zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Sollicitant liegt wat af

mevrouw MC Pasch   |    |  20 september 2007
Reactie: Meneer Beer
Ik wil toch even reageren want u haalt er van alles bij. Dit ging over het solliciteren op zich en de eerlijkheid eromheen. Diploma's zegt inderdaad weinig maar het is een paspoort om overal binnen te komen ook al is het gekopieerd. Dat zijn toch oplichterspraktijken. Een rijbewijs heeft te maken met iemands gedrag en feeling voor het rijden dat papier zegt inderdaad niets dat zijn momentopnamen. Daar moeten ze eerst de leeftijd van verhogen. De jeugd maakt nog steeds de meeste ongelukken vooral als ze net hun rijbewijs hebben gehaald en stoer gaan doen. Als ik tegen een doodziek iemand zeg dat het goedkom is dat om iemand te troosten en een hart onder de riem te steken. Dat heeft met gevoel te maken. Dat is geen liegen. Voor en rechter heb ik een advocaat nodig en dat is gewoon een spel wat er gespeeld wordt. Recht bestaat niet dat is te koop in deze wereld. We weten dat advocaten en makelaars nu eenmaal ratten zijn. Maar soms heb je ze nodig.
 

Vijf kanttekeningen bij de affaire-Verdonk

heer Ron Ladage   |    |  20 september 2007
Reactie: Zo Ad Beer jij hebt met je reactie op onze pers het gelijk aan je zijde.
Er is bijna geen land waar in de opleiding van journalisten zo sterk het zogenaamde socialistisch denken wordt ingepompt, misschien beter gehersenspoeld wordt.
Rellen bij de linkse partijen, vertel er zo weinig mogelijk over, rellen bij rechts, tot rechtstreekse uitzendingen toe.
Nu vind ik het moed getuigen dat de VVD dit laat gebeuren, een teken dat openheid toch van toepassing is. Helaas zorgen de verslaggevers weer voor een eigen invulling aan het verhaal, het zogenaamde links verdraaien van de waarheid.
Betreffende het conflict Rutte/Verdonk, dat heeft de VVD aan zichzelf te wijten.
Het imiteren van de Amerikaanse “droom” van verkiezingen binnen de eigen partij, werkt in ons land niet. Dat zijn we niet gewend en doe m maar normaal, is onze insteek.
Wanneer dan Verdonk met verve een campagne organiseert, verwijten we dat haar weer, ondanks dat zij wel door had hoe reclame werkt.
Inderdaad het is maar goed dat deze lieden, zowel links als rechts, niet een echt bedrijf moeten runnen, dan weet je zeker dat het snel gedaan is.
Daar kan je niet mensen die er niets aan kunnen doen, het geld weer uit de zak trommelen.
Zelf mijn eigen huishouden moet een sluitende begroting hebben, maar een kabinet mag alles verzieken, want dan verhoog je toch gewoon de belastingen en ga je vrolijk door.

 

Liever Rita of Rutte?

Nanette   |    |  20 september 2007
Reactie: Wel blijven bij de feiten, het is niet Rita die de mensen terug stuurt. Het is de wet!

Met Rita haar optreden werd duidelijk dat deze wet niet klopt!

En dat Rita een politica is die niet marchandeerd met wat wel en niet goed uit komt maar zich gewoon aan de Nederlandse wet houdt.

I.p.v. op de man/vrouw te spelen is het wijsheid om de bal blijven te spelen, i.p.v. vanuit emoties te reageren is het wijsheid bij de feiten te blijven.

Als een wet niet deugt pas de wet aan!!

''Behandel goede mensen goed.
Behandel niet-goede mensen ook goed.
Zo komt goedheid tot stand.''

Lao-Tse Chinees filosoof (+/- 600 v.C.)



