zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Dag van de Arbeid leeft niet in Nederland

J. Root   |    |  29 april 2009
Reactie: Inderdaad in de rest van Europa is de Dag van de Arbeid een Nationale Feestdag. In nederland niet. Wij zijn 'verplicht' op deze dag gewoon door te werken, dus wat hebben we te vieren? Ik kan wel wat verzinnen hoor, daaraan geen gebrek. Maar de Dag van de Arbeid leeft gewoon niet in Nederland. Het zal wel meer gaan leven als er meer aandacht aanbesteed wordt en als het wederom een Nationale Feestdag wordt.
 

Banken moeten intern orde op zaken stellen om vertrouwen terug te winnen

Marcel   |    |  29 april 2009
Reactie: Interessant is om na te gaan waarom de Rabobank, tot nog toe, minder vatbaar is gebleken voor de huidige crisis en waarom de Rabobank beter scoort in het genoemde onderzoek.

Behalve intern orde op zaken stellen: terug naar duidelijke dienstverlening en duidelijke producten zal er intern EN overkoepelend een structuur moeten komen bij alle banken (wereldwijd) om de persoonlijke belangen van de (top)managers en vloerspeculanten sterk in te dammen.

Banken moeten de waardes van hun posities (kort en langlopende verplichtingen zoals hypotheken) borgen met andere middelen. Vaak gebeurt dat in de vorm van derivaten (waardepapieren). Echter deze derivaten zijn op zich zelf ook weer verhandelbaar (zoals grote portefeuilles hypotheken). Door het toenemend onverantwoord gedrag (met name veroorzaakt door persoonlijk gewin van bankiers) is steeds meer risico genomen met dit soort handel en beleggingen. En, zoals we nu weten, is deze constructie van het borgen van posities, een kaartenhuis gebleken.

Bankiers hebben het juiste perspectief uit het oog verloren en veel meer risico genomen dan verantwoord is gebleken. Tevens bleek er onvoldoende controlerende werking vanuit de banken zelf en de controlerende organen.

Er is heel veel werk aan de winkel om het vertrouwen van consumenten terug te winnen.
 

Salesblog: Waarom zijn mensen op geld belust?

Ad de Beer   |    |  29 april 2009
Reactie: och G v EE, voor ieder idee is wel een bewijs te vinden op internet. Alleen is één documentaire geen bewijs, alleen een mening.
Het is onderdeel van een lobby die nu de kans schoon ziet.
 

Dust in the wind?

Jos Essers   |    |  29 april 2009
Reactie: een filosofische bui? Ad. Ik ben blij dat ik niet in het bos sta en ''één soort'' zou moeten zijn. Ik ben blij dat ik het ene moment adapter kan zijn. Ik ben blij dat een ander moment ik transformer kan zijn. Ik ben blij met jouw artikel.
Jos
 

Salesblog: Waarom zijn mensen op geld belust?

G v Ee   |    |  29 april 2009
Reactie: Willen mensen wel altijd meer hebben? Om gelijke rijkdom/geldwaarde te houden moet de hoeveelheid geld continu groeien. Een briljant en slinks systeem wat de banken in samenwerking met overheden hebben geintroduceert.

Bijna geen mens heeft een correct idee wat geld is. Bekijk deze geweldige documentaire.

http://www.youtube.com/watch?v=vVkFb26u9g8&hl=nl

Dan snap je ook direct hoe we aan de kredietcrisis komen; ons huidige systeem moet groeien omdat banken geld uit lucht kunnen creeëren en daar rente over mogen vragen......
 

FNV wil maximumsalaris voor ING-top

Ad de Beer   |    |  29 april 2009
Reactie: Begrijp nu ineens waarom Kok dit commissariaat heeft laten vallen om een ander te nemen. Is dat niet handelen met voorkennis?
Och, voor de rest gewoon populistisch gebral.
 

