zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Kijk uw gesprekspartner nóóit recht in de ogen

heer A Stuijt   |    |  24 september 2007
Reactie: Afleren is moeilijker dan aanleren. Doorbreken van een ''conditionering'' is vaak nog moeilijker. Vooral in de sport zijn we daar achter gekomen. Een tennisopslag, een start bij zwemmen of atletiek, enz.
Naarmate je ouder bent, is er ook steeds meer af te leren. Misschien is dat de reden dat werkgevers liever geen ''ouderen'' (boven de 35!) aannemen? Ze kijken hun aanstaande collega's te strak aan, omdat ze dat zo hebben geleerd?
 

Kijk uw gesprekspartner nóóit recht in de ogen

mevrouw Mary Leeuw   |    |  24 september 2007
Reactie: En waar haalt dhr. Frijters deze wijsheden vandaan???? De mens met een hond vergelijken. Iemand met een gezichtsverlamming aanhalen - en die gedachte dan niet afmaken. Enfin, volgens mij klopt er helemaal niets van dit verhaal.
 

Liever Rita of Rutte?

Tamara van Zantvoort   |    |  24 september 2007
Reactie: Theo

Met stemmen bedoelde ik hier.
Ik ben zelf oud genoeg om te stemmen en ik stem zeer zeker ook niet op de PvdA.

Iedereen mag hier zijn mening geven en ik zal ook niet tegen de mensen zeggen tjonge jonge Rita, daar kies je toch niet voor?
Dat moeten de mensen zelf weten.

Iedereen stemt waar hij op wilt stemmen en iedereen mag een mening hebben.
Ik bekritiseer die niet.
 

Kijk uw gesprekspartner nóóit recht in de ogen

Willem Schouwenburg   |    |  24 september 2007
Reactie: Interessant. En het mag allemaal waar zijn, maar als je gesprekspartner dit artikel niet heeft gelezen, komt het toch zeer onbeleefd over.
 

Een lesje klanten wegjagen

Walther Ploos van Amstel   |    |  23 september 2007
Reactie: Klantgerichtheid is voor veel onderneming een probleem: KPN Telecom met Internetbellen, leverproblemen bij Dell, lege schappen bij Albert Heijn en niet kunnen verzilveren van je FD-punten bij KLM.
Maar, als het fout gaat mag je bellen. Toets 1 voor makkelijke klanten, toets 2 voor lastige klanten… Je mag je eigen bankfiliaal, huisarts, politiebureau, lokale station en systeembeheerder niet meer direct bellen. Alles moet via dat ene 0800-nummer. Maar zijn ze de klant nu echt beter van dienst? Thuisbezorgservice Albert, autoverhuurder Greenwheels, on-linewinkel Bol en kantoorleverancier Viking-Direct laten zien dat het kan. De voorwaarden zijn helder: processen die vanuit de klant zijn bedacht, naadloze informatiesystemen, ‘one face to the customer’ en een goed samenspel binnen de onderneming. De oplossing van problemen in de laatste meters van de supply chain liggen meestal in de eerste kilometers van die supply chain…
Customer service kan nooit de verantwoordelijkheid zijn van alleen de customer service-afdeling. De oplossing van problemen in de laatste meters van de supply chain liggen meestal in de eerste kilometers van die supply chain. Niet de gedetailleerde procedures, geavanceerde ICT of lijvige functie- en taakomschrijvingen van de customer service afdeling, maar de samenwerking tussen (functionele) afdelingen als verkoop, inkoop en productie en partners in de supply chain is de kritieke succesfactor. Dit doet een groot beroep op de inventiviteit en het probleemoplossend vermogen van de medewerkers. En dat samenspel lijken de verantwoordelijke bovenbazen niet te begrijpen. Zij denken nog steeds dat de ’0800-pleister’ werkt. Dan is het dweilen met kraan open…


Het verloop bij call centres is enorm. Elke 10 tot 12 weken wisselt een complete ploeg. Dan verlies je steeds weer die ervaring. En dat juist op die plek in de supply chain waar menselijk talent ertoe doet en de loyaliteit van de klant wordt gemaakt of gebroken.
Waarom eigenlijk? Is het niet leuk om daar te werken? Verstikkende procedures. ICT die niet werkt. En nauwelijks eigen regelmogelijkheden, nooit eens zelf mogen beslissen bij een lastige klant, die je echt graag wilt helpen (je hebt toch zelf net thuis KPN’s Internetbellen moeten regelen?).
Geen wonder dat het verloop zo hoog is! Past die bureaucratische en op efficiency sturend managementcultuur wel bij die dynamische klant? Nee toch?

