zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Gouden handdruk zwaarder belast

Paul H.   |    |  26 november 2007
Reactie: We denken toch niet dat we hiermee de topinkomens pakken. De realitiet is dat de echte grote jongens deze gouden handdrukken via goede constructies of via het buitenland (via een buitenlands fiscaal regime) uit laten keren. De gewone man met een inkomen in Nederland (modale inkomens) zijn dus weer de klos.
 

De tien geboden van het incassorecht

Hans van den Bergh   |    |  26 november 2007
Reactie: Heel herkenbaar stuk en een goede handleiding die ik, naast andere -, maar even print en opsla. Momenteel speelt bij mij zo'n situatie die haast exemplarisch is voor het beschrevene. Het gaat ook nog om een aardig bedrag, en ik heb mijn werkzaamheden halverwege op moeten schorten, dus lijd ik ook nog eens omzetderving.

Met vriendelijke groet,

Hans van den Bergh
Consultant Marketing, Communicatie & Organisatie
 

Vijf kenmerken die een leider goed maken – en dus hard

Marcel   |    |  26 november 2007
Reactie: Ik sluit me aan bij de schrijvers die de nodige afstand bewaren met het artikel.

Nog meer appels en peren. In het artikel wordt beschreven welke eigenschappen een goed leider in topmanagement in meerderheid blijkt te hebben.

Appel en peer 1:
Ik kan het verkeerd inschatten, maar het merendeel van de lezers van deze site behoort niet tot het topmanagement. Dus aardig artikel maar trek het vooral niet te veel naar jezelf. Situationeel leiden past ons beter en alleen directief en hard als het moet.

Appel en peer 2:
Het artikel gaat over leiders. In principe dus niet over managers. Natuurlijk moet een manager over goed leiderschap beschikken als competentie.
 

Bedrijven doen concessies aan vacature-eisen

J.J. Huygen   |    |  26 november 2007
Reactie: ''...het grootste struikelblok vormt volgens de MKB-ondernemers de houding van de sollicitanten (motivatie, inzet, karakter, mentaliteit).''
En laten dat nou net eigenschappen zijn die niet door vakinhoudelijke trainingen of training-on-the-job zijn bij te spijkeren. Die vakinhoudelijke kennis komt namelijk echt wel en in de tussentijd doet gezond verstand wonderen (vakinhoud is meestal geen 'rocket science').
Eigenschappen als motivatie, inzet, karakter en mentaliteit worden sterk beinvloed door 'hoe iemand in z'n vel zit (om maar eens jaren tachtig term te gebruiken). En dat is nu eenmaal niet op te lossen met weer een trainingkje planningsvaardigheden, time-management, presentatievaardigheden etc.
De genoemde aspecten zijn wel positief en snel te beinvloeden door coaching-on-the-job. Bij coaching-on-the-job zie en ervaar je als coach hoe het personeelslid opereert/werkt/performt. Dit geeft ter plekke prima input om de man (en gelukkig ook steeds meer vrouwen) te doen inzien waar hij nou mee bezig is, wat er nu precies gebeurt in het werk, de ogen te openen, het gevoel te laten beleven wat er speelt in een groep of afdeling. Kortom, directe feedback via intensieve sessies met de methodiek van Oplossingsgericht Coachen.
Regelmatig werk ik op deze manier met managers/medewerkers van met name overheidsinstellingen, en steeds vaker ook met managers van grote ICT-bedrijven. Met name deze laatste groep kan wel een shotje people-sensitivity gebruiken; zeker in deze overspannen arbeidsmarkt.
En over dat laatste ging bovenstaand artikel met name: hoe krijg en vooral behoud ik medewerkers die passen in het werk dat ze doen, en dan komt de vakinhoud echt wel mee. Mensen kunnen veel meer dan ze denken, ze moeten het wel willen, en coaching is er om de blokkades weg te nemen.
Vriendelijke groet,
Drs. J.J. (Koos) Huygen
Coach, Ordina Consulting
alsmede www.prettigwerk.nl
 

De tien geboden van het incassorecht

Luc Bosch   |    |  26 november 2007
Reactie: goed en informatief artikel.
 

