Reactie: Ik had ook nog niet eerder ''gestemt''.
Gestemd is met een ''d'' en dus niet ''gestemt''. Voltooid deelwoord. Kunnen webbeheerders voor managers nog Nederlands spellen? Inhoud van het Rita-stuk is navenant....Veel stof, weinig materie.
Reactie: Beste EL,
Mensen reageren zo zoals je schrijft. Gedreven door hun eigen angst. Ik heb ooit een sollicitatiegesprek meegemaakt, waarin een lid van een commissie zei, nadat ik een critische vraag gesteld had: wij stellen hier de vragen! in dergelijke organisaties moet je niet zijn.
Ik verzorg nu outplacementtrajecten en leer de mensen in hun eigen kracht te staan en die dingen te doen die hun natuurlijk af gaan. Een boom boomt, een vlieg vliegt en El elt. Zoiets! Daarbij hoort het ook vragen te stellen over de organisatie. Als je wat te verbergen hebt krijg je vage antwoorden e.d. Angst.
Maar El van wat voor soort baan droom je? Wat gaat je goed en natuurlijk af? Wat geeft je energie?
Misschien kom ik wat tegen voor een gedreven ( niet afgedreven) vrouw.
Nee, de reclame heeft dus een tegengesteld effect. De belofte wordt niet waar gemaakt en als je al door dat filmpje naar die winkel gaat (voor mij is dat filmpje juist een reden om die winkel te mijden) en de belofte wordt niet waargemaakt, dan wordt de klant een negatieve referent en zal de winkel veel schade lijden. Kijk maar wat er hier gebeurt.
En dit is niet de eerste commercial die een bedrijf schaadt!
Reactie: Het Franse dagblad Le Monde heeft deze manier van vergaderen tientallen jaren geleden ingevoerd voor hun dagelijks editoriale samenkomsten. Oud nieuws.
Ik ben Fantastisch geholpen bij Eyewish Groeneveld. de belofte is meer dan waargemaakt ! En over positionering gesproken : deze club behoort bij de organisatie waartoe ook Pearle behoort; dus ik denk dat ze qua marketing en positionering echt wel weten waar ze mee bezig zijn.
Reactie: Waar hebben we het hier over zeg. Commerciele reclame bureaus (of ze nou duur zijn of niet) maken reclame zoals hun klant (het bedrijf) dat wil. Iedereen weet ook dat praktisch elke reclame die je ziet aangedikt en enigsinds overdreven is. De bedoeling van deze reclame is naar mijn mening het aangeven dat deze zaak service verleent, ongeacht of de andere zaken slecht zijn.. het is tenslotte bedoeld als een overdreven en grappig bedoelde reclame. Het uiteindelijke doel van deze reclame is proberen mensen in de winkel te krijgen. Het feit dat jullie hier zo zitten de discuseren en het feit dat meneer in de winkel kwam met het idee: benieuwd of ze me de service ook verlenen. Geeft alleen maar aan dat de reclame gewerkt heeft. Er wordt over gesproken, je bent naar de winkel gegaan en dat was het hele doel. Ongeacht dus of die winkel de service ook werkelijk verleende of niet. Ik vind niet dat je dat kan afreageren op de verkoopster die niet aan jou verwachtingen kon voldoen.
Reactie: Er is mij altijd geleerd dat je moet gaan voor een baan die bij je past en die je leuk vind.De ervaring leert me dat de perceptie van andere mensen van grote invloed zijn op dat ene sollicitatie moment.Bovendien is het fatsoen bij werkgevers vaak ver te zoeken.Je krijgt niet eens een fatsoenlijke reactie terug, ook bij hele grote internationale bedrijven is dat zo.Terwijl je toch al je persoonlijke gegevens opstuurd en prijsgeeft. Bij uitzendbureau's is het helemaal schrijnend.Daar wordt je gescreend door een pas afgestudeerde dame of heer die de leeftijd van je dochter of zoon heeft!En die vaak ook een oordeel klaar hebben over jouw persoon.De reden van afwijzing blijkt vaak moeilijk te verwoorden en/of te omschrijven door de verschillende bedrijven.Ook al bel je er over om je leermoment vast te stellen,de meeste antwoorden blijven vaag en niet duidelijk.Daarnaast mogen ze natuurlijk niet zeggen dat je te oud bent voor een functiewaardoor je ook de mogelijkheid niet krijgt,je kansen te keren en de voordelen van een ouder iemand op de werkvloer te noemen.(Ook wij kunnen flexibel zijn, rust op de vloer brengen, inzicht en overzicht hebben etc.) Ook zijn er grote bedrijven die als pleister op de wonde zeggen dat je een goed indruk hebt achtergelaten,maar je bent het niet geworden, wat kan je daar nu mee?Je motivatie krijgt een deuk en je bent een aantal rondes verder zonder resultaat.Zou het dan misschien liggen aan die ''lastige sollicitatievragen?''Of zouden bedrijven eens echt gemotiveerd moeten worden door een peperdure training van een gespecialiseerd bureau om de juiste krachten van een sollicitant te screenen?Als sollicitant ben ik altijd bereid om iets te leren,maar zijn bedrijven daar ook toe bereid?
