zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Vier misverstanden over netwerken

Bodo Trietsch   |    |  23 juni 2009
Reactie: Beste Phil.

Leuk artikel, maar soms een beetje tè.
Bijv. nr 4. Een Elevator Pitch kan inderdaad een kunstmatig babbeltje zijn, waar je niets mee op schiet.

Maar ik kom veel vaker tegen dat mensen niet in staat zijn om kort te vertellen wat ze te brengen hebben (inderdaad nadruk op brengen, niet halen). Een goede Elevator Pitch is alleen mogelijk als je jezelf, je product/dienst en je potentiele klanten goed kent. Als we dan toch een beetje chargeren: als ik niet in staat ben om dat kort duidelijk te maken is het heel waarschijnlijk dat ik het zelf niet scherp heb en dat is killing.
 

Tien tips voor e-mails die scoren

trudis   |    |  23 juni 2009
Reactie: publiceerd MOET ZIJN publiceert!
 

Verliezen door machinestilstand zwaar onderschat

Henk Piekaar   |    |  23 juni 2009
Reactie: Geachte ...

Met genoegen lees ik de artikelen welke door u worden geplaatst, bij enkele herken ik duidelijke praktijk-waarheden, Bij enkele wil ik ook kanttekeningen plaatsen.
Betreffende de genoemde risico's van machine-stilstand, het is overduidelijk dat dit geld kost en niet zo'n beetje.. er wordt echter gekeken naar een financiële oplossing voor het geval dat er al sprake is van. Beter is eens te inventariseren waarom er machine-stilstand optreed en risico's weg te nemen door preventief te handelen. wat te denken van daadwerkelijk (laten)uitvoeren van onderhoud, na geinventariseerd te hebben welke machines het meest kwetsbaar zijn. Natuurlijk is een verzekering een optie daar er zich altijd omstandigheden voordoen waarbij niemand meer iets kan, maar pas op voor de moraal die bij sommigen zou kunnen onstaan, 'ach..daar zijn we toch voor verzekerd?!..'

Met vriendelijke groet,

Henk Piekaar
Hoofd Service
 

Ouders bepalen arbeidspatroon van hun kinderen

Karen   |    |  23 juni 2009
Reactie: @Ron Ladage,
Vanwaar die ongenuanceerde aanval. Ik weet niet in welke mate dit eerder is onderzocht en heb ook geen zin om dit uit te zoeken. Maar we 'weten' heel veel omdat we denken het te weten en het algemeen wordt aangenomen dat het zo is. Maar weten we het als we vinden dat het zo is?
M.i. niet en daarom is het goed dat er naar sommige zaken die wij menen te weten, gestructureerd onderzoek wordt gedaan. Misschien komt daar uit wat wij al dachten te weten, misschien komt er iets anders uit.
 

Waarom talent niet overal tot ontwikkeling komt.

Job   |    |  23 juni 2009
Reactie: Wil talent tot ontwikkeling komen, vorm krijgen in een competentie, dan zal het er eerst moeten zijn.

En hoe komt talent tot stand? Welke zijn de ontwikkelingsvoorwaarden eigenlijk? Ik beperk me tot de kern:
* Er moet een voldoende basis liggen in de hersenen, d.w.z.het potentieel aan hersenfuncties en verbindingen, dat te maken heeft met het talent, moet aanwezig zijn.
* De bouw van het lichaam moet de talentontwikkeling mogelijk maken.(sport!)
* In de kritieke fasen van de ontwikkeling van het talent moet voldoende zijn gestimuleerd.

Deze derde is behoorlijk manipuleerbaar en wordt desondanks onderschat.De kritieke fase voor taal (en daarmee logisch denken, communicatie- en geheugenontwikkeling) begint al in de baarmoeder.En gaat door tot ongeveer het 2½e jaar.Alleen dàn wordt de ''taalschuur''aangelegd.

Wie in deze periode onvoldoende mee doet aan interactie met taal, die raakt gehandicapped tegenover zijn potentieel en vaak ook maatschappelijk. De baby/peuter die periodes van doofheid heeft in deze periode heeft met deze gevolgen te maken. Het is ook het kernprobleem van de Marokkaanse jongens in Nederland,die al heel vroeg de straat op worden gestuurd.De meisjes niet... Helaas bij politici en beleidsmakers totaal onbekend. Die lieden laten dat blijken door het alsmaar over ''taalachterstand'' te hebben. En vervolgens met peperdure en te hoog gegrepen taalprogramma's aan dit dode paard te trekken.