De tien geboden van het incassorecht

H Jager   |    |  26 november 2007
Reactie: Ben geruime tijd bezig om ruim 3000 Euro aanbetaling terug te krijgen, voor niet geleverde goederen. Heeft wel toegezegd per mail deze terug te betalen, maar bij eenmalig 250 Euro is het gebleven. Alle smoezen zijn gebruikt maar nu verwijst deze persoon mij naar zijn advocaat in Haarlem om verder mee te communiceren. De persoon in kwestie is bijna niet meer te bereiken, soms alleen per mail.
Wat kan de oorzaak zijn van zijn 'move' met deze advocaat? Het bedrag is te laag denk ik om te procederen en hem op te sporen.
MVG.
Henk de Jager
 

De tien geboden van het incassorecht

M. Willems   |    |  26 november 2007
Reactie: Erg goed artikel! Had het een jaar eerder moeten lezen...Nu zit ik in een procedure, hetgeen reeds meer dan 10 maanden duurt!!!
Wil graag een reaktie, hoe het komt dat een wederpartij in Nederland zó lang de mogelijkheid heeft van uitstel van de uitspraak?(eerst had de rechtbank geen tijd vanaf mei/4x uitsstel en nu krijgt wederpartij 2x uitstel om te reageren via advocaat, die bij aanvang NIET reageerde.....???

''VOORKOMEN IS BETER DAN GENEZEN!'' heet dat in Nederland geloof ik.....
 

De tien geboden van het incassorecht

C Wildervanck   |    |  26 november 2007
Reactie: Enige aandacht voor de 'andere' partij was hier wel op zijn plaats geweest. Ik heb een hoop ellende gekregen door een aannemer die zijn werk niet af heeft gemaakt (waar ik hem herhaaldelijk op heb gewezen) maar wel al vast een incassobureau op mijn dak heeft gestuurd. Oneigenlijk gebruik van incassobureaus is kennelijk een item!

Cees Wildervanck, Overschild.
 

Ook wij doen concessies aan onze vacature-eisen

R   |    |  26 november 2007
Reactie: Het is opvallend te zien hoeveel werkgevers, mensen met hoge capaciteiten en potentie (willen) aannemen, maar hier absoluut geen gebruik van maken. Ook het gebrek aan visie en daadkracht om mensen tijdig aan te nemen en in te werken is schrijnend, niet alleen bij kleine bedrijven, maar ook bij multinationals. Misschien wel het meest absurde is dat aandeelhouders dit soort wanbeleid gefocust op kostenbesparing lijken te stimuleren.
 

Top vijf leaseauto's 2007

Marcel van Vliet   |    |  26 november 2007
Reactie: Een leuk niemandalletje zo'n over-all overzicht, maar is het niet interessanter om een dergelijk staatje per marktsegment te publiceren. Zo wordt bijvoorbeeld de prestatie van de VW Passat in een ander daglicht geplaatst aangezien dit model in een ander segment gepositioneerd is dan de Opel Astra.
 

Tattoo vermindert kans op werk

J. Ricks   |    |  26 november 2007
Reactie: Al je handelen heeft gevolgen. Een zichtbare aanpassing aan je uiterlijk heeft gevolgen. Misschien in de vorm van commentaar of misschien in je kansen bij een sollicitatie. De omgeving waar je gaat solliciteren is natuurlijk ook van invloed bij je kansen. Een cultuur waar het veel voorkomt zal het zonder moeite accepteren.
Ik vind dat een wenkbrauw of neuspiercing in het gezicht van een gesprekspartner me afleid. Ik vind het niet onsmakelijk, of ordinair, maar het leid me af. Ik zal er dus ook naar staren. Een labretpiercing brengt vaak schade toe aan je tandvlees, waardoor je je ondertanden zelfs kunt verliezen door terugtrekkend tandvlees.
Een tattoo op een arm, schouder of in de hals leid me even weinig af als kleding en sierraden.