Ik heb daar laatst wat over geschreven op mijn eigen website. Even lezen: http://www.waltherploosvanamstel.nl/?page_id=44
 

Tien dingen die u NOOIT moet doen als manager

Nele   |    |  22 september 2007
Reactie: Zo een houding is een schoolvoorbeeld van het 'Peter's principle': iemand promoveert tot hij een baan krijgt die net te hoog gegrepen is. Ambitie is belangrijk maar mag niet de enige drijfveer zijn. Zelfkennis is veel belangrijker: weten wat je aankan en vooral, wat je niet aankan.
 

Ondernemingsraden hebben hun langste tijd gehad.

Friedel   |    |  22 september 2007
Reactie: Lijkt me ook een beetje kort door de bocht. Ik kan net zo'n ongenuanceerd pleidooi schrijven om de Directie en Raad van Bestuur op te heffen. Ik zou als ik u was uw frustraties toch eens laten analyseren. Of een paar boeken lezen. Ik had al niet zo'n hoge pet op over organisatieadviseurs sinds mijn ervaringen daarmee.
Succes met u volgende klus en uw crisis.
 

Verandermanager moet eerst zichzelf veranderen

heer F. Schophuizen   |    |  22 september 2007
Reactie: Dat een manager een regisseur moet zijn geldt mijn inziens niet alleen voor een verandermanager, maar voor alle managers.

De medewerkers in de organisatie zijn de acteurs, die uiteindelijk doorslaggevend zullen zijn voor het resultaat. De regisseur geeft sturing en aanwijzingen, heeft een beeld (visie) hoe de dingen moeten lopen, en heeft een crew voor het beeld, geluid, catering, make-up, kleding, transport, enz.
 

Tien dingen die u NOOIT moet doen als manager

Kees Boots   |    |  21 september 2007
Reactie: 11 Steek als het moet ''gebeuren'' ook je handen uit je mouwen en laat zien dat je het werk nog kan als de beste inplaats van als een dolle stier heen en weer te lopen om de boel op te fokken.
Hierdoor krijg je respekt en je kunt niet meer stuk in de ogen van die collega's, het maakt tevens het leidinggeven een stuk gemakkelijker want van je collega's moet je het toch hebben.
 

Ondernemingsraden hebben hun langste tijd gehad.

Albert   |    |  21 september 2007
Reactie: Hans,

Dank voor je opmerkzaamheid. Natuurlijk zijn er nog zat ondernemingsraden die wel hun inbreng hebben en hun verantwoordelijkheid dragen.
Mijn artikel is een wake-up call, voor hen die niets positiefs met de medezeggenschap voor ogen hebben.
In mijn blog speel ik de rol van advocaat van de duivel, een luis in de pels van ondernemingsraden.
Ik vertolk in mijn verhaal de meest radicale mening vanuit bestuurders oogpunt.
 

Sollicitant liegt wat af

Theo   |    |  21 september 2007
Reactie: Verkoop je nu minder paketten Rene?
Ik zal een kaars voor je opsteken.
 

Risicobeheer ondergeschoven kindje bij HR

Menno Twisk   |    |  21 september 2007
Reactie: Onzin, er zijn genoeg mensen die een stukje rust en kwaliteit zoeken in hun werk en gezond oud willen worden (hun eigen demotiebeleid willen maken). Jammer he? als je het ''human kapital, of resourcement of hoe de nieuwe goeroes het willen gaan noemen een steeds grotere groep niet meer '''on demand''' kan gaan uitwringen. Kijk o.a. maar eens naar de groei van het aantal zelfstandigen. In elke beroepsgroep gaat de regie gaat steeds meer in de markt zelf liggen. De dikke managementfunctielaag heeft zn langste tijd gehad.
 

Sollicitant liegt wat af

Rene Civile   |    |  21 september 2007
Reactie: Amen Theo.
 

Ondernemingsraden hebben hun langste tijd gehad.

Hans   |    |  21 september 2007
Reactie: Vreemd, zo'n ontboezeming van een directeur, wiens bedrijf adverteert met een Persoonlijk Ontwikkelings Plan voor ondernemingsraden. Lukt het een beetje met de verkoop van dat POP?
Gelukkig zijn er ook nog zat ondernemingsraden die wèl hun verantwoordelijkheid kennen en een zinnige inbreng hebben.
 
< vorige 1879 1880 1881 1882 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10