Dag van de Arbeid leeft niet in Nederland

Ad de Beer   |    |  29 april 2009
Reactie: Vrij op de dag van de arbeid is toch al een beetje vreemd. Het socialistische feestje, wordt inderdaad in veel buurlanden gevierd, maar ja, daar hebben ze so wie so meer extra verlofdagen dan in ons polderlandje.
Maar ik denk ook niet dat de mensen hier te porren zijn om massaal de ''internationale''te gaan zingen, zeker niet omdat extreem links nu antiglobalist is geworden en een hekel heeft aan alles wat multinationaal is, met uitzondering van rellen schoppen en vandalisme dan.
 

Eenzijdig arbeidsvoorwaarden wijzigen? Dat mag! Soms.

A. C.   |    |  29 april 2009
Reactie: Kan de overheid als werkgever, een arbeidsovereenkomst die tot stand kwam door tussenkomst van een gerechtelijk bevel tot comparitie eenzijdig door de overheid gewijzigd worden?
 

55-plusser kan nieuwe baan vergeten

B. Erenburg   |    |  28 april 2009
Reactie: Deze overheid moet alles niet aan het bedrijfsleven overlaten,om ouderen daar te laten werken.
Als je boven de 55 jaar bent kom je bij geen gemeente, provincie,en andere overheidsinstellingen aan de bak,je bent bij het solliciteren al kansloos. Het is toch een schande dat mensen boven de 60 jaar nog moeten solliciteren, wie meent wie hier in Nederland in de maling. Plan Balkenende uitgevoerd door ene de Geus.Vijf jaar geleden konden veel ambtenaren boven de 55 jaar met de VUT, geen sollicitatieplicht, maar wel van onze belasting centen.
 

Taboes op werkende moeder en zorgende vader moeten verdwijnen

Job   |    |  28 april 2009
Reactie: Beste Ronald Vermeij,

Je voorstellen zweven zachtjes met de ontspannenheid van Aziatische wijsgeren de wereld in.
Heel anders dan de praktijk van het leven daar. Japan bijvoorbeeld heeft momenteel meer suicides per 1000 inwoners dan waar ook ter wereld. Vooral onder jongeren.De eigen wijsgerige geest zal zelfs daar weer moeten worden ontdekt.

Hopelijk leert de huidige economische wereldepressie dat een mens maar één keer leeft (voor zover we kunnen weten). En het aantal contact- en communicatiemiddelen op vele gebieden van vandaag zoals internet, vervoer etc. maken ongetwijfeld steeds meer mogelijk.Ruimte en tijd hoeven haast geen rol meer te spelen Iedere week geef ik een Frans jongetje via Skype les op de neusfluit.

In 2005 ben ik met mijn privé-praktijk van kinderpsycholoog begonnen, na een kleine 30 jaar in de ambtelijke kinderpsychologie. Zonder enige kennis van de computer. Dat was bikkelen het eerste jaar: vooral in de sectie computer en management.

En nu, in het bezit van enige zelfgefabriceerde websites, zie ik, terugkijkend dat mijn beroepsuitoefening veel efficienter èn ontspannener had kunnen zijn. Niet langer afhankelijk van de tijdrovende en zenuwslopende slavernij o.l.v. de wetten van Parkinson en het Peter-principle.Daar moest helaas ik eerst 59 voor worden.Beste Ronald, laat de wereld je levensprincipes kennen.En hopelijk kun je er ook voldoende naar leven.

Ieder mens zou die keus vroeg moeten kunnen maken. Eigenlijk zou iedereen daarom al jong in staat moeten worden gesteld om -onafhankelijk van ouderlijk vooroordeel en frustratie- zijn talenten te leren kennen en te ontplooien.En daar zijn best wegen voor denkbaar.
 

Taboes op werkende moeder en zorgende vader moeten verdwijnen

Job   |    |  28 april 2009
Reactie: Beste mevrouw Rommens,

Wat bijzonder dat uw echtgenoot de zorgrol zo succesvol op zich nam. Maar dat dit mogelijk werd heeft vast ook iets met u te maken.
U moet hem veel vrijheid van handelen hebben gegeven.Dat doen veel vrouwen niet, zij blijven hun man hinderen met voorschriften. HET breekpunt voor veel mannen. En dan gaat de kop in de wind en mag de vrouw het zelf doen.

