Reactie: Toen Drees lang geleden de AOW invoerdde werd de gemiddelde nederlander 67 jaar. Nu wordt de gemiddelde nederlander iets van 76.
Waar ten tijde van Drees de gemeenschap gemiddeld 2 jaar moest betalen voor de oudere medemens is dat nu 12 jaar.
Op zich is dat alleen al een goede argument om de AOW leeftijd te verhogen.
Neem daarbij de arbeidsmarktcrisis die ons te wachten staat, alle handjes zijn straks nodig.
Om nu de verhoging van de AOW leeftijd te verkopen als bezuiniging om de crisis te bezweren is onzin. De bezuiniging komt pas veel later, als er al sprake zou zijn van een bezuiniging. Want oud worden is niet duur, doodgaan, daar zitten de kosten in en die kosten zijn de afgelopen decennia niet afgenomen.
Kortom, onze regering ziet in omliggende landen weer een en ander gebeuren, kopieert het, zonder de snappen wat er echt aan de hand is. Tja, als je niet eerst een commissie instelt die meteen drie werkgroepen benoemt, dan is begrip voor onze ministers ver te zoeken.
Reactie: @Karin
Helemaal juist, ik kan het niet méér met je eens zijn!
Helaas is ook het persoonlijk contact vaak slecht, bijvoorbeeld verkopers die erg vriendelijk de meest grove leugens staan te vertellen om hun waar maar te kunnen slijten.
Nu is met name schriftelijke klantvriendelijkheid moeilijk, geschreven teksten kunnen, alleen al door een verkeerd gelezen nadruk heel verkeerd over komen. Juist daar worden met de beste bedoelingen vaak de grootste fouten gemaakt.
Reactie: Steeds weer verbaas ik mij over discussies of klantvriendelijkheid zonder echt klantcontact mogelijk is en of deze beter of slechter zijn dan de ''reguliere'' klantcontacten. In deze tijd zijn de divere klantcontact kanalen niet meer naast elkaar weg te denken. Door gebruik te maken van de verschillende klantcontact kanalen zorgt een bedrijf voor een optimale klantbenadering en perfecte bereikbaarheid.
Veel beter zou de discussie zijn geweest waarom de meeste bedrijven niet in staat zijn hun klantcontacten op een uniforme wijze in te richten zodat de klant ook echt bij elk kanaal dezelfde beleving heeft. Nog te vaak is het face to face contact goed ingericht, is daar over nagedacht en zijn de medewerkers getraind. Maar blijven websites, contact centers, telefonisten, middelen als e-mail en chat daarbij ver achter. Bedrijven investeren te weinig in de kanalen die vaak goedkoper en meer eigentijds zijn dan het face to face kanaal. Klanten van nu verwachten dat ze dezelfde behandeling in elk kanaal krijgen en niet zoals bij teveel bedrijven minutenlang in de wacht staan zonder (een juist) antwoord te krijgen of dagenlang op een antwoord via mail moeten wachten. Zodra bedrijven in staat zijn deze kanalen optimaal in vullen dan pas kan dat bedrijf zeggen dat ze klantgericht zijn!
Reactie: Allereerst ben ik wel erg benieuwd wat nu precies onder de leerstoel Spiritualiteit wordt verstaan ? Het begrip is erg vaag en varieert in de denkgeest van de gemiddelde mens ergens tussen religie, bewust zijn, psychologie, esoterie, gnostiek en de paranormale of kwakzalverachtige praktijken. Zolang we met zijn allen niet weten waar het nou precies over gaat, wordt het lastig om er over van gedachte te wisselen omdat men over appels en peren praat.
Ik hou het altijd maar ergens in het midden van bewust bezig zijn met goed ontwikkelde empathie en psychologisch inzicht met daaraan gekoppeld een aantal basale normen en waarden waarbij de naaste liefhebben gelijk uzelve, dienend leiderschap en met de goede intentie een ander geen schade toe willen brengen misschien wel de meest nastrevenswaardigen zijn.
Maar zoals ik al las in de voorgaande reacties bestaan er verschillende beelden varierend van zakelijke astrologie, zweverigheid en geitenwollensokken tot coachend, religieus en verantwoord economisch leiderschap.
Een ding weet ik zeker.. of je nou een softie of een hardliner bent: met beide benen op de grond, kom je geen stap verder.
Reactie: Zoals Hr Harold al aangeeft de Lean tool ''5S'' implementeren, zeer effectief en efficient, zeer positieve resultaten voor de productie met verhoogde waarde toevoeging.
Reactie: Goed zo Paul Baas, dat is de enige manier. Gedrags verandering doe je door zelf het goede voorbeeld te geven. En te belonen als het gevolgd wordt. Straffen en actie plannen werken averechts. Maar ik ben het er niet mee eens dat in elk bedrijf standaart 10% tegendraadse rond lopen.
