zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Bedrijven doen concessies aan vacature-eisen

23 november 2007 - Zestien procent van de MKB-bedrijven heeft zijn vacature-eisen onlangs bijgesteld. In de industriële sectoren en overige dienstverlening is dat zelfs 30 tot 40 procent, zo blijkt uit onderzoek van EIM. De meeste concessies worden gedaan op het vlak van ervaring en opleidingsniveau, met de gedachte dat dit tekort door 'training on the job' opgevangen kan worden. Daarnaast gebruiken de groothandel en zakelijke dienstverlening vooral het salaris, de metaalindustrie het type dienstverband, en de zakelijke dienstverlening en bouw de secundaire voorwaarden als instrument om personeel te lokken.

 Lees verder...   1 reactie
 

Crisis in de financiële wereld bedreigt consultingsector

23 november 2007 - De voortdurende moeilijkheden in de financiële sector dreigen problemen te veroorzaken in de consultingindustrie, zo bericht Express.be. Deze sector is traditiegetrouw een grote gebruiker van consultingadvies. De Management Consultancies Association (MCA) berekende dat financiële instellingen, enkel in het Verenigd Koninkrijk, goed zijn voor een derde van alle inkomsten van de adviesbureaus. Het is 'de machinekamer van de vraag,' aldus Fiona Czerniawska van MCA.

 Lees verder...   Reageer
 

Gouden handdruk zwaarder belast

23 november 2007 - Een meerderheid in de Tweede Kamer vindt dat excessieve beloningen in het bedrijfsleven fiscaal moeten worden aangepakt. Dat betoogde minister Wouter Bos (Financiën) tijdens een spoeddebat over de aanpak van topinkomens. Het kabinet komt volgens Bos zo snel mogelijk met een aantal maatregelen, zoals het zwaarder belasten van gouden handdrukken en bonussen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vijf kenmerken die een leider goed maken – en dus hard

23 november 2007 - Managers in de dop wordt vaak verteld dat ze goed moeten luisteren en meelevend en echte teamplayers moeten zijn. Maar in de praktijk zijn het de leiders die niet bang zijn hard op te treden die de meeste resultaten behalen en het meest gewaardeerd worden door hun personeel. Dit blijkt uit onderzoek van het UK Institute of Leadership & Management onder 1.500 managers.

 Lees verder...   12 reacties
 

Rokende en dikke werknemer vaker ziek

22 november 2007 - Werknemers met ernstig overgewicht en rokers zijn vaker en langer ziek. Te zware mensen verzuimen gemiddeld 1,8 maal meer werkdagen dan werknemers met een normaal gewicht. Rokers zijn anderhalf maal zoveel dagen afwezig door ziekte dan niet-rokers. Dat blijkt uit 'Gezondheid en zorg in cijfers 2007' van het Centraal Bureau voor de Statistiek en wordt gemeld door Zibb.

 Lees verder...   2 reacties
 

Informatie nauwelijks gebruikt voor strategische doeleinden

22 november 2007 - Nederlandse ondernemingen gebruiken informatie nog nauwelijks voor strategische doeleinden en het behalen van concurrentievoordeel. Volgens de bedrijven wordt in het algemeen veel informatie uitgewisseld, maar laat de bruikbaarheid te wensen over en komt de strategische inzet van informatie daardoor niet van de grond. Dit blijkt uit onderzoek van KPMG naar de wijze waarop bedrijven en overheidsinstellingen omgaan met informatie.

 Lees verder...   Reageer
 

Loonaangifte zorgt voor financiële meevaller

22 november 2007 - De loonaangifte levert eindelijk financieel voordeel op voor zowel werkgevers als werknemers. Eerder werd door de Belastingdienst al bekend gemaakt dat de in 2006 teveel betaalde inkomensafhankelijke bijdrage Zvw in december 2007 wordt terug betaald. Nu is ook bekend geworden dat de in 2006 teveel betaalde premies voor de werknemersverzekeringen in december 2007 terug worden betaald. "Een zeer aangename verrassing voor zowel werkgever als werknemer," aldus salarisspecialist Roel van Winssen van Van Winssen Personeel en Salaris.