 

Selfulfilling prophecy belemmert 45-plusser in vinden van een baan

Rens Rugebregt   |    |  20 september 2007
Reactie: Zelf als ''middle manager'' net 50 geworden en werkzaam bij Philips, maak ik beide kanten van het verhaal mee. Als manager stimuleer ik jonge talenten om ervaring op te doen en te leren, en moet ik meewerken aan kostenreductie (waarbij alle eerder genoemde tactieken overwogen worden). Om jonge mensen groeimogelijkheden te geven in het bedrijf moet er ''boven'' hen enige beweging zijn, en moeten er ''aansprekende'' funkties worden geschapen die appelleren aan de belevingswereld van die jongere generatie. Ondertussen zorg je ervoor -uit sociaal oogpunt- dat mensen die qua leeftijd op hun pensioen afstevenen ingebed worden (hun interesses en persoonlijke belangen zijn niet meer louter en alleen meer gericht op het bedrijfsbelang of de baan de ze hebben). Deze groep ziet vaak geen weg naar een andere funktie, en wil eigenlijk heel efficiënt teren op opgedane ervaring. E.e.a. betekent dus dat de beweging moet komen uit de groep van -pak 'm beet- 45- tot 55-jarigen. En daar hoor ik dus zelf bij. Ik ben flexibel, voel mezelf niet ''uitgeleerd'', en ben nèt zo overtuigd van mijn waarde en kwaliteiten als de vele jonge talenten die ik in mijn loopbaan heb geholpen (eigenlijk heb ik de kunst wat afgekeken van hen :-). Maar toch... ik moet dus weg, en ik wordt opgevolgd door mensen die ikzelf heb opgeleid. Het ligt niet aan mijn kwaliteiten (wordt me verteld) maar men wil graag verder met jonge, dynamische mensen die de energie en drive hebben ''er iets van te maken''. En: ik moet niet tè snel een andere baan vinden, want het is wel handig dat mijn opvolgers met enige regelmaat bij een ervaren coach kunnen komen opdat ze sneller efficiënt aan de slag gaan. Een heel dubbel gevoel dus...

Een paar van mijn waarnemingen:
- het is inderdaad moeilijk om die midden-categorie in beweging te krijgen, niet omdat ze dat niet willen, maar omdat het bedrijfsonderdeel puur uit bedrijfseconomisch oogpunt die mensen te lang uitnut en vasthoudt totdat er andere opties zijn in de vorm van jonge krachten met frisse ideëen en kennis
- de ervaring die een generatie opbouwt wordt snel vertaald naar een vakkenpakket bij de opleidingsinstituten, waardoor jonge mensen een soort kick-start krijgen; dat maakt de oudere werknemer m.i. niet minder waard!
- oudere werknemers zijn relatief gezien véél efficienter en hebben minstens zo'n grote inzet als jongere krachten (de jonge medewerker heeft een heel aktief sociaal leven buiten werk en familie, en op wat latere leeftijd allerhande issues met het kersverse gezin, waardoor heel vaak deeltijdarbeid, en weinig bereidheid tot overwerk en bv. reizen)
- het bedrijfsonderdeel heeft een reactief beleid als het om ouderen gaat (doorstromen, demotie, salarisreductie, begeleiding door externe instanties) en is niet pro-actief in het mentaal voorbereiden van medewerkers op de dynamiek in het werkzame leven (daardoor kun je mensen te snel kwijtraken; ik heb een concreet geval waarbij mijn baas mij verwijt dat een talent uit mijn groep naar een betere baan elders stapt)
- het hogere management hoort in dezelfde leeftijdscategorie thuis, maar daar zie ik voornamelijk géén voorbeeldgedrag (baan, status en inkomen zijn drijfveren) om eens plaats te maken voor nieuwe kandidaten
- managers communiceren i.h.a. heel slecht over dit soort perikelen naar hun personeel: gesloten, in warrige termen en niet motiverend of stimulerend
- als iedereen van goede wil is, zijn er altijd leuke plekken te vinden (ook ik land uiteindelijk weer goed)
- het blijft echter een onontkoombaar mechanisme dat we ouder worden en vroeg of laat allemaal in die ''tussengroep'' van 45-55 komen, ingeklemd tussen aanstormende talenten en de zittende gevestigde orde

Het zou goed zijn als we ons eens bezinnen de op waarde di we toevoegen aan elkaar, nu en in de toekomst, en de arbeidsdynamiek pro-aktief gaan managen. Het was voor mij in ieder geval een leerzame tijd!
 

