zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Hoe ziet marketing er in 2020 uit? Tien visies

Rudi Goris   |    |  6 februari 2008
Reactie: Zoals Kierkegaard ooit zei: 'We kunnen ons leven alleen achterwaarts begrijpen, maar we moeten het voorwaarts leren leven'. Trends op lange termijn aanduiden is een riskante business. In 1990 verscheen het boek 'Megatrends 2000' van Naisbitt, met een beschrijving van de 10 belangrijkste trends voor het jaar 2000. Het woord 'internet' komt zelfs niet voor in dat boek, ook al is het TCP/IP protocol ontstaan in de eerste helft van de jaren '80...
 

Afluisteren werknemer mag

Reese   |    |  6 februari 2008
Reactie: Sindsdien loopt mijn baas de hele dag rond met zijn mobiel met de opnaam functie klaar voor het gebruiken ,hij neemt alle ons gespreken op.
het wordt echt een hel.
Met loop van tijd zou hij een grote bibliotheek hebben voor alle ons gespreken,en later kan hij de opnamen zoals hij wil manupuleren.
 

Talent is niet te koop

Natascha Vantuykom   |    |  6 februari 2008
Reactie: Ik heb vooral de ervaring dat het om geld draait... wij geven mensen mogelijkheden om flexibel te werken, thuiswerk etc... maar als de aap uit de mouw komt, is het toch het bedrag dat elke maand op hun rekening komt dat belangrijk is... vooral bij jongeren!
 

Wat te doen met medewerkers die zich nogal snel ziek melden?

Gerco   |    |  6 februari 2008
Reactie: Er zijn een aantal ankerpunten die je kunnen helpen:

-Zorg dat je een duidelijk ziekteverzuimbeleid hebt, communiceer dat goed en hou je er ook aan. Bijvoorbeeld: geef erin aan dat ziekmeldingen bij de leidinggevenden moeten plaatsvinden, hou als leidinggevende contact en neem in het beleid op op dat bij frequent ziekteverzuim ( vb > 3 keer per jaar ) er altijd een verzuimgesprek met de leidinggevende plaats zal vinden en er een oproep bedrijfsarts zal volgen.

- Zorg dat je weet wat er leeft onder je medewerkers en ga het gesprek aan. Mijn ervaring is dat als je concreet op en direct de constatering op tafel legt en dan door vraagt, je helemaal geen negatieve reactie ontvangt. Vaak is het zo dat er dan een opening ontstaat om verder te praten.

- Zorg dat je een goed functionerend sociaal medisch team hebt ( bedrijfsarts, P-functionaris en leidinggevende) waar je dit soort situaties kunt bespreken en een plan van aanpak kunt maken. Wees er open in dat je het bespreekt en koppel het terug naar de individuele medewerker.

Maar het komt toch allemaal neer op de volwassenheid en mate van verantwoordelijkheid van de medewerkers in je organisatie en natuurlijk de ervaring en volwassenheid van de leidinggevenden.



 

Veranderen? Liever niet

Gerrit Michels   |    |  6 februari 2008
Reactie: Beste lezers, Als ik dit artikel lees vraag ik mij af wie er aan een dergelijk onderzoek waarde hecht. De naam Intelligence Group wekt een iets andere verwachting op als het inventariseren van: op welke plaats het nieuwe koffieapparaat eindigt. Kortom in mijn ogen een managersonline onwaardig artikel. Ik moest dit even kwijt en ik ga nu verder met werkelijk resultaat gericht werken. Met vriendelijke groet, Gerrit Michels.www.germarmich.com
 

Preventieve coaching loont

Dirk van Assche   |    |  6 februari 2008
Reactie: Coaching niet aantoonbaar effectief

Nu de beoordelingen en de jaarovergang weer achter de rug zijn gaan de veranderingstrajecten weer starten. Eén van de instrumenten die zullen worden ingezet is individuele coaching. Een voorzichtige conclusie uit de therapieonderzoeken naar de effectiviteit is dat deze grotendeels afhankelijk is van de persoonlijkheid van de cliënt.