Waar ik problemen mee heb is het feit dat men wel kiest voor een piercing/ tattoo en dan vervolgens niet de consequenties voor lief neemt.
Als je in een bepaalde bedrijfscultuur werkt, dan pas je je ook aan. Je acties hebben gevolgen en ook deze keus zal een gevolg hebben.
 

De hele wereld maakt zich zorgen over zijn pensioen

F Schophuizen   |    |  25 november 2007
Reactie: Het leven is duur, dat geldt niet alleen voor na pensioenering maar ook daarvoor. Vooral als je kinderen hebt dan kosten die veel, heel veel geld. Een studerend kind bijvoorbeeld kosten al gauw 5000 euro per jaar - afhankelijk van hoeveel steun je geeft natuurlijk. Bij 3 kinderen dus 15000 euro/jaar.

Maar vrees niet, tegen de tijd dat je met pensioen gaat, zijn die kinderen zelfstandig en verdienen hun eigen kost. Die 15000 per jaar is dan toch een leuk ''extraatje'' dat je al een paar jaartjes hebt. Een mooie gelegenheid om wat te sparen, voor ''later''.

Daarnaast raad ik iedereen aan om ongeveer 10 jaar voor zijn pensioen, de (normale) uitgaven geleidelijk terug te brengen naar het niveau van na pensioenering. Bij je pensioen is dan de breuk niet al te groot, en je spaar nog geld om wat extra's te doen ook.
 

Vijf kenmerken die een leider goed maken – en dus hard

Erik Jonker   |    |  25 november 2007
Reactie: ''Appels met peren....''
Dit denk ik iedere keer als ik wordt geconfronteerd met onderzoeken uit de VS.

Ons land en onze economie lijken er (gelukkig) nog in geen velden of wegen op.

Laten we dat zo houden.
 

Ontslag via CWI ontslag oneerlijk voor werknemer

M. Beer   |    |  25 november 2007
Reactie: Ook onze goedlopende Stichting Rechtsbijstand Asiel Nederland wordt opgeheven, er wordt collectief ontslag aangevraagd en ongetwijfeld ook verkregen. Hier werken over het algemeen werknemers die boven de 40 jaar zijn en dus op de arbeidsmarkt niet meer aan de bak komen, toch zal er onslag verleend worden, dit is een hele vreemde zaak, temeer omdat er werk genoeg is.
 
< vorige 1736 1737 1738 1739 2409 volgende >
advertorial
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Verleid en behoud talent met een multifunctionele werkomgeving
reacties
Meer Nederlanders lossen hypotheek af (1) 
Voor het eerst minder werklozen dan voor crisis (1) 
Kia Stinger GTS (1) 
Zeven seo factoren die óók in 2019 werken (1) 
Drie handige kantoorapps in 2019 (1) 
Tesla Model 3 met 4% bijtelling (3) 
Wintersporters laks met sneeuwkettingen (1) 
top10
De strijd tegen plastics: hoe beleggers kunnen bijdragen aan veranderingen
Meer vrouwen nodig voor de digitale vooruitgang van Nederland
Dit kunnen managers leren van gaming
Bijna driekwart van de werknemers durft zich niet ziek te melden vanwege hooikoorts
Samen werken aan de toekomst van werken
Griepgolf kost dit jaar ‘slechts' 750 miljoen euro
Voor het eerst minder werklozen dan voor crisis
Digitalisering zorgt in Nederland voor meer banen dan in buurlanden
Alles transactie Managementboek van het jaar 2019
Koester hoge verwachtingen, zonder iets te verwachten
meer top 10