zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Overheid handelt kwart zaken elektronisch af

17 december 2001 - Een kwart van de dienstverlening van de overheid aan burgers verloopt inmiddels via internet. Alleen provincies blijven ver achter.

 Lees verder...   Reageer
 

'Bedrijven klungelen met slecht nieuws'

17 december 2001 - Nederlandse ondernemers zeggen in slechte tijden liever niets. Ze vermijden de vervelende boodschap.

 Lees verder...   Reageer
 

'Afschaffing VUT leidt tot meer ontslagen'

16 december 2001 - De regering en de Sociaal Economische Raad (SER) hebben grote verwachtingen van het afschaffen van de VUT. Onderzoeker Heyma van de universiteit van Amsterdam betwijfelt of oudere werknemers hierdoor langer zullen werken.

 Lees verder...   Reageer
 

'Belang ICT neemt toe bij stijging arbeidsproductiviteit'

16 december 2001 - De productie en het gebruik van ICT kunnen de Nederlandse arbeidsproductiviteit een belangrijke zet in de rug geven. Omdat de groei van het arbeidsaanbod terugloopt, zal de productiviteitsontwikkeling moeten versnellen om in de komende jaren een economische groei van 2,5 à 3 procent per jaar mogelijk te maken.

 Lees verder...   Reageer
 

Zakenvrouw veilt zichzelf als huwelijkskandidaat

16 december 2001 - Een 24-jarige Britse internetonderneemster heeft zichzelf bij eBay als huwelijkskandidaat laten veilen. De minimumprijs bedroeg 250.000 pond.

 Lees verder...   Reageer
 

Klant is geen koning voor veel merkfabrikanten

13 december 2001 - De klant is helemaal geen koning voor veel merkfabrikanten. Het management houdt zich liever met andere zaken bezig en ook de medewerkers staan te ver van de klant af.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven dit jaar minder gul voor werknemers

13 december 2001 - Het Nederlandse bedrijfsleven is dit jaar minder gul met cadeaus aan het eigen personeel dan in 2000. Daarentegen ontvangen externe relaties juist meer flessen wijn, geschenkbonnen en dergelijke.

 Lees verder...   Reageer
 

Jaarverslagen 'maatschappelijk ondernemen' niet langer vrijblijvend

13 december 2001 - Het bedrijfsleven krijgt richtlijnen om over activiteiten op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen te rapporteren in het jaarverslag. Dat schreef staatssecretaris Ybema van Economische Zaken woensdag in een brief aan de Tweede Kamer.

 Lees verder...   Reageer
 

FNV wil af van term 'poldermodel'

12 december 2001 - FNV-voorzitter Lodewijk de Waal wil af van de term 'poldermodel'. Hij duidt dit woord inmiddels aan als het 'P-woord'.

 Lees verder...   Reageer
 

Populariteit Melkert neemt toe onder ondernemers

12 december 2001 - Ad Melkert is stukken populairder geworden onder ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. De PvdA-lijsttrekker verdrijft de liberale minister van Financiën Gerrit Zalm van de tweede plaats.

 Lees verder...   Reageer
 

Ondernemers kennen download-praktijken medewerkers vaak niet

12 december 2001 - Veertig procent van de mkb-ondernemingen in Europa heeft geen benul van wat de medewerkers aan (illegale) software downloaden. Bedrijven stellen zich hiermee onnodig bloot aan de juridische consequenties van het gebruik van illegale software.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederland fiscaal paradijs voor profvoetballers

11 december 2001 - Nederland biedt een van de meest aantrekkelijke fiscale klimaten voor beroepsvoetballers. Ons moet alleen het Verenigd Konkinkrijk voor laten gaan.

 Lees verder...   Reageer
 

Ouderen klagen meer over producten dan jongeren

11 december 2001 - Ouderen klagen meer dan jongeren en mannen klagen meer dan vrouwen als een product niet aan de verwachtingen voldoet. Bijna de helft van de Nederlandse consumenten dient een klacht in als er wat aan een product mankeert.

 Lees verder...   Reageer
 

Geen verschil in managementstijl mannen en vrouwen

11 december 2001 - De verschillen in managementstijl tussen mannen en vrouwen zijn minder sterk dan vaak wordt aangenomen. Dat concludeert M. van Engen in een proefschrift waarop zij vrijdag promoveert aan de Katholieke Universiteit Brabant (KUB).

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1487 1488 1489 1490 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10