In de praktijk blijkt dat veel cliënten hun twijfel hebben over coaching en zich er zeer onprettig onder voelen, zeker als dit n.a.v. een beoordeling gebeurd. Ook de motivatie wordt verlaagd en de relatie met de manager wordt meer afstandelijk en verzakelijk.

Gedegen inwerken en een goede ervaren en evenwichtige senior in het team die de discussie aangaat over vakinhoud, processen en samenwerken als een situatie zich voordoet waardoor mensen moeten nadenken lijkt veel effectiever.

Er zijn geen onderzoeken naar de effectiviteit van coaching bekend die voldoen aan a-selectieve randomised dubbelblinde steekproef van voldoende omvang om significante verschillen aan te kunnen tonen, met een te toetsen hypothese en uitgevoerd met een doordachte meting die er voor zorgt dat de meetresultaten kunnen worden geanalyseerd en er conclusies over de hypothese uit kunnen worden getrokken door een onafhankelijke onderzoeker. Vanzelfsprekend dient voor andere invloeden zoals persoons- en situatiegebonden genormaliseerd te worden.

Een voorlopige conclusie is dan ook dat vooralsnog de interesse en belang voor het inzetten van coaching meer bij de coach ligt dan bij de cliënt.
 

Hoe ziet marketing er in 2020 uit? Tien visies

Rob Evers   |    |  6 februari 2008
Reactie: Er zitten flink wat tegenstrijdigheden in deze scenarioplanning. Geen wonder, als huidige trends simpelweg worden doorgetrokken...
De toenemende invloed van ICT op marketing gaat juist afvlakken. En dan de tegenstrijdigheden: ZZPers en flexibilisering is niet te rijmen met authenticiteit en accountability.
En naar mijn overtuiging worden hechte marketingteams en langdurig commitment juist de trend!
 

Selfulfilling prophecy belemmert 45-plusser in vinden van een baan

Bas Meijer   |    |  6 februari 2008
Reactie: Over beoordelingen gesproken. Ik ben ook een veertiger. Bij het klantbeoordelingsgesprek fulmeerde de programma manager het eerste half uur over het formulier.

Hij betoogde dat het standaard formulier totaal niet aansloot bij het werk dat ik deed. Tasbare zaken waren bijna niet opgeleverd, maar wel stroomlijning waardoor de projecten en mensen goed gingen samenwerken, snel reageren en acteren met praktische en creatieve oplossingen en wijzigingen zodat de mensen bleven acteren in een hectische en politieke omgeving. Zorgdragen dat het onderhanden werk het juiste was wat op dat moment moest worden gedaan en dat mensen niet aan het werken waren of aan het verkeerde.

Daar zit je dan in zo’n gesprek met je standaard formulier dat door gehele organisatie wordt gebruikt. Nog los van het feit dat de norm van de ene klant een andere is dan van de andere.

Het klantbeoordelingsformulier specifiek maken voor schalen of functies is een zinloze weg. Het formulier toesnijden zodat kennis en kunde horend bij de oudere werknemer ook tot uitdrukking komen is een meer heilzame weg.
 

Veranderen? Liever niet

JJT Hensen   |    |  6 februari 2008
Reactie: Beste Herman
Elke individuele wijsheid zal ook gevolgen hebben en consequenties voor de verantwoordelijkheid van jezelf hierover. Stilzitten kan angst voor verandering en verlamming zijn en dat helpt in deze tijd niet meer. Meeliften of zelfs de regie in handen nemen en de uitdaging daarmee aangaan lijkt een veilige oplossing. Wacht niet tot jouw leidinggevende het over je afroept. Kijk of je medestanders hebt die mee willen bewegen of iemand die je bewust maakt van wat je in je mars hebt en hoe je dat in kunt zetten.
Wacht niet af! ;)
 

