zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Bang voor burn-out? Mediteer!

Agnes Vieyra   |    |  20 december 2007
Reactie: Meneer Maasdam,
Jammer dat u alleen in het niet zit. Anderen zullen er wellicht meer aan hebben als u vanuit het wel zou schrijven.

U neemt ruimschoots de ruimte om in dit scherm te schrijven hoe het allemaal niet moet. Terwijl, wanneer u gevraagd wordt te vertellen hoe het dan volgens u wel zou moeten, u zich verschuilt achter een antwoord waarbij u zegt op dit scherm te weinig ruimte te hebben voor al uw aanbevelingen. Dat vind ik wel erg gemakkelijk, en daarmee valt uw kritiek voor mij volledig weg.
 

Kerstperiode excuus om niet te betalen

R J Demper   |    |  20 december 2007
Reactie: Wat betreft de haalbaarheid van de door OnGuard gesuggereerde oplossing om de betalingstermijn voor leveringen rond kerstmis te verkorten, moet je wel erg naïef zijn. De betreffende afnemers zullen daarvan niet in de geringste mate nerveus worden, laat staan dat dit hen zal aansporen esneller te betalen.
 

Hoe buig ik "vroeger-was-alles-beter"-gedrag om?

flohil1@live.nl   |    |  20 december 2007
Reactie: Beste Asha.

Ik heb je artikel eens goed gelezen en op mijzelf in laten werken.
Ik vind het een erg solide verhaal,wat sterk onderbouwd is.
En toch denk ik dat je het personeel wel heel maatschapelijk moet behandelen,maar alles heeft een grens.
je kunt ze best wel ruimte geven om aan een idee van verandering te wenen,en het hangt natuurlijk ook een deel van de bedrijfsvorm af,maar de productie moet ook door.
En ik denk dus dat we door te veel gepieker en gepraat,Niet door rollen Maar Stilstaan.
En bang voor verandering ?
Natuurlijk zegt het hele volk:Niet alle verandering is een verbetering.Dat zal ook in een enkel geval zo zijn.Maar dan klink ik nu mischien heel cocervatief,maar ik heb van mijn Vader geleerd dat het leven,en dan vooral je toekomst,een ladder is die je moet beklimmen,en dat hoe hoger je komt hoe moeilijker het kan worden,maar dat iedere stap die je om wat voor reden dan ook terug doet,vele malen zwaarder is om over nieuw te moeten doen. En ieder mens zit anders in elkaar,maar ik heb die ladder altijd beklommen,en spreek uit ervaring dat door familie omstandigheden een paar stappen terug op de ladder [persoonlijk] gauw waren gezet,maar ongelovelijk zwaar en moeilijk waren om ze terug te klimmen:
Het onderstreep duidelijk dat dit tegenwoordig een maatschappij is van hollen of stilstaan.
Ieder doet het op zijn manier,maar ik blijf er van overtuigd,dat als je wat wild bereiken dat je door moet klimmen,en niet te veel terug kijken,het liefs helemaal niet:

Met Groet:
En alvast fijne KERSTDAGEN
En een productief 2008
Jan.P.Flohil.
JPF/Hbm:
 

Verandermanager of ict-directeur? CIO mag het zeggen

Ad Beer   |    |  20 december 2007
Reactie: Laat het veranderen over aan de mensen die daar verstand van hebben.
Veranderen doe je door mensen, niet door systemen, dus is de HR manager de aangewezen persoon om veranderprocessen te initieren en te leiden.
ICT mag de veranderingen ondersteunen met systemen die worden aangepast aan de structuren en processen.
Uit de onderzoeken naar High Performance Organisaties, waarover enkele dagen geleden werd bericht, is dit weer een keer duidelijk gebleken.
 

Elf fiscale wijzigingen in 2008

Ad Beer   |    |  20 december 2007
Reactie: Al met een al een pakket maatregelen dat we zullen gaan voelen in de knip.
Wouter Bos zegt dat je het dak moet repareren als de zon schijnt, en daar heeft hij gelijk in.
Alleen is dit kabinet bezig om grote gaten in het dak te slaan, die straks weer gedicht kunnen worden door een ander kabinet. En dan roepen deze lieden weer dat het onrechtvaardig is.
De geschiedenis herhaalt zich dus weer.
 

Bang voor burn-out? Mediteer!

Ad Beer   |    |  20 december 2007
Reactie: @ N. Maasdam
Ruimte om te ontplooien noemen we employability een zeer belangrijk instrument voor ieder bedrijf. Ik heb dit soort HR development systemen voor diverse bedrijven ontwikkeld en het heeft een geweldige impact op de motivatie en satisfactie van medewerkers en daardoor dus ook op de productiviteit.
Om te weten te komen welke aandacht mensen nodig hebben is het belangrijk om met ze te communiceren. Formeel in functioneringsgesprekken, informeel in dagelijkse babbels.
Fitness is belangrijk voor mensen die zich geestelijk inspanning, geestelijke inspanning kan het beste worden gecompenseert door lichamelijke inspanning. Daarbij zorgt fitness voor een goede conditie, wat de kans op burn-out geweldig terug dringt.
Als U goed contact heeft met uw medewerkers dan is de kans op burn-out so wie so al erg laag. Voorkomen blijft steeds beter dan genezen.
 

Bang voor burn-out? Mediteer!

