Reactie: En inderdaad, ik had het al voorspeld, daar zijn de reacties.
''Ze verdienen het niet'', ''Kijk ze graaien'', verwijzing naar een schandaal (overigens weer eens uit de publieke sector!).
Nee, ook voor managers bestaat een dag uit 24 uur. Nee, ze werken niet van 8 tot 5, die dagen zijn wel wat langer.
Maar laten we maar niet in de sloot van de rest van de wereld springen, dan zitten de hoofdkwartieren van de grote bedrijven zo in het buitenland en komen wij er achter wat het betekend een ontwikkelingsland te zijn.
Hoe dom kunnen mensen zijn als het om geld gaat...........
En waarom nooit gezeurd over basketballers? De top 100 best betaalde sporters van Nederland al gezien? Weet je wat Jos Verstappen trekt? Of Roison Drenthe?
Wat leuk om van jou een reactie te krijgen. Ik heb uit meerdere onverwachte hoeken een reactie mogen ontvangen. Blijkbaar lezen heel veel mensen de artikelen op Managersonline. Ik blijf zeker goede moed houden en er zal zich ongetwijfeld een kans gaan voordoen om weer lekker aan de gang te gaan. Stil gezeten heb ik zeker niet. Ik heb en ben nog altijd aan het studeren en mezelf bekwamen vooral op grafisch ontwerp en fotografie gebied.
Ook studeer ik economie en marketing. Dit blijft zoals jij uit het verleden weet, mijn grote passie. Ik ben intussen volledig Apple freak en ontdek iedere dag weer nieuwe mogelijkheden. Ik hoop dat met jou en de kinderen alles goed is en je het in jouw baan naar je zin hebt. Nogmaals bedankt voor jouw reactie en een heel goed weekend.
Reactie: Auteur(s) Jeffrey Gitomer
Uitgever Pearson Prentice Hall NL
Jaar 2007
Bindwijze gebonden
Bladzijden 202
Prijs € 24,95
Status Direct leverbaar
Taal Nederlands
Kan ik dit boekje ook via de openbare bibliotheeek reserveren?
kom ik je zomaar bij Managers Online tegen!
En alhoewel ik geen manager ben toch even een reactie van mij, omdat het gros van de reacties zo negatief is. Zelf werk ik bij een bedrijf, waar ze zojuist iemand van 56 jaar hebben aangenomen! Ik hoop maar dat ik het geluk heb om opnieuw zo'n bedrijf tegen te komen.
Ik wens jou en El veel succes.
Reactie: Volgens mij is de keuze van Cruyff of de keuze van Cruyff versus Ajax niet zo bijzonder.
Het kom heel organisch over allemaal.
Leiderschap vereist als basis dat je een of bepaalde vaardigheden beheerst. Iets als een vak; bijvoorbeeld voetballen, debatteren, mensen motiveren, rekenen en bedrijfseconomisch inzicht, creativiteit, vertrouwen wekken. Sommige zaken kun je schools leren en voor andere heb je een bepaalde aanleg nodig en kun je verder ontwikkelen. Doen - herhalen / oefenen - en daarin groeien. Zelf ontplooien en ontwikkelen.
Als de ontwikkeling - ontwikkeling is eigenlijk niet goed - van karaktereigenschappen en vak-vaardigheden enigsinds parallel loopt kun je op een punt komen dat de som meer is dan een optelling. Je steigt boven jezelf uit, er ontstaat een nieuwe mind-setting (andere orientatie op je eigen positie in je maatschappelijke en sociale omgeving, andere zingevingsvragen ed) en bent klaar voor andere of nieuwe uitdagingen. Effecten die vaak in een relatief rustige en vertrouwde omgeving zijn beslag krijgen. Overigens een proces waarvan ik denk dat het stuurbaar is.
Cruyff en Ajex zijn klaar voor elkaar. Misschien heb je daar eerst wel de ''crisis'' voor nodig.
Er zijn veel voorbeelden van vergelijkbare situaties. Van wereldleiders tot CEO's en van geloofsgoeroe's tot heilprofeten. Overigens met positieve en negatieve resultaten, maar dat is vaak subjectief.
Het is maar wat jemet Cruyff van Ajax verwacht; mooi voetbal of winnen, een financieel gezonde organisatie of een gezellige Amsterdamse club??
