Reactie: @Ron Ladage
Naar mijn mening is er geen mens op deze aardkloot die een bonus verdiend die > dan 20% van zijn salaris. Bonussen boven de ton zijn belachelijk, al maakt het bedrijf honderden miljarden winst!
Het is nl. niet de CEO, CFO of andere CO’s die de winst maken, het zijn de ‘onderliggende lagen’ die het geld verdienen. De koers en cultuur binnen een bedrijf worden bepaald door de CO’s. Hoe de culltuur bij banken en grote bedrijven er uit ziet is duidelijk! De koers die een bedrijf vaart kan vandaag goed zijn en over 5 jaar ‘fout’. Maar dan zijn deze CEO’s – meestal na 4 jaar - allang voorzien van vette bonussen de deur uit.
Het gedrag van CEO’s, politici en figuren zoals bijvoorbeeld Nout Wellink, die durft op te roepen dat politici de bonussen met rust moeten laten, komt mijns inziens het meest in de buurt bij het gedrag de keizer in het sprookje ‘de nieuwe kleren van de keizer’. Zij hebben niets en weten niets meer maar maar willen de massa doen geloven dat zij de wijsheid in pacht hebben. Begrijp jij niet waarom zij zoveel horen te verdienen dan ben je dom en behoor je niet tot 'hun klasse'. Het wordt tijd dat de politiek maar vooral de kiezers/klanten wakker worden en zien wie hen besodemietert. Wees gewaarschuwd voor de nieuwe kleren van de keizer!
Reactie: @ Antione
Bedankt voor je reactie.
Ik heb geen probleem wanneer managers een bonus krijgen, wanneer ze het duidelijk verdienen. Maar in deze tijden zien we zeker bij de banken dat managers verantwoordelijk zijn voor het verlies van het geld van hun klanten. Deze managers moeten eigenlijk voor de rechtbank worden gedaagd, ze hebben door hun gestuntel en onkunde anderen in de problemen gebracht. Dan krijgen hun bedrijven geld van de belastingbetaler en zelfs dan vinden ze het normaal dat ze bonussen of afkooppremies krijgen.
Dat is niet te verdedigen in mijn ogen maar het hebben van totaal geen waarde of norm voor het economischer leven. Uitsluitend zelfverrijking en ik gedrag.
En dat de topmanager de kritiek over zich heen krijgt, dat is toch heel terecht, hij is de hoogst verantwoordelijke en verdient daar toch 100 tot nog meer keer, meer dan de man op de werkvloer. En wanneer een topmanager een topbaan verlaat voor een “nieuwe” uitdaging, is het dan logisch dat hij voor 100.000 euro aandelen krijgt.
Krijg jij dat wanneer je van baan verandert?
Helaas gaan mensen dit normaal vinden, blijkt ook een beetje uit je reactie.
Ik heb geen enkele medelijden met topmanagers, ze verdienen in één jaar net zoveel als werknemers dit in 10 jaar of langer voor moeten werken.
Ik ben niet voor een communistisch systeem, maar via de belasting een bovengrens vaststellen is een goed begin.
Reactie: @Antoine: Ik hoop hier ''helemaal niets te vinden'' zoals u verondersteld, aanneemt. Ik reageer alleen inhoudelijk op dit artikel, vanuit mijn eigen bewustzijn en kennis.
Indien u zelf ook bewuster wilt worden (op financieel gebied) en inzage wilt krijgen op het gebied van banken, internationale geldhandel en de verregaande macht van banken in privebezit (rockefellers, rothschilds) kan ik u van harte de volgende youtube film aanbevelen: ''Money as Debt''
http://www.youtube.com/watch?v=vVkFb26u9g8
Een animatie film van Paul Grignon's , die slechts 47-minuten van uw tijd vraagt. Paul legt hier - op voor iedereen begrijpbare wijze - de ware aard van het monetair systeem uit.
Ik wens u veel kijk en bewustwordingsplezier toe :-)
Reactie: Ook ik kan het een en ander wel begrijpen vwb die stenengooiers. Goedkeuren doe ik het absoluut niet! Wel hoop ik dat er nu beter gekeken wordt naar de inkomens/bonussen in de hogere lagen. Ik kan mij toch niet aan de indruk onttrekken dat er een behoorlijke graai cultuur was ontstaan.
Dat er verschil in inkomens zijn is voor mij heel logisch, maar er zijn ook wel weer grenzen en die waren de afgelopen jaren behoorlijk verdwenen.
Kijk idd maar naar onze politici.
Die zitten toch echt niet hoog op de inkomensladder.
We hebben allemaal heel verschillende ideeen over onze politici, maar wij kunnen hun niet van een graaicultuur betichten.
Misschien moeten ze hier in NL de extreme bonussen maar extreem gaan belasten.