Sales blog: Kamikazeverkopers stellen verkeerde vragen

Ad Beer   |    |  6 februari 2008
Reactie: Inderdaad, kom er achter wat de klant wil hebben, wat zijn probleem is en biedt daar een oplossing voor.
Deze week weer een aardige ervaring opgedaan wat dat betreft.
Telemarketing, Essent aan de lijn, ongevraagd. Of ik tevreden ben met mijn huidige leverancier van Gas en Stroom? Nou, we hebben geen gas eigenlijk, we hebben stadsverwarming. Ai, staat niet in het script dat antwoord........
Maar uw stroom, bent u tevreden? Nou ja, het licht brand, de pc werkt......
Wilt u dan een lagere prijs?
Nou, ik geef meer om een goede service en rekeningen zonder fouten.
Dan bent U bij ons aan het goede adres meneer, wij van Essent hebben dat allemaal perfect op orde.
Nou, juist daarom heb ik Essent een paar maanden geleden ingeruild schat! Meer dan één jaar dezelfde fout iedere maand bij de rekeningen, een afdeling klantenservice die jullie fouten bij klanten in de schoenen weet te schuiven. Medewerkers die klanten schofferen. Houdoe en bedankt........

Elementaire fouten dus, ze wisten niet eens dat we hier veroordeeld zijn tot de schrikbarend dure stadsverwarming. En ook was het simpel geweest om even de telefoonnummers te checken om geen erg ontevreden ex-klanten te hoeven bellen.
 

Hoe ziet marketing er in 2020 uit? Tien visies

Ad Beer   |    |  6 februari 2008
Reactie: Dat marketing moet veranderen staat als een paal boven water. Wat de marketing professionals nog steeds niet doorhebben is dat de rol van de klant veranderd is, ja al een jaar of 20. De klant van nu is een goed geïnformeerde, mobiele wereldburgers die zich niets meer laat wijs maken en weet dat al die mooie praatjes leugens zijn.
Leuk dat de marketing mensen (in navolging van de ICTers) zichzelf nu ook een zeer belangrijke rol gaan toedichten in bedrijven, goed voor het ego zo lijkt het, maar net als de ICTers een teken van zwakte volgens mij.
Wat in ieder geval duidelijk wordt in het verhaal is dat HR een steeds belangrijkere rol krijgt in bedrijven, zeker omdat er zeer flexibele arbeidsverhoudingen gaan ontstaan.
Jammer dat er te weinig aandacht wordt gegeven aan deze trend
 

Interactief werkoverleg essentieel bij veranderingen

Ad Beer   |    |  6 februari 2008
Reactie: Dus vandaag de dag kun je afstuderen in bedrijfscommunicatie door een deur open te trappen die nog verder openstaat dan de stormvloedkering bij windkracht 2?
Doet me denken aan de socioloog die na 4 jaar onderzoek ontdekte dat er hoeren op de wallen zaten.
Werkoverleg is medezeggenschap op afdelingsniveau en medezeggenschap werkt alleen maar als er sprake is van twee richting verkeer.
Opnieuw wordt de eeuwige fout gemaakt door te stellen dat het middenkader getraind moet worden in werkoverleg. Het is beter om de overige deelnemers te trainen. Niet in een zaaltje op de hei (en voor sjieke bedrijven op de heide) maar gewoon tijdens het werkoverleg. Voor leidinggevers is een training luisteren vaak beter, maar ook dat werkt ''on the job'' beter dan in een gesimuleerde trainingsomgeving.
 

Vitaminetest helpt bij kiezen voedingssupplementen

sandra   |    |  5 februari 2008
Reactie: 2 ons groente? zo weinig. Ik eet ruim 5 ons. En dat voedingcentrum neem je toch niet serieus? Ik bedoel een patat een goede voedingsprijs geven.
En te koolhydraatrijk zorgt dat je te dik wordt. Veel mensen die hyperinsulinemie hebben. Zij maken te veel insuline aan als zij een koolhydraatmaaltijd nemen. Vandaar dat ze altijd honger hebben. Want hun bloedsuiker loopt te pingpongen.
 

Selfulfilling prophecy belemmert 45-plusser in vinden van een baan

Ruud van der Heijden   |    |  5 februari 2008
Reactie: Ik ben nu achter in de veertig en kan terugzien op een afwisseld en uitdagend internationaal arbeidsverleden.

Wat ik zo langzamerhand storend vind is dat je in de beoordelingsgesprekken steeds beter ziet dat jij beoordeeld wordt op de zwakke punten die de beoordelaar zelf heeft en dat het dus feitelijk niet over jouw gaat.
 
< vorige 1745 1746 1747 1748 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10