 Lees verder...   Reageer
 

Manager sceptisch over continue beleidswijzigingen

22 november 2007 - De meeste Britse managers die een opdracht van hogerhand krijgen, voeren die trouw uit maar vinden het diep van binnen totale onzin en tijdverspilling. Uit onderzoek van de virtuele businessschool Pentacle blijkt een diepgewortelde scepsis onder managers over de constante stroom projecten, ideeën en initiatieven die ze van hogerhand opgelegd krijgen. Meer dan acht van de tien ondervraagde managers vinden dat te weinig projecten echt iets zinvols bijdragen aan de onderneming.

 Lees verder...   1 reactie
 

Ondernemers willen toch hervorming ontslagrecht

22 november 2007 - Ondanks het feit dat het kabinet de hervormingsplannen in de ijskast heeft gezet geeft ruim tweederde van de werkgevers (67 procent) aan dat het huidige ontslagrecht zijn langste tijd heeft gehad. Dat blijkt uit onderzoek van BDO CampsObers Accountants & Adviseurs onder 343 ondernemers, waarin hun mening is gevraagd over de plannen van minister Piet Hein Donner om het ontslagrecht te herzien. 82 procent vindt dat werkgevers makkelijker werknemers moeten kunnen ontslaan.

 Lees verder...   1 reactie
 

Organisatieadviseur moet twijfel bespreken met klant

21 november 2007 - Het is van groot belang dat organisatieadviseurs hun onzekerheid en twijfel uiten en niet maskeren. Zowel adviseurs als hun opdrachtgevers zijn daarmee gediend. Dat stelt prof. dr. Anton Zijderveld, emeritus hoogleraar cultuursociologie van de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Volgens Zijderveld is het adviesvak economisch en maatschappelijk van grote waarde. Maar hij waarschuwt voor beroepsarrogantie en te veel zelfverzekerdheid.

 Lees verder...   1 reactie
 

2007: hoge prijs bij bedrijfsovernames

21 november 2007 - Voor Europese overnames wordt steeds meer geld betaald, in vergelijking met de financiële prestaties van de overnameprooi. Dit blijkt uit onderzoek van Roland Berger Strategy Consultants, die 625 overnames analyseerde vanaf 2001. De strategische kopers zijn terug en zij trekken zich weinig aan van de kredietcrisis, zo blijkt uit het onderzoek.

 Lees verder...   Reageer
 

Zittend management zelden succesvol bij fusie

21 november 2007 - Als bedrijven bij een fusie of overname een belangrijk deel van de leden van het oude management vervangen, is de kans op succes drie maal zo groot. Dat zegt het internationale onderzoeks- en adviesbureau Hay Group op basis van Europees onderzoek naar fusies en overnames in samenwerking met de Parijse universiteit Sorbonne.

 Lees verder...   1 reactie
 

Jonge Europese werknemer wil een andere baan

21 november 2007 - De moderne Europese werknemer blijkt een carrièrenomade. Zowel mannen als vrouwen switchen graag en gemakkelijk van baan en peinzen niet over een ´baan voor het leven´. De oorzaak is echter minder vanzelfsprekend: 39 procent antwoordt dat hun werkgever hen onvoldoende steunt om hun potentieel te realiseren. Dit blijkt uit het onderzoeksrapport 'Dream Job or Career Nightmare?' van OPP.

 Lees verder...   1 reactie
 

Mensen met uitdagend werk leren meer

20 november 2007 - Mensen met een voltijdbaan brengen zo'n 64.000 uur van hun leven op hun werk door. Gemiddeld besteden ze twintig tot veertig procent van die tijd aan werkzaamheden waarmee ze nieuwe kennis en vaardigheden kunnen opdoen. Maar niet alle werknemers leren evenveel. Bepaalde combinaties van werkkenmerken stimuleren het verwerven van kennis en vaardigheden sterker dan andere. Vooral uitdagend werk en zelf kunnen bepalen welk werk je wanneer en hoe uitvoert, heeft een positief effect op het leren, stelt Toon Taris, hoogleraar Arbeidsmotivatie aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1186 1187 1188 1189 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10