Yvonne Mooijman   |    |  20 december 2007
Reactie: De reactie van de heer Ad Beer lijkt mij te meer praktisch omdat deze voor mijn gevoel duidelijk voortkomt uit een attitude. Al het voorwerk voor deze attitude is reeds gedaan, waardoor deze uitspraak van de heer Beer een voedingsbodem is voor het kunnen bereiken van gezonde fitte en levenslustige en ruimdenkelende mensen.
En laten we wel wezen, en leiden meerdere wegen naar Rome. Waar ik tot rust kan komen in drie minuten met mensen om me heen heeft een ander een andere ruimte nodig. Belangrijk is voor mij vanuit ''eigen ruimte'' anderen hun ''ruimte'' geven. En dat ontplooit, letterlijk ontplooit wat er altijd al in zat en er misschien nog niet uit kon komen.
 

Kerstperiode excuus om niet te betalen

H Oosterhof   |    |  20 december 2007
Reactie: “Uw betaling moet onderweg zijn!”
“Onze directeur is 4 weken in buitenland”
“U heeft niet conform onze procedure gehandeld!”
“De gegevens op uw factuur en de leveringen kloppen niet!”
“Uw factuur van 1 april werd pas 25 april in de post ontvangen!”
“Ik heb uw rekening nooit ontvangen, kunt u mij een kopie faxen?”
* “Degene die de betalingen verricht is afwezig (voor 3 weken op vakantie)!”

SMOEZEN,
smoezen en nog eens smoezen die vaak worden gehoord als betalingstermijnen zijn overschreden. Hoe vaak heeft u een herinnering/aanmaning tot betaling verzonden naar uw debiteuren om (eindelijk) uw geld te ontvangen, veelal met de slotzin: “Indien uw betaling inmiddels heeft plaats gevonden dan dient u dit als niet geschreven beschouwen”? Het gevolg is dat u bij uw bank uw eigen kredietlimiet moet verhogen tegen 7,5 – 8% rentelasten, terwijl uw debiteuren uw geld gebruiken tegen 0 % rente – zonder overleg!

75 % VAN DE DEBITEUREN
schendt de afspraak tot tijdige betaling, met als gevolg liquiditeitsproblemen in 34 % van alle Nederlandse ondernemingen! Bij 7 % hiervan komt de continuïteit in gevaar. In 2002 is het aantal incasso’s met 53 % gestegen t.o.v. 2001. In 2003 is het aantal ‘laatbetalers’ - die pas na 60 dagen of later betaalden - zelfs opgelopen tot 73%.
Gelukkig houdt 27 % van de Nederlands debiteuren zich wel aan de gemaakte afspraken en de vernieuwde wetgeving inzake betalingsverkeer tussen bedrijven.

VOLGENS DE NEDERLANDSE WET
en op basis van de vernieuwde Europese richtlijn dient (sinds 1 december 2002) elke debiteur zijn betaling met 30 dagen na ontvangst te voldoen. Daarna moet de algemeen geldende bankrente en een boeterente worden bijbetaald over het uitstaande bedrag. Momenteel bedraagt deze totaalrente 7%.

GOED DEBITEURENMANAGEMANT
is dus geen sinecure, maar kan veel betalingsellende voorkomen. Bovendien komt de continuïteit van uw bedrijf minder snel in gevaar. Hierbij valt te denken aan modern beleid, beheer en opvolging. De meeste ondernemingen doen hun eigen debiteurenbeheer en ongeveer 34 % schakelt regelmatig een incassobureau, advocaat of deurwaarder in.
LET OP: De meest efficiënte basis voor debiteurenbeheer is om dit interveniërend te laten managen door een externe deskundige, gedurende b.v. een halve of hele weekdag. Dit is gerelateerd aan de grootte van uw debiteurenportefeuille. Bijvoorbeeld bij een bedrijf met zo’n 40 personeelsleden en 400 - 450 debiteuren bedraagt de werktijd hiervoor per week zo’n 12 uur…………

…………Laat uw debiteurenmanagement eens beoordelen door een onafhankelijk deskundige.

Herman Oosterhof, FlEXBEMA.
 

Werken een feest!

Ingrid Krut   |    |  20 december 2007
Reactie: Mooi beschreven : ik MAG gaan werken ipv het te moeten. Als de stress weer in me kruipt, dan denk ik vaak terug aan mijn werkloze periode waar ik inderdaad ook moeite had een juiste dagindeling te vinden en een voldaan gevoel te hebben aan het eind van de dag. Stress omzetten in een uitdaging en uiteindelijk van elke dag een feest maken : het kost dezelfde moeite, maar de beloning is zoveel groter !
Ik wens iedereen een fantastische dag toe en een feestelijk werkvol 2008 !
Ingrid
 

Hoe buig ik "vroeger-was-alles-beter"-gedrag om?

JJT Hensen   |    |  20 december 2007
Reactie: 1. Vroeger was, nu is en straks komt mischien niet eens.
2. Vroeger bestaat nu niet en straks (later) bestaat nu ook ook niet.
Mensen mogen wel gebruik maken van vroeger en de tijden veranderen dus blijf er niet in hangen als het negativiteit geeft. In plaats van aan vroeger te denken kan ik mijn energie beter besteden aan dit moment omdat dit het enige is wat bestaat en ook het enige moment om er iets mee te doen. Jammer om te blijven hangen in iets wat niet bestaat en wat alleen maar verlammend werkt. Ophouden met janken en er nu iets moois van maken waar je nu energie van krijgt.
 

Bang voor burn-out? Mediteer!

N. Maasdam   |    |  20 december 2007
Reactie: Beste mijnheer Beer,
Prachtige woorden, maar niet erg praktisch. Laat staan concreet. Hoe geeft u mensen de ruimte zich te ontplooien? Hoe weet u welke aandacht ze nodig hebben? En wat is de meerwaarde van een fitnessruimte boven een meditatieruimte?
 
< vorige 1785 1786 1787 1788 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10