zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Hoge werkdruk verplettert moraal

30 januari 2009 - In drie maanden tijd is er een omslag in de beleving van de effecten van de economische crisis in Nederland. Dit blijkt uit internationaal onderzoek van Robert Half International. In november 2008 gaf 45 procent van de Nederlandse ondervraagden aan (zeer) bezorgd te zijn over de gevolgen van de crisis.

Ronald de Zoete, Associate Director van Robert Half: "Wij stellen vast dat de houding van de Nederlandse financiële professionals in korte tijd is omgeslagen. Nu maakt men zich wel zorgen. Dit blijkt uit het feit dat wij meer CVs ontvangen. Ook vanuit opdrachtgevers merken we een omslag; de procedures voor aannames duren langer. Er zijn niet alleen meer kandidaten, er worden ook meerdere kandidaten geïnterviewd. Kortom er vinden meer gesprekken plaats voordat de knoop wordt doorgehakt. En de bedrijven die financiële mensen aannemen stellen hun eisen betreffende salaris naar beneden bij." Vergrijzing

Uit het onderzoek bleek toen al wel dat de bezorgdheid gaat over de economische crisis. De vergrijzing en de moraal blijken veel minder te spelen. Slechts veertien procent van de Nederlanders maakt zich zorgen over het vertrek van de baby boom-generatie. Dit is in lijn met de wereldwijde trend waaruit blijkt dat men niet zo bezig is met de vergrijzing. 

Moraal

En terwijl 62 procent zich geen zorgen maakte op dat moment over de moraal van het personeel, zegt tegelijkertijd 31 procent dat ze wel bang zijn voor een verandering van de moraal van hun medewerkers. "Bedrijven moeten zich erop focussen om medewerkers te behouden," zegt Ronald de Zoete. "Als je de moraal van je staf goed wil houden, moet je ook niet bezuinigen op training en coaching. Dat demotiveert medewerkers." 

Slechte economische omstandigheden

Tot slot blijkt dat twintig procent van de bedrijven wel al geconfronteerd werd met slechtere resultaten ten gevolge van de crisis. Elf procent is er dankzij de slechte economische omstandigheden op vooruit gegaan.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Ondermijnend gedrag slecht voor moraal
 Drie vragen over die zeer noodzakelijke creativiteit
 Werkplezier veel belangrijker dan lagere werkdruk
 Tijdsdruk slecht voor kwaliteit denkwerk
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10