Reactie: Zeer onlangs is nog eens duidelijk gebleken dat hier veel te weinig aandacht voor is. Gegeven: in een hoge functie bij de politie wordt de benoeming van een blanke man tegengehouden door de verantwoordelijke minister. Dit omdat de voorkeur zou moeten gaan naar een vrouwelijke of een allochtone kandidaat. Eerder is op een andere politievacature een vrouwelijke kandidaat benoemd die minder gekwalificeerd was voor de job dan andere kandidaten. Puur omdat het de beurt was aan een vrouw. Ik ben zelf een vrouw. Dit is geen emanicipatie meer maar een volledig voorbij gaan aan de realiteit en de beste kandidaat. Ik heb dan ook mijn twijfels over de deskundigheid en objectiviteit van de personen die de kandidaten voor ''topfuncties'' moeten beoordelen. Echter, ook in mijn ogen is de alfafactor van belang en zou het zeker zo moeten zijn dat jonge mensen op deze eigenschap(pen) zouden moeten worden ''getest''. En dan met de juiste begeleiding naar zo'n functie toegroeien. Pas dan is er (in mijn ogen) kans op succes.
Reactie: @Ad
Ik deel jouw opmerking over product-oriëntatie en daarin ligt dus ook de oplossing om wel succesvol uit deze crisis te komen. We moeten niet meer kijken naar wat ons product kan, welke doelgroep daarbij hoort en hoe we deze doelgroep benaderen. Vandaag gaat het o.a. over hoe mensen die bepaalde producten en diensten willen afnemen de leverancier van die producten en diensten kunnen vinden. De vindbaarheid van de organisatie, het imago (betrouwbaarheid) en het gemak van bestellen staat daarbij hoog op de prioriteitenlijst. Verkopers kunnen hieraan bijdragen met online presentaties, persoonlijke gesprekken en vele varianten. Dit is dus een vak en vraagt om specialistische aanpakken.
Reactie: Talenten hebben is alleen niet genoeg om ook business uit te breiden. Juist de goede voorbereiding van de verkoper (leren, oefenen, presenteren, oefefen, afsluiten, enz...enz.)is essentieel en de vaststelling van het niet hoeven te volgen van een speciale verkoopopleiding deel ik dan ook helemaal niet. Veel te veel kosten worden gemaakt voor bezoeken die niets opleveren. Niet omdat de klant niet zou willen, maar omdat de verkoper de kansen om zeep helpt.
Wil je over dit punt meer weten, dan kan Mofundus je op weg helpen met juist wel die peciale opleidingen.
Reactie: Zelf ben ik werkzaam voor een W&S bureau en ook wij merken een terugloop aan werk. In het verleden (''de goede tijden'') hebben wij een focus gehad op een selecte groep klanten, destijds hebben wij daardoor misschien minder geld verdient, maar het heeft wel voor goede relaties gezorgd waar wij nu de ''vruchten'' van plukken. Daarnaast spreken wij kandidaten minimaal 1 of 2 keer voordat ze worden voorgesteld bij klanten waardoor onze percentages in vergelijking met de branche erg hoog liggen. Ook merken wij nu dat ondanks het grote aantal reactie bij onze klanten zelf ij nog steeds worden ervaren als een erg goede leverancier. Dit laat naar mijn mening zien dat als je je werk goed doet en je de focus op de klant legt in plaats van het resultaat je op de lange termijn veel beter af bent.
Ik ben het met je eens dat veel burgers zich machteloos voelen en daardoor boos zijn. Ook zijn enkele topmanagers inderdaad te inhalig, maar verder zijn het voornamelijk personen die willen ontvangen wat beloofd is... Arbeidscontracten zijn afgesloten in goede tijden en vaak is het dus zo dat een manager hier volgens zijn contract recht op heeft. Daarnaast is een topmanager nu vaak diegene die de kritiek naar een onderneming moet incasseren, om vervolgens (door de publieke opinie) ontslagen te worden.
Met deze bedrijfsfilosofie kun je van managers natuurlijk niet verwachten dat zij een uitgekeerde bonus terugstorten...
Verder, volgens mij zijn er maar weinig politici geweest (zeker in slechte tijden) die tijdens hun ambtsperiode veel lof kregen... Iemand die zo'n publieke job heeft met bijbehorende verantwoordelijkheden (en lage salaris) verdient een hoop respect. (ondanks ik het met veel denkwijzen en beslissingen niet eens ben...)
@ Ronald Vermeij:
Ik weet niet wat je op deze website denkt te vinden, maar ik hoop dat je het niet erg vindt dat ik je complottheorieën niet erg serieus neem...