Liever Rita of Rutte?

heer M. Bouhalhoul   |    |  19 september 2007
Reactie: Is rita zo populair omdat ze vluchtelingen terug heeft gestuurd en die vervolgens werden vermoord in hun landen? Krijgt ze daarvoor te veel stemmen? dan weet ik wat voor mensen op zo´n achterbakse doorgedraaide antipoliticus stemmen. Nee voor mij toch Rutte. Leve de koningin. Leve het koninkrijk en weg met de VVD de anti-liberalisme partij.
 

Vijf kanttekeningen bij de affaire-Verdonk

Huib Panhuyzen   |    |  19 september 2007
Reactie: Met alle respect voor de heren Jurgens en Beer, maar mijn bijdrage van gisteren was juist bedoeld om een ernstige en vooral strategische fout in het management van een landelijke verkiezingscampagne aan de kaak te stellen. En om stil te staan bij de consequenties die hiermee samenhangen voor het betreffende management.

Om deze reden behoort naar mijn stellige overtuiging in ieder geval mijn bijdrage wel degelijk op de reactiesite van managersonline.
Anders had ik ook niet gereageerd.

Ik nodig beide heren dan ook uit om mijn bijdrage van gisteren nogmaals goed te lezen.
 

‘The Secret’ komt eraan

Theo Brouwer   |    |  19 september 2007
Reactie: In mijn boekenkast heb ik vier boeken staan;
Het oudste is van 1928 namelijk ''De kracht is in U'' geschreven door Henry Thomas Hamblin. het tweede boek is eveneens van Hamblin uit 1930 en is getiteld ''De kracht der gedachten''.
Het derde boek is van Dr.Joeph Murphy,''De kracht in jezelf'' 1982, met zeerveel
herdrukken.
Het vierde boek is van Omraam Mikhaël Aïvanhov getiteld ''De Macht van de gedachte'', uitgave 2000.
Ik wil hier twee opmerkingen bij plaatsen;
1)The Secret is als oude wijn in nieuwe vaten, 2)zakelijk en slim van Rhonda Byrne
 

Schulden slecht voor carrière

heer H.A. Haster   |    |  19 september 2007
Reactie: Geachte heer Civile,

De samenleving in de VS is inderdaad harder en zakelijker dan in NL, en ik hoop dat NL niet op de VS gaat lijken wat dat betreft. De schuldenproblematiek is echter wel internationaal en is in veel (rijke westerse)landen actueel. Werkgevers kampen steeds vaker met personeel dat ernstige financiele problemen heeft (loonbeslag e.d.) en extra aandacht vraagt. Wat inderdaad prive was wordt dan toch anders. Ik pleit niet voor striktere regels maar voor meer aandacht voor deze problematiek. Het aardige van dergelijke nieuwsberichten is dat je eens kunt kijken hoe wij daar dan mee omgaan.
 

Sollicitant liegt wat af

Patty Lippits   |    |  19 september 2007
Reactie: Zowel voor de werkgever als voor de sollicitant is het soms lastig een juist beeld te krijgen. Wat de een vertelt komt niet altijd overeen met hoe de ander iets ervaart. Capaciteiten kunnen worden overschat, werkdruk kan worden onderschat.
Ik adviseer een sollicitant daarom ook altijd om op de mogelijke nieuwe werkplek rond te kijken en aan de medewerkers een aantal vragen te stellen.
Aan werkgevers geef ik het advies om af te stappen van de gebruikelijke interviewtechnieken, zoals de veelgebruikte STAR methode. In plaats van te geloven wat mensen vertellen, kun je beter kijken naar het gedrag.
Met wat creativiteit is het voor iedere functie mogelijk een praktijksituatie te creeren, die veel meer informatie op kan leveren dan een succesverhaal uit het verleden.
En zo worden sollicitatiegesprekken heel wat prettiger om te voeren!

