestatieverbetering is 15% per jaar, jaar in jaar uit. Welk bedrijf zou dat niet willen hebben?
 
< vorige 1883 1884 1885 1886 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10