Per slot van rekening kan een machine toch niet draaien als er een goed onderdeel ontbreekt?Ik heb soms de indruk dat werkgevers vanwege kostenbesparing hun onderdelen op ''de sloop'' aan het zoeken zijn, jammer, want als je toegevoegde waarde duidelijk naar voren is gekomen in zo'n moeilijk sollicitatiegesprek,zou de machine zo weer draaien!Wie naar buiten kijkt droomt en wie naar binnen kijkt wordt wakker.Ik durf wel naar binnen te kijken,durven anderen dat ook?
Ik droom van een baan die bij me past,dus blijf ik mijzelf motiveren en neem natuurlijk het initiatief totdat ik die baan heb waar ik met hart en ziel voor zal gaan!
Reactie: Beste Carla.
Deze wijze polariseert juist. De uitdaging blijft om erachter te komen wat het probleem achter het probleem is. Heb je bij buikloop ergens zwaar je buik van vol? Heb je bij bronchitis het gevoel dat het werk je benauwd? Heb je bij rugpijn te veel op je schouders? Als iemand zo jong al zo vaak ziek is dan is er iets anders aan de hand. Waardoor wordt de weerstand bij zoiemand minder? Waar wordt veel energie in verloren? Wat maakt de medewerker zwak? Geef ze een kans en communiceer en.. bepaal ook een grens in overleg met de medewerker. Laat ze zelf initiatieven nemen om zichzelf eens echt in een spiegel te laten kijken. Uiteindelijk blijft die medewerker medeverantwoordelijk voor het werkproces en geduld reikt niet tot in de hemel.
Reactie: Er zijn verschillende manieren, visies, om naar verzuim te kijken: vanuit het medisch-, belasting/belastbaarheids- en gedragsmodel. Wanneer je verzuim vanuit het medisch model verzuim benadert, dan kun je zeggen dat mensen nu eenmaal klachten hebben, ziek worden en dat een docter hen 'beter' moet maken. Het belasting/belastbaarheidsmodel daarentegen zegt dat mensen klachten hebben, daarmee ziek worden en vervolgens heb je arbeidsdeskundigen, doctors en andere Arbo-professionals die aan de belasting en/of belastbaarheid gaan sleutelen om de medewerker weer naar het werk te krijgen. Het gedragsmodel tot slot zegt iets heel anders, namelijk mensen hebben klachten, daar soms mee gaan verzuimen en je hebt niet meer dan een goede leidinggevende nodig die kan sturen op het verzuimgedrag van de medewerker. Je moet weten dat 70% van de beroepsbevolking 'iets' heeft. Het verzuimpercentage ligt in Nederland echter maar op 4%. Blijkbaar is er iets anders aan de hand dan alleen de klachten. Het gaat veel meer over keuzes die mensen maken en een leidinggevenden kunnen die keuzeprocessen beinvloeden. Je moet maar aannemen dat de klachten er zijn, je moet daar ook niet aan twijfelen. Het gesprek moet vervolgens gaan over het verzuim, de veelvuldige afwezigheid. Dat is het onderwerp van gesprek. Ik adviseer je via het gedragsmodel te gaan werken tegen met betrekking tot deze medewerkers. Je zult merken dat het erg lastig is om het niet over de klacht te gaan hebben. De medewerker zal hier de nadruk op leggen, maar je moet terugpakken naar waar het om gaat, het verzuim. Merk op, ziekte en verzuim zijn twee zeer verschillende woorden, gebruik ze niet door elkaar. Spreek voortaan over verzuim, dat leert je ook om bij de ziekte / klacht weg te blijven.
De achterliggende gedachte bij het gedragsmodel is dat het gaat over arbeidswaardering. Dit is het mechanisme dat het keuzegedrag van mensen stuurt. Sturen op de klacht heeft geen zin. Mensen hebben nu eenmaal klachten en waar het over moet gaan waarom mensen niet gewoon werken met hun klachten.
Het lijkt me verstandig om even goed na te denken over je aanvliegroute bij deze medewerkers. Vraag eventueel hulp van P&O of een coach. Probeer de Arbodienst er zo lang mogelijk uit te houden. Als het nodig is om hen er wel bij te betrekken, stel dan een heel duidelijke vraag aan hen in de trant van mogelijkheden en beperkingen. Stuur niet iemand klakkeloos en zonder adviesvraag naar de bedrijfsarts, de kans dat je dan een antwoordt krijg waar je uiteindelijk niets mee kunt én de regie over het verzuim verliest.
Wij allen leven in een tijd van TURBOVERANDERINGEN. Je kunt er tegenin gaan of op meeliften. Kies daarom voor de beste individuele wijsheid. Bepaal daarom dus zoveel mogelijk je eigen weg.
Reactie: Wat een onzin, dit is geen nieuws maar een advertentie gebracht als nieuws. Toch was ik nieuwsgierig, dus maar de test gedaan. Ter info: ik sport veel, eet biologisch, drink niet en rook niet. Vervolgens kreeg ik het advies om bij deze leverancier voor €280 aan supplementen te bestellen. Redactie, wees a.u.b. iets kritischer.