zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Besparen óp of mét ICT

11 mei 2009 - Óp en mét ICT valt natuurlijk ook binnen uw bedrijf nog voldoende te besparen. Natuurlijk dient er eerst te worden gekeken naar bezuinigen met ICT want als op ICT is bespaard valt er niet te besparen mét ICT. Dat stelt Ron Wildschut, ICT- en managementconsultant bij IcniVaD.nl.

ICT is binnen uw bedrijf veelal een vreemde eend. Zolang er voldoende inkomsten worden gegenereerd is het door fiscale aftrekbaarheid een aantrekkelijke kostenpost waarmee (op termijn) besparingen en omzetverhoging door verbeterde efficiëntie en effectiviteit kunnen worden bereikt maar waarmee werken óók leuker en makkelijker wordt. 



Outsourcing
Met andere woorden, als uw bedrijf goed loopt kost innovatie met behulp van ICT u niets. Anders wordt het als er geen winst meer wordt behaald, er is geen of minder fiscale ruimte te benutten en de vaste kosten van ICT worden een last welke op uw netto omzet drukt. Dit is ook de reden waaromer een golf van outsourcing van ICT heeft plaatsgevonden in de afgelopen jaren. 

Besparen
Besparen met ICT betekent dat u ICT (weer) actief deel zal moeten laten uitmaken van uw organisatie. De ICT beheerst de (technische) middelen welke kunnen worden ingezet om te besparen op (onnodige) arbeid of standaardprocessen. Maar kan dat alleen effectief indien naar bedrijfs- en communicatie processen kan worden gekeken en per proces de automatiseerbaarheid, of wenselijkheid daartoe wordt bekeken. En dat lijkt eenvoudiger dan het is. U kunt natuurlijk uw infrastructuur laten versloffen, nóg meer outsourcen of versoberen maar snijd daarmee in de dienstverlening en betrouwbaarheid van apparatuur, middelen waarmee uw collega’s of werknemers hun dagelijkse brood mee moeten verdienen en omzet moeten genereren. Besparen op ICT kan volgens Wildschut alleen gebeuren in samenwerking met een CIO of ICT deskundige welke ook de organisatorische impact kan overzien en kan aangeven wat cruciaal is en misbaar. Natuurlijk valt er ook een hoop te besparen met het snijden in (ineffectieve of inefficiënte) bedrijfsprocessen, dit is de taak van uw organisatiedeskundige, welke bijgestaan door een ICT deskundige kan bepalen wat de impact is op uw informatiestromen en systeem.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 ICT arbeidsmarkt stort in
 Vier succesfactoren van werken met eHRM
 2009: strenge beoordeling ICT-projecten
 ICT-sector staat moeilijk jaar te wachten
 
 
reacties
 
Peter Manders  |   | 
2-06-2009
 | 
13:59 uur
Helemaal mee eens. En zelfs kunnen we de nuance aanbrengen van Besparen in, op en met ICT. In m.b.t. de reeds aanwezige ICT voorzieningen, op bij vernieuwing of aanpassing en met i.r.t. de interne handelingen, werkwijzen en processen.
Daarbij oog voor de financiele mogelijkheden om kosten te verlagen maar ook zeker voor die ontwikkelingen die men wil/kan gaan door maken om uiteindelijk de ICT infrastructuur te vereenvoudigen, centraliseren, consolideren, virtualiseren, etc.
Een specialist (Manager ICT) met behoorlijk wat ervaring in de volle breedte van ICT en bedrijfsprocessen is dan een must. Veel ondernemers zijn er zich niet van bewust hoeveel men nog kan besparen, nu en in de nabije toekomst.
Roland  |   | 
25-06-2009
 | 
20:02 uur
Dat klopt. Tegenwoordig zijn er ICT oplossingen, die zelfs bijdragen aan de besparing en toch de opdrachtgever meer mogelijkheden biedt. Beschikbare ICT oplossingen besparen namelijk ook het energieverbruik en kunnen zelfs meer dan bijvoorbeeld drie servers samen. Tevens is het mogelijk, om deze oplossingen met (renteloze) afbetalingen te nemen. Dus, men hoeft niet meteen het gehele budget uit te geven.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10