Reactie: Bedankt Ad voor je artikel over het belang van het ontwikkelen van talent en de rol die de omgeving daarin speelt. Je schrijft dat talent aangeboren is. In mijn ogen heeft iedereen talent, een uniek talent die tot ontwikkeling kan komen. Ontwikkeling is daarom mijns inziens altijd zinvol, wel vanuit een heel open benadering, zodat het talent van het individu aangeboord kan worden.
Wat mij in de discussies over talent ontwikkeling en jonge professionals opvalt is dat er vaak geredeneerd wordt vanuit het goed willen regelen voor deze nieuwe medewerkers. Als je vanuit een vraag en dialoop op zoek gaat naar wat iemand nodig heeft om zijn talent volledig tot zijn recht te laten komen, creëer je samen de omgeving die je schrijft nodig te hebben.
Reactie: Natuurlijk staat of valt alles hoe je het begrijpt. Geef ook masterclasses LinkedIn, maar als je eenmaal weet hoe het werkt loopt het vanzelf. Bedankt voor de aanvulling.
Reactie: Het is waar, bedrijven en DGA's schakelen vaak te laat hulp in, terwijl tijd de grootste beperkende factor is.
Naast het verschaffen van op ervaring gebaseerde adviezen betekend een bedrijvendokter meer voor een onderneming. Zijn aanwezigheid wekt vertrouwen bij banken en financiers. Daarnaast beschikt hij over een netwerk waarmee hij zijn voorgestelde activiteiten (oa verkoop assets) ook op korte termijn kan uitvoeren.
Reactie: Vind het ook allemaal onzin, bovendien tegennatuurlijk, heeft iemand al eens bedacht dat het misschien nodig is om een tijdje meer vermoeid te zijn dan anders, gewoon omdat je dan gedwongen wordt rustiger aan te doen? Nee, alles voor de heilige economie, hou toch op! En wat de zomertijd betreft; afschaffen dus.
Meer leven in een natuurlijk ritme, zonder kunstmatige aanpassingen lijkt me uiteindelijk voor elk mens beter en daardoor voor de economie.
Reactie: Toch even opmerken dat je bij punt 1. Virtueel netwerken; er rekening mee moet hoden dat je de juiste tools op de juiste manier gebruikt. Toepassingen als Twitter, Ping.fm zijn een geschenk om je netwerk snel up to date te houden. Wij begeleiden overheid en bedrijven om deze toepassingen te gebruiken op een efficiente manier.
De email die je krijgt van LinkedIn is enkel 'nuttig' als je er zelf in vermeld wordt via een nieuwe relatie die je legde of een status-update.
Voor de rest 100% akkoord met wat je schrijft Phil.
Reactie: Wellicht een idee om de mensen alleen te leren wat er toe doet, wat ze nodig hebben voor het uitoefenen van hun functie. Niet meer, alle ballast weglaten, dat zal een stuk prettiger zijn voor de mensen, ze hoeven minder te leren. Voor het bedrijf weer gunstig hoeven minder tijd en geld te stoppen in trainingen die toch niet aangeleerd kunnen worden maar ook vaak niet nodig zijn. Win win situatie.
Reactie: Geen uitzondering maken. Het is ook in 't belang van de kinderen dat iedereen er vanaf het begin is. Dit geeft rust en regelmaat.
Op dit moment zal het echt wel mogelijk zijn om iemand te vinden die dit wel wil. Banen liggen niet voor 't oprapen.AGK
allereerst mijn medeleven met het verlies.Een oplossing kan zijn een accountant om advies vragen of een interim manager deze taak voorlopig laten overnemen en de huidige stand van zaken op te maken,mits er openheid van zaken is.. Stilstand op dit moment is niet aan te raden. Het personeel gaat zich onzeker voelen, dat is altijd een nadeel voor 't voortbestaan.Stekte maar handel snel.Je kan contact met me opnemen.AGK
Reactie: Een manager die dicht bij zijn mensen staat, weet precies waar de succes en pijnpunten zitten en is dat voortdurend aan het beoordeling en verbeteren.
Dat maakt beoordelingsgesprekken eigenlijk overbodig.
Bureaucratische onzin, waar werkgever de relatie tussen vloerleiding en personeel onnodig op scherp zet.
Dit soort procedures leiden meestal tot gevoelens van onrecht en onbegrip van het personeel en krijgt daardoor onderhuids een hekel aan zijn werkgever.
Houdt toch eens een keer op met die onzin, dan krijg je een veel betere sfeer en inzit ervoor terug.
Wees goed voor je personeel en houdt op met die machtsspelletjes!
Reactie: Dat is niet de eerste keer dat ik dit pleidooi tegenkom...inclusief commentaar; http://weblog.hrprofessionals.nl/hr_advies/oproep_aan_hrm039ers_laat_personeel_uitslapen.html
Reactie: Op basis van welke situaties (bv te laat zijn, taken niet goed uitvoeren, etc.) mag je een schriftelijke officiele waarschuwing sturen an een medewerker?
Wat moet er alemaal in een schriftelijkeofficiele waarschuwing staan?