Reactie: Het blijkt inderdaad uit allerlei onderzoeken dat thuiswerkers harder werken en productiever zijn. Ze zijn dus sneller geneigd 'nog even snel' iets af te maken. Om er zeker van te zijn dat thuiswerkende werknemers daadwerkelijk aan het werk zijn, beoordelen veel managers hen op output. Als blijkt dat deze hoge productievraag een probleem is en dit leidt tot stress (kortom, als de doelstellingen zijn niet realistisch), moet daarover open worden gecommuniceerd. Hier ligt een taak voor zowel de manager als voor de werknemer.
Reactie: Een zeer klein bedrijf als Tesla is in staat een volwaardige electrische auto te ontwikkelen en waarom lukt het de grote jongens maar niet de afgelopen 15 jaar een produktierijpe auto te ontwikkelen ondanks de 1000en beloften en show modellen. De oliemaatschappijen hebben grote delen van hun winsten geinvesteerd in veel energierichtingen, ook de ion-lithium batterijen, en houden snelle ontwikkeling tegen om eerst de aardkorst van haar olie te ontdoen. Kleine bedrijven gaan er toch voorbij , zie Tesla, en zal een voorbode zijn van een hele nieuwe tak van industrie met veel nieuwe merken , of daar de nu heersende merken bij zitten hangt af van hun ongehoorzaamheid naar de heilige olie bazen.
Reactie: Erg eigenlijk dat bedrijven nog zo naief zijn dat ze denken dat ze door het aantrekken van verkopers door de recessie kunnen komen.
Er zijn talloze betere methodes om door de crisis te komen, maar blijkbaar zijn nog veel bedrijven zo product georienteerd dat ze voor deze non-oplossing kiezen.
Reactie: Eindelijk krijgen ze op hun brood terug, waar ze de gehele wereldbevolking al eeuwen door in hun macht hebben gehouden! Politiek is slecht HUN poppen theatertje om de ''burgers'' bezig te houden.
Het zijn ook bankiers die deze kredietcrisis BEWUST veroorzaakt hebben, voor hun eigen belangen. Denk hierbij aan het New World Order scenario wat hier aan het afspelen is.
Doel van deze ''bankiers'':
1 wereldmacht, 1 munt, 1 leger, 1 geloof
De gehele wereldbevolking als (loon)slaaf
------------------------------------------
Problem: Veroorzaak een globale crisis
Reaction: Het volk is bang en wil een oplossing
Solution: Overheid koopt banken op en vergroot daarmee verder de wurggreep op haar bevolking
Ik kan het me heel goed voorstellen dat de mensen op deze planeet de geld-gevangenis - die BEWUST geschapen is door allerlei bankiers - zat zijn.
Het word tijd dat de welvaart van onze planeet gelijkmatiger verdeeld gaat worden...
Reactie: Tip:
Een beetje hoogbegaafde is in staat om zichzelf te coachen. Die heeft geen inmenging van een manager nodig. INSPIRATIE dat is wat telt, niet iemand die 'm gaat vertellen hoe en wat hij,zij moet doen.
Als je toch de neiging niet kunt onderdrukken om een hoogbegaafde te willen coaching.... groei dan zelf eerst en probeer je eerst te verplaatsen in HUN wereld.
Ga eerst eens een OPEN gesprek met hem/haar aan. Wat zijn de drijfveren, wat vind ie echt leuk, waar halen zijn hun lol uit op de werkvloer 40 uur/week.
In deze maatschappij kan het ''hoogbegaafd zijn'' ook tegen je keren als je TE intelligent bent, een TE GROOT bewust zijn hebt. Het kan ook slecht zijn voor je geestelijke gezondheid om steeds maar te moeten werken tussen allerlei mensen die niet zo ver zijn als jij bent.
Het beste - is mijn mening - dat deze hoogbegaafde mensen het beste functioneren in een EIGEN omgeving die bij HUN past i.p.v. dat ZIJ zich (weer) moeten aanpassen aan de rest om hen heen.
Zonder klankbord van GELIJKE sterkte kan iemand geheel af,opbranden op de belemmeringen van een ander op een werkvloer, de beperktheid in visie, talenten, inzicht van de mensen om hen heen. Dit kan tot verregaande ver-eenzaming leiden en zelfs tot vrijwillig ontslag omdat ze zich niet begrepen kunnen voelen in een bedrijf
Geef dit soort hoogfbegaafde talenten:
- de kluif die alleen ZIJ aan kunnen en laat het gewone werk over aan de gewone werknemers.
- Een voortrekkersrol in de organisatie
Haal in vredesnaam in JOUW GEDACHTEN die sticker van hun hoofd af. Het zijn en blijven gewone mensen, met dezelfde behoeften als jij en ik. Alleen hebben zij meestal een veel verder ontwikkel bewustzijn dan de gemiddelde werknemers in je bedrijf!