Patty Lippits
Communicatietrainer en Coach.
 

Sollicitant liegt wat af

Ad Beer   |    |  19 september 2007
Reactie: @mevr Pasch,

Valse papieren en zo, och, papieren zijn voor recruiters die de naam recruiter niet waard zijn. Voor mij hoef je je diploma's niet mee te nemen. Alleen je CV voldoet en dan kom ik er wel achter of het allemaal klopt. Er is momenteel zeer veel te vinden over bijna iedereen op internet (dus zorg dat je leugens ook daar terug te vinden zijn).
Wat zegt een diploma? Dat je ooit in je leven eens een prestatie hebt geleverd op het nivo waar dat papiertje voor staat. Een rijbewijs wil zeggen dat je er ooit in geslaagd bent om bijna een uur bijna foutloos aan het verkeer hebt deelgenomen. Als ik ervan uitga dat iedereen die zich in een auto op de openbare weg begeeft dat examen heeft behaald en ik zie de gedragingen van 80% dan weet ik wat dat papiertje me zegt, niks, nada, nothing.
Tja, en mensen liegen, dat hoort bij onze soort, als je echt eerlijk bent dan geef je het toe. Mensen die roepen dat ze nooit liegen, liegen op het moment dat ze dat zeggen.
Het hoeft geen kwaadaardige leugen te zijn, leugentjes om bestwil bestaan ook. En daar heb ik geen moeite mee.
Zeg je nooit tegen een doodziek iemand dat het allemaal goed zal komen? Lieg je niet een beetje om mensen weer uit de put te helpen?
En als we eenmaal voor de rechter staan in een conflict, dan is het vaak niet al te slim om de hele waarheid te vertellen.
 

Sollicitant liegt wat af

mevrouw MC Pasch   |    |  19 september 2007
Reactie: Meneer Beer
Halve waarheden en vage beloftes hebben we sowieso al niets aan het gaat om de valse papieren de vals gekopieerde diploma's van anderen met jouw naam eronder. Dat is zuivere oplichterij. Daar ging het toch om? Wouter Bos komt niet solliciteren dat sommigen daar op stemmen is meer een foute uitstraling waar men op valt want de gemenigheid kijkt zijn ogen uit. Want de man heeft verder niets om het hand. Je geeft aan dat het normaal is 10 keer per uur te liegen. Is dat eerlijk dan? Nou dan is de Beer helemaal los lijkt me. En dan nog ik hou niet van liegen en zou door de mand vallen. Je moet alle leugens onthouden. Ik wil mensen recht in de ogen durven kijken. Vermoeiend hoor.
 

Prinsjesdag: kort mobiliteitsnieuws

TH van der Graaff   |    |  19 september 2007
Reactie: Ik zit goed met een geleasde Toyata Prius als ik het goed begrijp ga ik met een uitstoot van gemiddeld 104 gram naar een velaging van 20% naar 14% +dat deze auto met een gem gebruik van 1 op 20 reeds superzuinig is
 

Selfulfilling prophecy belemmert 45-plusser in vinden van een baan

Arnold van der Beek   |    |  19 september 2007
Reactie: De discussie tussen de bijdragen van bvdbosch en egeenen laat zien dat je er niet een thema uit moet pikken, maar de samenhang van een organisatie, als afspiegeling van de maatschappij, moet overzien.