Daarom willen mannen meestal ook beroepsmatig niet zorgen. En zie je dus weinig mannen in de zorg voor en/of onderwijs aan het jonge kind.
Daar deed ik jaren geleden onderzoek naar. Ik zocht daarvoor creches in Europa waar overwegend mannen werkten. Ik vond er slechts één! Ten noorden van Oslo. Maar daar kregen de verzorgers geheel de vrije hand.Dat betekende zomer en winter vaak de natuur in met fietsjes, sleetjes, bijltjes, zagen etc.. Dat leverde geregeld een schrammetje, vuil jasje of onnodig poepluiertje op, maar dat kon niet deren. Moe, maar met rode konen en intens gelukkig doken ze daarna hun bedjes in.
 

Taboes op werkende moeder en zorgende vader moeten verdwijnen

Job   |    |  28 april 2009
Reactie: Hallo Eline,
Het enige dat ik doe is ouders wijzen op wetmatigheden in de menselijke ontwikkeling en hen te vragen daarmee rekening te houden. En wat werkorganisatie van een gezin betreft een oude schoen niet te snel weg te gooien.

Je komt alleen met open deuren aanzetten zoals de combinatie vrouw/schuldgevoel en verder dat het overgrote deel van de kinderen met werkende ouders het goed doen.

En jij mag je natuurlijk best de relatie afvragen tussen werkende ouders en kinderproblemen, maar dat is voor jou een vraag en voor mij een weet.Daar ging namelijk veel onderzoek aan vooraf.

Mijn wijzen op wetmatigheden had niet zozeer relatie met het idealistische artikeltje alswel met de onderliggende werkelijkheid.
 

Salesblog: Waarom zijn mensen op geld belust?

Ronald Vermeij   |    |  28 april 2009
Reactie: @Arvel: Dank u wel moderator voor uw constructieve bijdrage.

Ik heb er nog wel een paar constructieve:
1. Als je geld hebt kun je spullen kopen ter uiterlijke (aan,in) vulling van hun innerlijke gevoelsmatige leegte.

2. Als je genoeg geld hebt, kun je psychologische afleidingen en verslavings middelen (cigaretten, drank, mooie auto's, gadgets) kopen om je innerlijke verdriet mee te verdoven

3. ''Als je geld hebt, heb je vrienden'' zong DoeMaar ooit eens,.
Zou daar een waarheid in kunnen zitten?

4. Geld maakt niet gelukkig, maar je kunt er - voor je ego - wel langer de illusie mee in stand houden

Zijn we zo weer on topic Arvil? Mag ik u vragen, Heeft u hier zelf nog iets aan toe te voegen of modereert u alleen maar?
 

Banken moeten intern orde op zaken stellen om vertrouwen terug te winnen

Ronald Vermeij   |    |  28 april 2009
Reactie: De werkwijze van banken zal drastisch - vanaf de grond - weer wederop gebouwd moeten worden, gestoeld op zelfstandigheid en financiele onafhankelijkheid van haar klanten.

Het totale bankwezen zou compleet getransformeerd moeten worden naar ''financiele grondstoffen leverancier'' i.p.v. de huidige machtige financiele afhankelijkheden produkten verstrekking, met juridische hang en wurg constructies, woeker rente en polissen, het kwijtraken van je eigen dak boven je hoofd als je hypotheek aflossing effu tegen zit (door een crisis die buiten jou om is veroorzaakt).

De handelwijze moet uit de donkere, duistere achterkamertjes komen en zo transparant en helder al kristal worden.

Het bankwezen mag wat mij betreft weer terug naar de Gouden Standaard. Niets geen virtueel niet bestaand geld, maar solide muntvoorraden die ''gebackupped'' kunnen worden naar een gelijkblijvende Goud (of ander edelmetaal) voorraad.

Verregaande overheidskontrole op dit geheel en het geldcircus gewoon weer terug brengen naar ''normale proporties'' als betaalmiddel
 
< vorige 1345 1346 1347 1348 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10