zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Run op Euro-biljetten

1 januari 2002 - Nederland is op de ochtend van nieuwjaarsdag massaal naar de geldautomaten getogen om eurobiljetten te pinnen. Volgens Interpay, de organisatie die het elektronisch betalingsverkeer regelt, hadden rond het middaguur al een miljoen mensen geld uit de flappentappen gehaald.

 Lees verder...   Reageer
 

Ergste IT-bezuinigingen voorbij

27 december 2001 - Kort geleden leek het er nog op dat de bezuinigingen op IT-investeringen een structureel karakter zouden krijgen. Recent onderzoek van de Yankee Group laat echter zien dat de Chief Information Officer in 2002 nog voldoende ruimte krijgt om gericht in ICT te investeren.

 Lees verder...   Reageer
 

Herstel adviesmarkt laat nog op zich wachten

23 december 2001 - De markt voor bemiddeling bij fusies en overnames en de markt voor management consultancy hebben te kampen met neergaande groei. Dat voorspelt het accountancy- en adviesconcern KPMG.

 Lees verder...   Reageer
 

Startende ondernemers hebben weinig op met banken

23 december 2001 - Van degenen die economisch daadwerkelijk op eigen benen gaan staan, probeert ruim een kwart (27 procent) het startkapitaal via een bank te bemachtigen. Zo'n driekwart daarvan lukt het.

 Lees verder...   Reageer
 

Kritiek op Albert Heijn 'nieuwe stijl'

23 december 2001 - Veel klanten van Albert Heijn menen dat de toevoeging van non-food artikelen ten koste is gegaan van het foodassortiment. De verschuiving in aanbod is onderdeel van de operatie `Pitstop` enige maanden geleden.

 Lees verder...   Reageer
 

Pronk vertrouwt bedrijfsleven niet bij terugdringen zwerfafval

21 december 2001 - Minister Jan Pronk verwacht niet dat het bedrijfsleven er in zal slagen om de hoeveelheid flesjes en blikjes in het zwerfafval binnen twee jaar tijd met tweederde terug te dringen. Toch wil hij niet dat al vanaf januari een statiegeldsysteem wordt ingevoerd.

 Lees verder...   Reageer
 

Traag parlement verhindert openbaarmaking topsalarissen

21 december 2001 - Beursgenoteerde ondernemingen hoeven het inkomen van topmanagers het komende jaar nog niet openbaar te maken. De Eerste en Tweede Kamer hebben het wetsvoorstel nog niet behandeld.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkgever vraagt sollicitant te vaak naar gezondheid

19 december 2001 - Werkgevers ontlokken sollicitanten vaak al tijdens het sollicitatiegesprek informatie over hun gezondheid. Op die manier proberen zij mogelijke werknemers toch te selecteren op medisch risico.

 Lees verder...   Reageer
 

Internetsparen is een succes

19 december 2001 - Sparen via internet is een succes. Dat concludeert Blauw Research uit een onderzoek naar financiële diensten op internet.

 Lees verder...   Reageer
 

Ruim tien procent FNV-leden stemt VVD

19 december 2001 - De aanhang van de VVD onder FNV-leden is gegroeid, terwijl de PvdA haar populariteit iets ziet dalen. Het aandeel van de VVD kwam vijf jaar geleden flink in de lift, en staat nu op 11,4 procent bij de FNV-leden.

 Lees verder...   Reageer
 

Amerikaanse bedrijven worden door steeds kleinere raden bestuurd

18 december 2001 - De board (Raad van Bestuur + Raad van Commissarissen) van bedrijven in Amerika wordt steeds kleinerr, zo blijkt uit de Board Index 2001 van executive searcher Spencer Stuart. Ruim tien jaar geleden telde het hoogste bestuurscollega gemiddeld nog vijftien personen.

 Lees verder...   Reageer
 

Discrimineren op leeftijd wordt strafbaar

18 december 2001 - Er komt een verbod op leeftijdsdiscriminatie bij arbeid, beroep en beroepsonderwijs. Alleen als het stellen van een leeftijdsgrens objectief te rechtvaardigen is, is onderscheid naar leeftijd wel toegestaan.

 Lees verder...   Reageer
 

Ondernemers relatief positief over economie

18 december 2001 - Ondernemers in Nederland houden voor volgend jaar rekening met een economische teruggang. Toch zijn ze niet pessimistisch over de economische ontwikkeling in 2002.

 Lees verder...   Reageer
 

Salarissen Nederlandse topmannen bijna hoogste van Europa

17 december 2001 - Alleen topmannen in Groot-Brittannië en België verdienen meer dan Nederlandse ceo's. Dat blijkt uit een rapport van het Amerikaanse adviesbureau Towers Perrin.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1486 1487 1488 1489 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10