Het oudere probleem is het meest belachelijke dat al tientallen jaren wordt gehandhaafd.
Je kunt aanvoeren dat dit tegen de grondwet m.b.t. discriminatie is. Dit is wel eerder in discussies ingebracht, net zoals m.b.t. vrouwen, maar omdat het machtsblok - overheid, werkgevers en bonden - hier de handen ineen geslagen hebben, komt er geen verandering, We worden opgescheept met het geleuter dat men actueel ten beste geeft zonder enige visie en daadkracht.

Te ontkennen hoe de maatschappij is samengesteld, incl. de buitenlanders, en dat de hele maatschappij bestuurd moet worden is m.i. extreem asociaal en een moedwillige aanslag op de vitaliteit van deze maatschappij. Dat is wat het machtsblok al tientallen jaren en laten we de huidige trotse socialisten erbij halen, sinds de epoche van ome Joop d. U. doet. Helaas worden ze nooit persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk gesteld.

Laten we ons niet bezig houden met het belichten van onderdelen. Het is helemaal niet belangrijk of oudere meer verdienen. Dat is waarop het beloningssysteem is gebaseerd. Het is niet belangrijk dat jongeren meer flexibel zijn. Dat mag je van ze verwachten. Eigenwijs zijn beide groepen. Dat is helemaal niet erg. Meningen die botsen moeten tot een beter resultaat leiden.

Belangrijk is, iedereen in zijn/haar eigen waarde te laten; zichzelf te laten zijn; zonder terughouding talenten te laten gebruiken; ruimte te geven elkaar werkelijk te leren kennen en waarderen, ondanks verschillen.

Het is een maatschappelijke verantwoording, dus iedereen, om de wil, maar ook het moeten, om actief je eigen boterham te verdienen tot zolang je wilt of maatschappelijk verantwoord is, ruimte te geven. Maatschappelijke, sociale verantwoording van iedereen is het om daarin offers te brengen. Alleen werken, een actieve deelname te hebben zorgt voor zingeving en persoonlijke verwerkeling. Bezigheid reduceert vele negatieve aspecten in een samenleving en zal zeker tot een lichamelijke en geestelijk gezonde vitale samenleving leiden.

Het separatisme dat voortdurend in de maatschappij wordt bedreven met als voortekkers het machtsblok zal tot een zeer negatief resultaat leiden. De geschiedenis die wij kennen is door de mensheid gemaakt en geschreven. Er is veel van te leren.

 

Sollicitant liegt wat af

Rene Civile   |    |  19 september 2007
Reactie: Ik moet het in deze met een deel van de stelling van Ad wel eens zijn. Het is een commercieel spel die van beide zijden wordt opgevoerd waarbij je twee, vaak drie partijen hebt. De verkopende partij die als 'bemiddelaar' diens rol vervult, de vragende en leverende partij. Wanneer organisaties weer overgaan tot het houden van rechtstreekse sollicitatie ronden dan heb je die tussen partij niet meer nodig.

Je snijd dan nog maar een deel van de huidige problematiek weg. Dan zal een organisatie wel zelf moeten zorgen voor de juiste competentie aan de tafel. Dat moge duidelijk zijn. Verder is het net als in het normale leven, niets meer of minder.

Wat de IT betreft is dit een ietwat ander verhaal. In den beginne faciliteerde de IT op verschillende manieren en is uitgegroeid tot een integraal onderdeel van... Heden ten dage blijkt dat die ontwikkeling zo hard is gegaan dat zowel organisatie als IT elkaar nodig hebben. Dit moet worden gezien op basis van gelijkwaardigheid.

Dat moment hebben we helaas nog niet bereikt en is wellicht een doel voor de komende tijd. Het idee dat de IT voor alles een oplossing zou hebben is allang achterhaald. Diegenen die deze stelling nog denken te kunnen hanteren worden vanzelf wel gedwongen deze te herzien.

Wat dit alles betreft komt het allemaal weer op de juiste communicatie aan, hoe je het ook wend of keert.
RC PM
 
< vorige 1882 1883 1884 1885 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10