Ik zeg liever dat je 2 soorten mensen hebt, zij die het werk zien liggen en zij die het werk nog niet zien liggen al struikelen ze er over.
Dat jij ziet dat het rommelig is wil niet zeggen dat een ander dat ook ziet. Maar ze gaan het wel zien als jij het gaat opruimen.
veel mensen denken dat doe ik straks wel. Maar straks is er weer iets anders en dan gebeurt het dus niet. Daardoor stapelt zich alles op en voor je het weet ziet zo'n hal er slordig uit.
Dit soort gedrag moet je aanpakken door een goed voorbeeld te geven. En dat zou eigenlijk die productieleider moeten doen. Maar hij doet het niet.
OK ik zou zeggen neem die man elke dag mee op een ronde door het bedrijf en terwijl je dat doet ruim je alles op wat je stoort. Maar maak nooit geen verwijten. Als je betrokkenheid toont scoor je giga bij de rest van je personeel. Ik weet 100% zeker dat je het na een paar keer niet meer hoeft te doen.
Reactie: Zolang bedrijven zich blijven blindstaren op de illusie dat ze ''kant-en-klare'' 'weg-werp-werknemers'' van straat af kunnen plukken, zonder ZELF te hoeven (en willen) investeren in hun personeel, vermoed ik dat het nog wel even duurt, voordat menig vacature ingevuld gaat worden. ;-)
De oplossing is dus simpel:
- Wees tevreden met ''Mister, Miss Right Now'' en leid deze zelf intern verder op, in plaats van te wachten tot ''Mister/ Misses Right'' langs naar je bedrijf komt lopen.
Deze schaarste aan ict-ers (en ander personeel) is al jarenlang voorspeld. Vanaf het jaar 2000 duiken er al geluiden op dat dit er aan zat te komen. En wat is met deze feiten gedaan? Niets! Dan zijn dit de blaren waar de industrie zelf op mag gaan zitten.
''Stop Whining and Take Action:''
Dus hou op met klagen, durf weer in de beschikbare mensen te investeren en begin om ze zelf op te leiden zoals jij ze hebben wilt
Reactie: Dit geld ook voor oude werkelozen, chronisch zieke mensen (die zich kapot hebben gewerkt voor hun baan,baas) en goede potentiele werkzoekende werknemers boven de 35 die structureel geweerd lijken te worden uit het bedrijfsleven :-)
Reactie: @MC Pasch:
Diploma's en certificaatjes bewijzen geen **** en geven totaal geen garantie dat een diploma-behaler (v/m) daadwerkelijk ook iets in de praktijk kan toepassen van de - in laboratorium omgevingen of in de schoolbanken opgedane – theoretische kennis. Opgedane praktijk ervaring daarentegen wel, maar ''dat telt niet op je cv''. “dat kan niet mee-beoordeeld worden door een hrm-ers / mensenhandel industrie omdat ze zelf inhoudelijk niet begrijpen of weten waar het over gaat”.
Dit land word nog steeds opgewonden van egostrelende certificaten, status-verhogende opleidingen, diploma's en master, bachelor titels. Alles en iedereen doet hier ook aan mee, en loopt als makke schapen achter de “nieuwste certifaat bedenkers aan”. Het komt op mij over alsof je je – als vrij zelfstandig individu – jezelf eerst (weer) moet hebben bewezen aan ''de zittende machthebbende elite'', voordat ze geloven dat je in staat zou zijn om iets te kunnen betekenen voor het bedrijfsleven, klant. Wat een onzin. Het dient - in mijn ogen - alleen maar om de bankrekeningen van scholen, opleidings -en certifitatie instituutjes te spekken, en/of als bezigheids therapie om ervoor te zorgen dat je niet echt iets wezenslijks leert waar je zelf – als persoon – ook wat aan hebt.
Terug naar praktijk onderwijs:
Waar blijven die scholen waar je zelfstandig leert LEREN? Waar blijf dat - op realiteit en praktijk gebaseerde onderwijs met echte inhoudelijke meesters in het vak, die het ook nog kunnen overdragen? Waar blijft dat onderwijs dat gebaseerd is op INSPIRATIE en ONTPLOOIING van het vrije individu in plaats van onderdrukking en klaarstomen om je leven te moeten slijten als werkezel voor andermans belangen tot aan je (door de overheid bepaalde) pensioenleeftijd.
''dit land hangt teveel van regels aan elkaar''
Helemaal mee eens. De overheid bepaald, verstikt en controleert je leven vanaf de wieg tot aan het graf. Hoezoe Democratie? Wat heb je (nog) te kiezen als vrij individu?
''en crisis''
Wanneer banken weer eens terug zouden keren naar hun echt corebusines (dom distributiekanaal van geld en andere betaalmiddelen) had deze ellende er niet geweest.
