zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Grote prijsverschillen consumptiegoederen in Europa

10 december 2001 - De prijzen van consumptiegoederen in de EU-lidstaten zijn de afgelopen tien jaar wel naar elkaar gegroeid, maar er zijn nog steeds grote verschillen. Dat blijkt uit een maandag gepubliceerd onderzoek van de Europese Commissie.

 Lees verder...   Reageer
 

EU geeft groen licht voor B2B-marktplaatsen

10 december 2001 - De Europese Commissie geeft het groene licht voor twee nieuwe elektronische marktplaatsen. Deze zullen zich onder de namen Eutilia en Endorsia bezighouden met de handel in elektriciteit respectievelijk machine-onderdelen en industriële benodigdheden.

 Lees verder...   Reageer
 

Ambtenaren nemen dure geschenken aan

10 december 2001 - Ambtenaren in Nederland nemen geregeld geschenken aan van mensen en bedrijven waarmee zaken worden gedaan. In een enquête die de Erasmus Universiteit in Rotterdam en het accountancy- en adviesbureau KPMG de afgelopen zomer hebben gehouden, zegt 6 procent van de ambtenaren dat er op de afdeling geregeld tot vaak geschenken van 75 gulden of meer worden aangenomen.

 Lees verder...   Reageer
 

Bouwsector wil imago opvijzelen

9 december 2001 - De Nederlandse bouwsector wil het imago dat recent flinke deuken opliep, oppoetsen. De branche komt op korte termijn met voorstellen om 'interne procedures en regels' aan te scherpen.

 Lees verder...   Reageer
 

'Coaching jonge managers moet beter'

9 december 2001 - Het begeleiden van jonge managers kan beter. Vooral de coaching door ervaren collega's laat vaak te wensen over.

 Lees verder...   Reageer
 

Stress neemt toe door computer en gsm

9 december 2001 - De computer en de mobiele telefoon zorgen er voor dat de grenzen tussen privé en de zaak vervagen. De voortschrijdende informatietechnologie is daarmee een belangrijke motor achter de toename van stress in het bedrijfsleven.

 Lees verder...   Reageer
 

Invoering Euro kan overheid honderden miljoenen opleveren

6 december 2001 - Minister Zalm (Financiën) kan al snel profiteren van de invoering van de euro. Bij de omwisseling van de gulden naar de euro zullen oude bankbiljetten niet allemaal ingeleverd worden.

 Lees verder...   Reageer
 

Weinig doorstroom van sociale werkplaats naar regulier werk

6 december 2001 - Minder dan 1% van de werknemers met een arbeidshandicap die in dienst zijn bij sociale werkvoorzieningbedrijven stroomt door naar regulier werk. De sw-bedrijven houden de betere werknemers liever vast en beïnvloeden vaak zelf de beoordeling of iemand in aanmerking komt voor ander werk.

 Lees verder...   Reageer
 

AEX weggevaagd uit top 50 populairste websites

6 december 2001 - De AEX komt niet meer voor in de top 50 van populairste Nederlandse websites. Vorig jaar eindigde de beurssite nog op de veertiende plaats.

 Lees verder...   Reageer
 

'Stress komt door mannelijke hormonen'

5 december 2001 - Stress komt niet door hard werken, maar door genetische aanleg. Dat zeggen onderzoekers van de universiteit van Cambridge (Groot-Britannië), die onderzoek deden bij schapen.

 Lees verder...   Reageer
 

Drie fasen waardoor bedrijven spectaculair beter gaan presteren

5 december 2001 - Hoe bereikten de meest succesvolle bedrijven van de laatste decennia hun succes en hoe hielden zij dit succes jarenlang vast? Een diepgaand en grootschalig onderzoek van Jim Collins geeft antwoord op die vraag.

 Lees verder...   Reageer
 

EU gaat belastingvlucht aanpakken

5 december 2001 - De Europese Unie gaat volgend jaar met een aantal andere landen onderhandelen over het aanpakken van belastingvlucht via buitenlandse spaartegoeden. De EU wil maatregelen nemen tegen deze belastingvlucht, maar dat heeft alleen zin wanneer als belastingparadijzen bekende staande landen als bijvoorbeeld Zwitserland ook meedoen.

 Lees verder...   Reageer
 

Er zijn vijf soorten CEO's: wat bent of hebt u voor type?

4 december 2001 - Bij elke levensfase van een onderneming past een ander type CEO. Welke type bent u of welk type staat in uw organisatie aan het hoofd?

 Lees verder...   Reageer
 

Afstudeerders willen geen eigen bedrijf meer

4 december 2001 - Studenten en hoogopgeleide afstudeerders willen liever bij een baas werken dan dat ze een eigen bedrijf beginnen. Ze willen zich wel ontplooien, maar dan wel vanuit de bescherming van huwelijk en gezin.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1488 1489 1490 1491 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10