Taalkunstenaars als Freek de Jonge, Youp van't Hek, Ahmed Aboutaleb tot aan Ad de Beer toe, zijn allen zijn heel vroeg met taalinteractie in aanraking gekomen. Vaak vanuit een fundamentalistisch gelovige jeugd. Vader vaak dominee, imam, of aanhanger van een andere cultus.Als verschaffer/aanjager van veel taal en veel plichten en verboden vanuit de wieg. Heb je de pech gehad van een daardoor verloren jeugd? Wellicht dat er qua levensgeluk later nog wat in te halen valt, juist door de taalontwikkeling. En door wat je geleerd hebt door te moeten overleven.

Er zijn meer kritieke periodes.Bijvoorbeeld voor muziektalent, voetbaltalent etc. Zij beginnen allemaal ver onder het 10e jaar, het moment dat de opvoeding compleet moet zijn. Wie daarna begint moet nooit meer stoppen met oefenen om een gevorderd niveau te behalen en te behouden. Zo niet, dan valt het talent weer als los zand van je af.Het bleek een neptalent.

En wat ook sterk bijdraagt tot talenten is kinderen kort te houden. Dus in plaats van kant en klaar gekochte gadgets, cursussen, goed gereedschap, boeken etc.. Overmatige verwenning doodt zelfredzaamheid in den brede en daarmee talent.

Deze ''missing link'' zou ik graag willen toevoegen aan het artikel van Ad de Beer.Verder een uitstekend stuk.

Met groet van
Job te Pas
kinderpsycholoog
Den Haag
 

Tien tips voor e-mails die scoren

Ron Ladage   |    |  23 juni 2009
Reactie: Vooral regel 5 is een hele goede, dit geldt niet alleen voor e-mails, maar zeker ook wanneer je een artikel publiceerd.
Maar misschien heeft u dit wel zo gedaan om te kijken of het iemand opvalt, wanneer er een fout geschreven woord in staat.
Dus wie ziet de fout?
 

Ouders bepalen arbeidspatroon van hun kinderen

Ron Ladage   |    |  23 juni 2009
Reactie: Het is 09:10 uur en ik zit met stomheid geslagen achter mijn computer!
Wat een artikel waar Anne van Putten op gepromoveerd is, laat ik dat nu nooit geweten hebben.
Dit is weer een typisch voorbeeld van oude wijn in nieuwe zakken.
Ik heb er nog een paar voor Anne van Putten, kan ze nog meer publiceren.
Kinderen die ouders hebben die veel in en met de muziek doen, maken een grotere kans om ook actief in de muziek te worden.
Kinderen die sportieve ouders hebben, maken de kans om ook later sportieve activiteiten te ontplooien.
Kinderen die ambitieuze ouders hebben, maken de kans ook later meer ambitie te hebben, dan kinderen wiens ouders de hele dag al zappend voor de telefoon hangen.
Ik kan nog wel vele bladzijden volschrijven met voorbeelden.
Beste Anne dit is al jaren bekend en ook onderzocht door vele wetenschappers.
Wel mijn complimenten dat je het voor elkaar heb gekregen om op dit onderzoek te promoveren.
Eigenlijk logisch dat ons land het ontbeert aan innovatieve bedrijven, want we zijn onze kennis kwijt over wat we al gedaan hebben.
Is het opleidingsniveau nu echt zo lager geworden, sluiten de scholen helemaal niet meer aan op het bedrijfsleven?
Laten we maar gewoon doorgaan met polderen, in consensus alles bepalen, dan blijven we gewoon achterlopen t.o.v. de ons omringende landen.
Misschien komt Anne er ook wel achter waardoor de problemen met bepaalde groepen jongeren zo groot zijn, ja juist, de ouders van die jongeren geven helemaal geen voorbeeld, sterker nog, ze weten helemaal niet wat hun kinderen doen.
Anne veel sterkte met je onderzoeken en zolang je daar op promoveert en gratis reclame krijgt in o.a. Managersonline, dan doe je het gewoon heel goed.


 

Vier misverstanden over netwerken

Phil H.   |    |  23 juni 2009
Reactie: @Annemiek Een elevator pitch is kunstmatig. Blijf vooral jezelf en toon belangstelling voor anderen in plaats van een verkoopverhaaltje af te draaien. Je hebt volkomen gelijk; zorg ervoor sympathiek te worden gevonden en je krijgt vanzelf aandacht. Zelfs uit onverwachte hoeken.
Bekendheid krijg je ook op andere manieren door te Twitteren, LinkedIn te gebruiken, artikelen te schrijven, mensen van advies te dienen, kennis te delen etc. Netwerken is slechts een onderdeel van het arsenaal om 'gekend' te worden.
 