Reactie: Als ik het goed lees dan betekent dit dat BMW de komende jaren inzet op hybride-auto's? Jammer want BMW heeft de waterstofauto al klaar voor productie maar de infrastructuur ligt er niet. Ik denk dat de overheid en de EU nu eens tot actie over moeten gaan in plaats van altijd alleen maar te straffen. De autofabrikanten doen enorm hun best, maar een beloning daarvoor, ho maar!
Reactie: Inderdaad, de meesten verdienen niet veel. Het jammerlijke is echter, dat ze wel veel 'salaris' krijgen. En als ze dat nog niet genoeg vinden, worden ze heel vindingrijk in het aanvullen van hun inkomen, getuige o.a. het onroerendgoedschandaal in de ' bovenwereld'''' . Wat is dat eigenlijk ''bovenwereld'' ? Hoog boven in de graaiwereld van 'onze top' ?
En wat is veel en wat is weinig. Kijk eens naar het bedrag waar een gemiddelde, hard werkende werknemer mee thuiskomt. Verschillen in toegevoegde waarde voor het bedrijfsresultaat? Ach dat is betrekkelijk. Een vraag: Heeft een etmaal voor een topceo meer uren dan voor 'de gewone man'. Hij is langer bezig dan van acht tot vijf? Dan verbaas ik mij ook over de'vele 'bijbanen'van de meeste ceo's. Netwerken? Soms lijkt het net werken. Soms....
Reactie: Opnieuw wordt weer duidelijk dat er een kleine groep zeurpieten het beleid in Nederland weet te bepalen door met leugens en onwaarheden de publieke opinie, maar zeker de politieke opinie te bewerken.
Ik ben benieuwd hoe deze figuren, wiens mening veelal is gebaseerd op jaloezie en anti-kapitalisme uit de jaren '60 van de vorige eeuw nu weer reageren op dit onderzoek.
Natuurlijk is het veel geld, maar ze doen er ook wat voor. Dit in tegenstelling tot veel van die zeurterroristen die geen enkele maatschappelijk belang en nut hebben.
Reactie: 1. Als de vos de passie preekt, boer let op je kippen! (Hay Groep leeft hiervan) - en goed - ze doen trouwens echt hun best wel)
2. Als de Britten gek zijn, waarom moeten wij dan ook in hun sloot springen
Reactie: Verbloem jobhopgedrag. Hoe? Door te liegen?
Jobhopgedrag is toch een interpretatie van de lezer die zich verder niet afvraagt waarom iemand verschillende werkgevers heeft gehad? Vooroordeel?
Reactie: Het vergelijken van onderzoekers van instellingen en universiteiten met ''echte'' consultants is naar mijn bescheiden mening een verkeerde vergelijk. Beiden kunnen goed werk leveren is mijn overtuiging en ervaring.
Waar het alleen vaak misgaat is dat door opdrachtgevers onvoldoende wordt nagedacht over de adviesbehoefte (qua inhoud, aard, kenmerken)en de juiste onderzoeker of consultant die hierbij het beste past c.q. het beste antwoord op kan geven.
Overigens zijn consultants het ook niet altijd met elkaar eens geweest in de discussie over de liberalisering en splitsing van de energiemarkt weet ik uit eigen consultancy ervaring.
Onderzoekers en consultants kunnen overigens veel van elkaar leren. Een onderzoeker bijvoorbeeld van de vaak bredere kijk van de consultant alsmede de adviesvaardighedenen en de consultant bijvoorbeeld van de diepgang en theoretische gedegenheid van de onderzoeker. Daarnaast is de consultant veelal meer gericht op de klant (en haar omgeving) en het uiteindelijk beoogde adviesresultaat en de onderzoeker meer op het proces waar dan een advies uitkomt.
Ik ben het dus op zich wel eens met Bouwmeester dat consultants beter op pad kunnen worden gestuurd als je het als opdrachtgever niet zo goed weet, waar overigens ook weer veel risico's aan vastzitten. Onderzoekers zijn en blijven in mijn optiek in het algemeen beter in afgebakende feitelijke onderzoeken. Aan het inzetten van consultants en onderzoekers hangt overigens wel een anders prijskaartje, wat niet het belangrijkste is maar zeker niet vergeten mag worden.