Mijn punt is dit qua staat-schoolsysteem, maatschappij:
Als opgroeiend individu zou je zelf moeten kunnen kiezen (na een algemene basis-opleiding)
– op welke wijze je wilt leren (100%schoolbanken, 100% praktijk, of een mix)
– op welke tempo je wilt leren (niet iedereen leert op dezelfde wijze)
– hoelang je door wilt leren (en niet verplicht gevangen zitten tot je 18)
– wanneer je wil gaan werken en ermee wilt stoppen (als je binnen bent of op je pensioenleeftijd)
Het systeem zou in mijn ogen meer mogen transformeren naar een cafetaria model.
Hierbij staat de LEERLING centraal staat, de kennisbehoeften van de MENS, en niet “de opleiding”, “de functie”, “het certificaat”, “de titel” of de “economische behoefte aan arbeidskrachten”.
Het (nederlandse) schoolsysteem zou ondersteunend en faciliterend moeten zijn aan de opgroeiende mens, die zich wil ontplooien, in plaats van te functioneren als “werknemers-fabriek” met een door de overheid bepaalde aantal opleidingen. Zet de Leerling weer op de eerste plaats zetten en niet het schoolsysteem zelf.
p.s. Ik ben self-motivating, autodidact, een afgestudeerd HTS ing. en heb er inmiddels al 18 jaar werkervaring opzitten op ALLE lagen van de ict-business, met heel veel praktijk ervaring :-)
Bedankt voor de nuttige tip. Je kunt dit ook doen in het programma van Google Adwords. Dan ontvang je ook schattingen van het mogelijke verkeer gebaseerd op de zoekmachine van Google.
Reactie: De opmerking 'Niet-geloven is tenslotte ook iets geloven!' van mevrouw LaCroix is heel treffend. Vaak hebben atheïsten zelf niet door hoe fanatiek zij zijn in hun 'geloof' en hebben ze ook een sterke 'bekeringsdrang'.
Maar dat terzijde.
@ de heer Gubbels:
Als men door de essentie te begrijpen meer effect kan bewerkstelligen, dan is daar toch niets mis mee?
Reactie: Sandra net wat ik al zei. Gewoon lekker zelf laten bepalen. Mensen die fysiek al jaren overbelast zijn gewoon eerder laten stoppen. Meestal beginnen die al op vroege leeftijd met werken. Wil niet zeggen dat HBO-ers niet opgebrand kunnen raken. Mensen kunnen ook geestelijk uitgeblust zijn. Daarom moet ieder het zelf aangeven. Je kunt niet voor een ander beoordelen hoe die in zijn vel zit. Maar in deze tijd van crisis zullen de sterkste schouders het weer moeten dragen en dat zijn de oudjes die ze langer door willen laten werken. Uit een tijd waarin de jongeren hebben kunnen profiteren wat zij destijds hebben opgebouwd mogen de ouderen nu de wrange vruchten plukken.
Reactie: De vraagstelling van de poll is te suggestief, met name het gebruik van het woord 'onzin'. Het artikel 'Netwerken 'oude stijl' werkt niet meer' geeft de gemeten effecten aan van de verschillende vormen van netwerken en ook al leveren web 2.0 applicaties objectief gemeten betere resultaten op, wil dat nog niet zeggen dat face to face ontmoetingen niet waardevol zouden zijn. De toevoeging 'onzin' in deze context is mijns inziens daarom niet correct om een juist beeld te krijgen.
Reactie: Ik heb een veel simpelere oplossing, opgedaan als AD van een productiebedrijf. Je hebt 10% mensen om je heen die net als jij geen rotzooi maken en het zelfs opruimen ook al is het niet door hen veroorzaakt. De grote groep 80% laat zich veelal leiden door de 10% raddraaiers die je treft in elk bedrijf, die maken een puinhoop, veelal uit frustratie, en ruimen het niet op. Als manager ga je veelal je focussen op die raddraaiers met mooie plannen en toespraken, echter zonder resultaat want ze gaan gewoon verder met het creeeren van een varkensstal. Oplossing: Wat doe je als manager: openlijk bukken om rotzooi op te rapen, niets zeggen en dat een tijdje blijven doen. Managing bij working arround wordt dus 'rondlopen en ook opruimen'. Het effect is dat de grote groep denkt: 'hé, het is tch van de gekke dat onze baas de rotzooi opruimt van de raddraaiers. En zo begint de 80% grote groep op te treden tegen de raddraaiers. Dan kost het jou geen tojd en energie meer. Het is niet meer leuk als zoiemand er een rotzooi van maakt. Die groep neemt in aantal af en de fabriek wordt steeds schoner. En natuurlijk voorwaarden scheppen om het schoon te maken: vuilbakken, schoonmaakmiddelen, kasten en bergruimtes. En op werkoverleggen expliciet aangeven dat je blij bent dat het opgeruimder wordt, dus geen actieplannen ed. Voor verdere toelichting en wijsheden: mail naar PaulBaas@telenet.be