Uitbreiding moederschapsverlof maakt vrouwen minder aantrekkelijk

Tamara   |    |  23 juni 2009
Reactie: Tja Alexandra dan moet je klagen bij de baas of die misschien beter een uitzendkracht kan inhuren om je te ontlasten van je zogeheten extra werkzaamheden.

Ikzelf ben sinds kort zwanger maar ik werk al part time. Mijn collega hoeft niks extra's te doen als ik terug kom.
Ik moet ook extra werken als zij ziek is en in het ziekenhuis ligt en ik klaag ook niet.
Ik denk dat onze werkgevers beter iemand kunnen vinden voor een jaar dan voor 4 maanden aan een extra arbeidskracht.

Ik ben ook ooit uitzendkracht geweest en prefereerde liever 1 jaar werk dan 4 maandjes hier en 5 maandjes daar.
Probleem voor vele collega's worden opgelost door deze flexibel inzetbare mensen.
Moeten ze meer gebruik van maken.

 

Zwijgen grootste oorzaak mislukte projecten

Annet   |    |  23 juni 2009
Reactie: Ik zou zeggen, ga met je projectgroep zitten, betrek hen bij de planning. Maar het allerbelangrijkste is maak iedereen voor een onderdeel verantwoordelijk. Zo zal iedereen sneller aan de bel trekken als zaken niet lopen zoals ze zouden moeten lopen. Begeleid deze personen vervolgens dan in het positief feedback geven en zelf ook met een verbetervoorstel te komen! Vergeet ook niet, iedereen werkt op zijn eigen manier. Als de gewenste resultaten worden behaald laat je medewerker dan ook in zijn / haar waarde. Je zult zien je krijgt dan heel veel terug van deze medewerker.
 

Ouders bepalen arbeidspatroon van hun kinderen

j.flipsen   |    |  23 juni 2009
Reactie: geen verwonderlijk nieuws en eigenlijk iets om blij om te zijn. Opvoeding kan veel beter door ouders gedaan worden dan door derden.
Voor de afwisseling in bezigheden en afleiding van ouders en kinderen zijn deeltijdbanen voor een tweetal dagen per week ideale oplossingen. Opvoeden geschiedt door de ouders en een tweetal dagen per week is er een andere oplossing.

Volgens mij is het niet zozeer dat de werkende moeder wil werken, maar moet! werken om fatsoenlijk brood op de plank te hebben.
Klinkt heerlijk ouderwets, maar kinderen uit school dienen opgevangen te worden door een ouder, het belangrijkste moment van de dag.
Jammer van de financien.

Jong geleerd, oud gedaan; en de appel valt niet ver van de boom. Dit om de conclusie te onderschrijven, dat inderdaad de kinderen het rolpatroon van de ouders, dus ook van de werkende ouders met hun arbeidspatroon overnemen.

Heel verontrustend.....


 

Tien tips voor e-mails die scoren

Jan Boeren   |    |  23 juni 2009
Reactie: Het is me uit het hart gegrepen! Hooguit nog één aanvulling: doe niet mee aan Operatie 'Information Overload'. Alleen relevante dingen sturen aan mensen die daar wat mee moeten of kunnen. (Trap ik nu in mijn eigen valkuil?)
 

Waarom talent niet overal tot ontwikkeling komt.

Henk   |    |  22 juni 2009
Reactie: Naar aanleiding voelt u zich een miskent
talent (wat een hoge score)

De meeste mensen hebben een eigenbeeld wat niet klopt.
Zien zichzelf groter dan de werkelijkheid is.
De meeste mensen hebben niet in de gaten dat het eigenlijk gewone mannetjes en vrouwtjes zijn.
(jahaaa, maar dat geldt niet voor mij zei de lezer tegen zichzelf)
 

Vier misverstanden over netwerken

Annemiek van der Zalm   |    |  22 juni 2009
Reactie: Ik schrik van dit artikel en met name van misverstand 4. Netwerken is juist geen hit en run.mensen leren kennen en ideeen opdoen. Niet verwachten dat je meteen klanten oppikt. Maar door de ''elevatorspeech'' die je steeds aan de situatie aanpast, laten weten met enthousiasme wat je doet. Zo bereik je bekendheid en als je het goed doet sympathie. Na enige tijd komen de aanvragen uit vele verschillende hoeken. en je weet zelden waar het echt vandaan komt. De gladde verkoper danwel netwerker wordt niet serieus genomen en staat al jaren buiten.
Annemiek van der Zalm
 
< vorige 1304 1305 1306 1307 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10